icon

Syndróm polycystických vaječníkov a vypadávanie vlasov

trezalka19
8. jan 2014

Ahojte chcem sa spytat vas co mate PCO,
ci trpite aj vypadavnim vlasov? Moj doktor tvrdi ze sa mu pacientky s PCO
na toto nezvyknu stazovat, tak neviem ci som vynimka.
Mam aj ine zdravotne problemy, ktore by mohli byt pricinou, ale vlastne
som dodnes na to neprisla kde jde pravda a vlasy sa mi mastia a vypdavaju
hlavne v kutoch, po boku hlavy, z coho usudzujem ze to musi byt hormonalne. Ake su vase skusenosti?
Dakujem

alessandra111
8. jan 2014

ahoj, ja mam tiez pcos a zial mi vlasy pocas desiatich vypadali, tak ze mam plesiny, je to na zblaznenie

alessandra111
8. jan 2014

@trezalka19 a este mi lekar aj povedl ze sa mam s tym zmierit zial

aelinka
8. jan 2014

skúste harmonizovať fungovanie organizmu pomocou vysoko kvalitných prírodných produktov, vyrobených podľa starej čínskej receptúry / riešia telo ako celok/...mám s nimi viac ako 3 ročnú pozitívnu skúsenosť...viac informácií o produktoch a ich pôsobení si môžete prečítať na http://www.okg-fit.cz/zdravieapriroda

trezalka19
autor
9. jan 2014

@aelinka dakujem..skusala som vsetko, to mi mozete verit 🙂 aj cisnku medicinu. je to ale problem, ktory nie je mozne liecit pripravkami..citlivost korienkov na testosteron je dana a pri diagnoze PCO je to cele zlozitejsie..ja iba chcem vediet ako to maju ine zeny s touto diagnozou..chcem zistit ci mam naozaj hormonalne podmienene padanie, alebo mam patrat dalej.

trezalka19
autor
9. jan 2014

@alessandra111 mozem sa spytat kolko mas rokov? a v akych oblastiach ti najviac vypadavju vlasy? beries nejaku liecbu? ja nemozem ziadnu chemiu, ani antikoncepciu. zacinam sa obavat buducnosti, viem ze existuju kadejake nanovlakna co sa sypu na hlavu a maskuju taketo miesta, ale netuzim po tom vobec, ani to riesit..mne sa rozsiruje cesticka, nemozem vlasy nosit na stred vobec a najviac mi rednu nad celom, v kutoch a po bokoch hlavy..skusala som uzivat aj Saw palmetto, ktore sa dava bezne muzom na prostatu, lebo to tlmi testosteron, ale vysledok bol ze sa mi znizila aj hladina estrogenu, takze aj takycto samoliecebnych pokusov sa uz bojim.

alessandra111
10. jan 2014

@trezalka19 mám 31 rokov, vlasy mi padaju nad ceom, mam kuty a na temene, skusala som uz vsetko mozne

darina77
10. jan 2014

aj mna to postihlo, a mne pomohlo schudnut 30 kg, teraz mi už nepadaju vlasy, aj sa mi trocha zhustili, ale už to nikdy nebude ako predtym. Telo si pri tomto syndrome nadbytočny cukor premiena na testosteron.

trezalka19
autor
17. jan 2014

@darina77
@alessandra111
ako to znasate psychicky?

alessandra111
21. jan 2014

@trezalka19 ako to zvladam? no ako kedy, niekedy kaslem nato potom zase skusam vselico, potom zase depkujem takze asi tak

alessandra111
21. jan 2014

@darina77 ako sa ti poradilo 30 kil? ja mam obdobia kedy sa mi podari schudnut a potom zase sa rozjem , neviem si pomoct i ked viem ze musim schudnut

alessandra111
21. jan 2014

@trezalka19 brala som metformin kedze mam inzulinovu rezistenciu, ale musela som to prestat brat, kedze som mala nizky cukor z toho

ematko29
21. jan 2014

@alessandra111 a môžem sa opýtať kolko tabletiek alebo skôr mg si brala denne.Ja som najprv brala 1500 mg denne teda 3tabletky bolo mi z toho zle,aneskôr som znížila na 1000denne apomáha aj to.Ináč nemyslím si ,že to vypadávanie vlasov
@trezalka19 je jednoznačne z pcos.NMne vlasy padajú normálka nieje to strašné asestre ktorá pcos nemá padali brutálne.Išla za kožnou ta jej nasadila nejaké iniekcie apomohlo.Skús to riešiť takto.

alessandra111
21. jan 2014

@ematko29 1500 mg denne som brala asi 2 roky, nejako mi to nepomahalo

slava76
21. jan 2014

Kamarátke vypadávali vlasy, stále sa sťažovala, mala vraj za ušami až kruhy, a holu hlavu, a viem že bola na kožnom ležala v nemocnici a jej zisťovali či ma tam korienky či jej budu rasť dalej a čo je vo veci... ale na nič neprišli , a len sprosto jej povedali že ma nárok od poisťovne na parochňu... to bolo jednanie.. a pochodila všetko možné , všetkých lekárov.. a vlasy nie a nie narásť..

ematko29
21. jan 2014

@alessandra111 to si vydržala brať 2roky aj ked nepomáhal?Ja som to chcela po 4mesiacoch vzdať až došiel menzes tak to ešte ťahám.Nízky cukor som mala aj ja pri 1500ateraz beriem len 1000 a mám isť na odber tak uvidíme.A tteraz čo berieš?predpokladám,že máš nepravidelný menzes ked si to brala či ?

alessandra111
22. jan 2014

@ematko29 no vydrzala lekarka mi kazala ale potom uz som mala vysadit , momentalne nic neberiem, menzes mam nepravidelny niekedy niekolko mesiacov nic potom to ide cez agolutin, neviem je to tak komlikovane vsetko, ked vidim ze deti vyhadzuju do kontajnerov a my co tak tuzime sa nedari ☹