icon

Syndróm studených rúk - Raynaudov syndróm

pancakeska
6. jún 2021

Ahojte,
je tu niekto kto má raynaudov syndróm, alebo poznáte niekoho s týmto syndrómom? Ja ho mám potvrdený cca 5 rokov. Reumatologička mi predpísala Plaquenil, asi 3 roky som ho užívala, ale vôbec mi to nepomohlo.
A nikoho nepoznám s týmto syndrómom tak sa nemám s kým poradiť, tak som sa rozhodla že sa opýtam tu.

Strana
z2
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
9. jún 2021

@majamat no 6m mam rfenomen,inak zatial nic a vdaka inak suseda ma sklerodermiu a ja mam 39r

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
ivana.natasha
9. jún 2021

@majamat začalo jej to tiež na prstoch rúk, tá sklerodermia. Zarastanie nechtov, pukanie kože pod nechtami, najväčší problém je z hojením rán, v oblasti koníkov má už ložiská sklerodermie-tam sa jej aj len poškriabanie hojí aj 2 mesiace, ak je väčšia rana, tak aj pol roka. Ale ona to už má na všetkých slizniciach, pľúcach . No proste je to naozaj ťažké ochorenie ešte aj v spojitosti s RS.

ktochytavzite
10. jún 2021

@ivana.natasha joj to mi je luto ,to je veru pliaga,a pluca je zle sa jej asi aj hirsie uz dycha,nie?Ale aj tak dobre ze to ma 15r a funguje.
Zelam nech sa tolko netrai uz.A kde jej to zistili v Piestanoch?A ako jej to zistili?

ktochytavzite
10. jún 2021

@ivana.natasha no a ako sa to zacalo?ked jej zacali fialoviet prsty,do kolko rokov prepukla sklerodermia?Sa zacali postuobe pridruzovat priznaky ako nehybnost ta koza ,cu naraz tak oslabla?

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
10. jún 2021

@majamat zlata si,ale iesco ja mam tie konceky prstov take aj ako keby gumenne a na jednom ajo zasa stale sa hrabem v zahrade,cize mam doskriabanu tu kozu. iekedy ked aj tak silnejaie toacim mobil ked telefonujem mam pocit ako keby boli tie konceky ukazovakov take merave,ja mam najviac dva ukazovaky ostatne prsty su este ok ale ekd je mraz uz aj tie beleju ale tie tak zriedka.

majamat
Autor odpoveď zmazal
pancakeska
autor
10. jún 2021

@majamat super, ďakujeme 🙂

ivana.natasha
10. jún 2021

@ktochytavzite vieš čo ja som vtedy bola pubiška, ja presne neviem, vtedy sa môj svet točil niekde inde. Potom neskor som to začala viac vnímať. Ono sklerodermiu jej ako možnú diagnózu dala kožná lekárka, potom išla do Piešťan a tam jej to potvrdili.

ktochytavzite
11. jún 2021

@majamat vdaka ta kniha sa ajo vola vies? inak no tej sance ze nebudem mat sklerodermiu je asi minimum nie?;(

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
henka123123
11. jún 2021

Moja spolubyvajuca v porodnici to mala.neviem ale preco musela byt hospitalizovana pred terminom ze jej vyvolaju porod ze ju nechcu nehat prenasat koli tomu syndromu.presne na termin teda rodila nakoniec...ale viac som sa o to nezaujimala tak neviem

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2