Syndróm dráždivého čreva
Dobrý deň, asi mám syndróm dráždivé črevo, bolesti pod rebrami postupne idu nižšie, skvrkanie ako keby v bruchu, nepravidelná stolica,chuda som, jedla som malo nepravidelne, mám uzkostnu poruchu, všeobecný lekár si mysli že to bude syndróm dráždivé črevo ktoré vzniká z toho stresu, usg,rtg,krv bola ok hadicu som nezvládla a intolerancie mi nejaké robili tiež u slergolpga, bolesť je skôr pichava no zvláštna neviete niekto čo to môže byt? U dr som samozrejme bola 😉
https://zivotbezstresu.sk/prejavy-priznaky-stresu prečítaj si to
@llenka014 a čo prosím ťa ješ? píšeš, že ješ aj 6x denne a nemáš stolicu - tak kde je to jedlo?
Všetky tieto tvoje stavy, ktoré tu opisuješ už od marca/apríla sú psychické. Mala by si proste vypnúť net a sústrediť sa na seba, na liečbu. Nie sa pri každom pichnutí obávať ďalšej smrteľnej diagnózy. Ty si to už spôsobuješ sama! Nepoúčam ťa len tak do vetra, aj ja mám PP a o týždeň idem na neurológiu, či to nie je aj tetánia. No nesedím a nelamentujem. Sledujem si stravu, pravidelnosť, ja napr. veľmi málo pijem (-> nízky tlak, závraty, bolesť hlavy) tak sa učím piť vodu. Chodím von, každý deň sa idem prejsť a keď naozaj nevládzem, tak idem spať. Musím sa dať dokopy, mám dve deti a večným lamentovaním a plakaním na nete sa to nezmení. Odkedy ťa vnímam na MK, dostala si niekoľko liekov - buď lekárom veríš a dáš liekom čas, kým zaúčinkujú, alebo si budeš hľadať ďalšie diagnózy a psychicky sa deptať, že ti je stále zle, hoc výsledky vyšetrení máš v norme. Ty musíš zmeniť svoj pohľad na život a začať žiť. Hlavne to musíš chcieť. Chceš?? tak začni hneď zajtra ráno! a bojuj! 💕
Mam syndrom drazdiveho creva, u mna to nie je o psychike. Je dobre ist ku gastroenterologovi na vysetrenia. Lebo je to taky predstupen crohna. Deli to iba poskodenie tkaniva v creve a to treba overit. Rovnako zapalove markery. Na tento syndrom je vyborne probiotikum Kijimea Reizdarm pro, bez neho by bolo dost zlozite exists at a ist napr na dovolenku atd. Lebo je dost neprijemne byt za den aj 20x na wc. Ja mavam obdobia pokoja a potom je to zase zle.
@nikaeli raňajky žemľa celozrnna,cottage chese s pazitkou,zelenina ( paradajky uhorky), šunka
Obed 2x rascovú polievku, ryža kuracie mäso
Olovrant: keks,jablko,čučoriedky,egrese
dusená zelenina
Večera ryža + kuracie mäso + zeleninla + cely deň čistá voda zo studne z lesa prírodná minerál 🙂
Ja som ti už písala. Choď na tú gastroskopiu veď ti tam dajú injekciu nebudeš nič vnímať. Tam kde chodím ja dávajú štandardné každému neviem ako to ma tvoj doktor , keď tak chod k inému. Ja som bola na tom vyšetrení 3x bez injekcie lebo som bola akurát tehotná alebo som kojila a síce bolo to otrasné ale zvládla som. Proste keď ma bolelo brucho po každom jedle strácala som váhu atď už som nemala na výber. Zistili mi tak celiakiu, takú formu ktorá sa dá zistiť len týmto vyšetrením , nie z krvi ani nijak. Takže keď sa vážne bojíš čo ti je tak sa netočí v bludnom kruhu a choď na to vyšetrenie možno ti fakt škodí niečo čo ješ. A keď nie aspoň budeš kľudná že nič nenašli a psychický ti to pomôže ...
@martinoocka unas to nerobí tak ani jeden sú 2 v meste ono raz boli raz nie kedy ako mám PMS tak to bude asi preto mám pocit
@llenka014 ahoj môžem sa opýtať čo ti nakoniec zistili?
@chlpana Ahoj neviem ci mi mozes pomoct alebo poradit ...ja cakam.na kolonoskopiu čiže este neviem co.mi je ale vyzera to na syndróm dráždivého čreva ...mam neustále hnačky ale nie cely den len skoro ráno ...obcas bolesti brucha ktore vystreluju do chrbta, nemôžem zjesť nic co ma nafukuje ..neustále skrkanie v bruchu a posledne dva týždne asi som si všimla krv a hlien v stolici ,krvi nie je vela ale predsa tam je ..
@chlpana chcela som sa spytat ci ste mali tiez krv v stolici
@elizabetkamelissa nie krv v stolici nebola. Krv sa nachádza skor pri m.crohn a ulceroznej kolitide, resp pri inych zapalovych ochoreniach creva. Moze ist aj o parazity.drzim palce nech to dopadne co najoptimalnejsie!
@chlpana fuuu tak teraz uz mam poriadny strach ....velmi sa bojím...ale zo začiatku nebola.krv len teraz asi dva týždne
@elizabetkamelissa ahoj ako ste dopadli? Prešlo vám to?
@thordianna píšeš, že to máš od strednej školy to už bude asi pár rokov a máš ten vzorec zakódovaný v hlave, lieky ti na úzkosť zaberu a bude to lepšie.Vzdy je možnosť ísť niekde na wc musíš iba strach prekonať.Tak si das na oklamanie inkontinenčnu plienku a ideš.Prvy raz budeš mať strach, ale potom sa rozcestujes.Ja som na dovolenke 3 t km od domu dostala tetanicky záchvat odvtedy som sa bála chodiť ďaleko na dovolenku prešla som podobným, ak chcem plnohodnotne žiť musím čeliť strachu.Ty urcujes mozgu čo bude...ak dáš do toho uzkort čo, ak...telo reaguje.Moj muž kde ľahne, tam spí pred dovolenkou nespí celú noc🤪a už stresuje ako bude spať na dovolenke
@chlpana Ahoj neviem ci mi mozes pomoct alebo poradit ...ja cakam.na kolonoskopiu čiže este neviem co.mi je ale vyzera to na syndróm dráždivého čreva ...mam neustále hnačky ale nie cely den len skoro ráno ...obcas bolesti brucha ktore vystreluju do chrbta, nemôžem zjesť nic co ma nafukuje ..neustále skrkanie v bruchu a posledne dva týždne asi som si všimla krv a hlien v stolici ,krvi nie je vela ale predsa tam je ..
@elizabetkamelissa mna by tiez zaujimalo ako sa teraz mate

@chlpana mali ste aj hadicu alebo ako Vám to zistili ?