icon

Svrbivé pľuzgiere na rukách: Príčiny a skúsenosti?

sandra49
3. feb 2025

Ahojte baby. Možno mi poradíte co to môže byť, alebo z čoho.. posledne asi 2 týždne sami vyhadzujú takéto pupaciky na ruke. Je to ako pľuzgiere z očkom..najskôr som si myslela, ze som sa popalila ale nie. Mam to aj na dlani aj na prstoch, svrbí to a na dlani ako keby pichá ked cokolvek chytím.. po pár dňoch to uschne a je z toho to co na 3 fotke. Na prvých 2 to mam čerstvo vyhodené. Neviem ci to budete dobre vidieť. Nemenila som žiadnu vec v domacnosti a jak rozmýšľam tak rozmýšľam neviem fakt co to môže byť a hlavne z čoho. Mate skúsenosť? Nechcem hned utekat kožnej. Dakujem

Svrbivé pľuzgiere na rukách: Príčiny a skúsenosti? Svrbivé pľuzgiere na rukách: Príčiny a skúsenosti? Svrbivé pľuzgiere na rukách: Príčiny a skúsenosti?
gelifil
3. feb 2025

molušky

sandra49
autor
3. feb 2025

@gelifil ďakujem aj mňa to napadlo ale podla fotiek na googli to vôbec nesedí. Ale vďaka tomu som sa prekladala na toto https://dermablog.cz/2931/dyshidroticky-atopick... dyshidroticky atopicky ekzém. Fotky sedia a aj ten popis úplne sedí.. aj dôvody prečo sa to môže prejaviť.. ja mam suchu kožu a v zime na rukách mi často krát aj krváca.. ale nechám si ešte poradiť ak niekto ďalší napíše..

ivec16
3. feb 2025

je to dyshidroza ako si nasla… ja s tym uz dlhsie bojujem…

sandra49
autor
3. feb 2025

@ivec16 ojo to ma mrzí.. a z čoho ti to vzniklo? Mojou slabou stránkou je neskutočne časté umývanie rúk a nikdy keď robím s akoukoľvek chémiu tak nepoužívam rukavice.. plus sucha koža v zime.. pozrela som aj v bylinkovej knižke tak veľa byliniek na to odporúčajú a zhodou okolností aj pystek, a mam olej minulý rok robený tak uvidím co to urobí..ty si co na to dávaš?

ivec16
4. feb 2025

@sandra49 mne sa to robi asi od 15 tich rokov na rukach tak obcasne, vacsinou z prachu, z hliny… ked som hravala basketbal tak zo zaprasenej lopty… to len tak po par pupacikoch… to nebolo nic hrozne… ked som s tym bola u koznej ta vobec nevedela co to je…
teraz mam 38 a posledne asi 3 roky sa mi to zacala vyhadzovat na chodidle… najskor som to mala len obcas na malicku, ziatila som ze spustac boli mandle z lidle (mozno to cim boli osetrene- neumyla som ich)… tie som prestaka jest bol chvilu pokoj…. a potom sa mi to vo velkom spustilo po porode tretieho syna… na chodidle na nohe… juj hrozne svrbi, tam uz sa mi robili velke loziaka ktore aj mokvaju… na to aby sa to zahojilo mi pomahaju kortikoidove maste… ale problem
je ze sa mi stale robia nove a nove… spustac mozu byt hormonalne (stale kojim) zmeny, unava, vycerpanie, stres… docitala som sa ze to zeny po porode mavaju a vacsinou to skoncilo az ked prestali kojit… ja vidim ze sa to este zhorsuje ak som chora a pred menstruaciou… vyrazne sa mi to zlepsilo ked som zacala brat magnezium cca 500 mg na den (stale to mam ale je to lepsie, mi to uz tak nemokva) pupienky su velmi hlboko, svrbi to ked sa robia nove… potom koza nad nimi stvrdne, urobinsa taka kora, to sa osupuje a dokola….
udajne sa treva starat ako aj o iny ekzem ale aj tu plati kazde sadne nieco ine… takze hydratovat… a odporucam nasadit aj zvnutra nieco na posilnenie, mne pomohlo magnezium (mozno kvoli unave tak pri malom drobcivi ten spanok nie je ako by mal
byt)

sandra49
autor
4. feb 2025

@ivec16 fuha tak to máš teda už fakt dlho. Áno to s tými hormonalnymi zmenami som čítala, aj únava a stres do toho takže oslabená imunita. A ten popis co si napísala presne sedí aj mne ze sú tvrdé a svrbive a potom sa to zosupe..no tak veru idem aj ja skúšať co bude pomáhať.. v tom článku co som dala je veľa tipov. Ak chceš tak ti odfotim aj z knihy, ktoré bylinky sú na to dobre. Aj lanové semienka, z toho som si robila na popáleniny takú kašičku mazlavu takže aj to vyskúšam keď iné nezaberie. A asi teda kúpim nejaké hypoalergenne mydlo a krem na ruky ci to pomôže. A tiež mam aj ja pocit ze mi to spúšťa niečo co chytám, keďže sa mi nerobia denne nové. Možno špinavý pes? 🙈 mame dvoch a kocúra tak neviem ale napadlo ma to. Budem sa aj ja sledovať tak ako ty a snáď prídem na niečo. Držím ti palce, je to fakt nepríjemné.

sandra49
autor
4. feb 2025

@ivec16 ak by sa ti chcelo skúšať, tu sú bylinky. 🙂

ivec16
4. feb 2025

@sandra49 dakujem… ja si myslim ze u mna to treba poriesit z vnutra… lebo mne aj ked sa to zahoji… tak zachvilu to mam znova… mam to niekedy bolestive ze ma boli chodza, noha v topanke… maly je velky prisavnik som sa nejak zmierila s tym ze chvilu musim este vydrzat kym ho odstavim… a snat budem mat potom pokoj…