Syndróm vyhorenia
Ahoj mamičky,stretli ste sa vo svojej rodine alebo okolí s týmto problémom?Ako si s tým poradiť a ako pomocť človeku,ktorý tento problém má?
@katfan hej sukromnici tak beru ☹ ale zase lepsia starostlivost ,ako statny,inak sa venuju drzim palce 😉
@popelka5000 aj ja si myslím,že to je lepšie
Ja by som ho poslala niekam sameho. na cunder,s kamosmi,bez rodiny. nech vypne. Mudr. chocholusik ti povie tolko,kolko vies aj sama. a ak tvoj manzel nechce,nepohne s nim ani cele konsilium psychologov.. neriesila by som to antidepresivami. ak nie je v stave,ze uz nevie ani vstat z postele. skor najst pricinu,co ho zlomilo.
@katfan je mi jasné že by si asi nezarobila toľko ako on. Ešte mi napadlo, čo ak by si mu skúsila nastaviť zrkadlo a miesto snaženia sa robiť mu príjemný domov rezignuj a tvár sa doma tiež depresívne (keď on bude doma), nekomunikuj, buď smutná. Rob to, čo on. Keď sa ťa spýta, čo ti je, povedz, že už sa nemôžeš pozerať na to, ako on psychicky trpí a že máš z toho depresiu. Skús sa zahrať na tú depresiu. Mám silný pocit, že mu robí dobre že okolo neho skáčeš a chceš ho rozptýliť, urobiť mu pohodu atď. Možno podvedome s tebou manipuluje a baví ho to vzbudzovať v tebe pocit viny.
Možno je to hlúposť, ale nastavenie zrkadla vo vzťahu dosť často funguje 🙂
@arabela283 zlomila ho praca,perfekcionizmus,zodpovednost a to,ze nedokaze zvladat stres a tesit sa zo zivota.a ja ho nikam von nedostanem,nema na to ani chut,ani energiu.
@0silvia0 to už som tiež skúšala.ja už som skúšala vážne všetko,on totiž ten stav trvá tak trištvrte roku,len posledné 2 mesiace sa ešte zhoršil.a na depresiu sa hrať nemusím,ja už ju snáď aj mám 🙂 to si nemyslím,že by to robil schválne,on taký nie je.skor má proste problém,nezvláda to a chce odo mňa pomoc,ktorú mu ja nie som schopná poskytnúť.a na kom si vybije zlosť?na tom,kto je najbližšie,tzn.na mne. ☹
@katfan ahojky, ja si myslim, ze by to zmakol aj sam, resp. s vasou pomocou, je to stav, ktory neprejde zo dna na den, trva to dlhsie, aj mesiace, uz to tu bolo spomenute a tiez si myslim, ze to chce prachadzky, prirodu, pozitivne myslenie, vela vela komunikovat, slnko a mozno aj vit. ako B6, D, omega a tak proste dostat telo nejak z toho. 😉
@katfan v žiadnom prípade nie si zodpovedná za jeho problém a nie si povinná mu ho pomáhať riešiť,tým viac,že nemáš na to vzdelanie a možnosti /ani topiacemu sa nepomôžem,ak neviem plávať/...mne sa zdá,že tento problém hodil na teba a rieš a rob čo vieš aj nevieš,príliš sa na teba spolieha a skoro ťa obviňuje,že to robí kvôli rodine-tebe...toto si nemôžeš pripustiť a už vôbec si nemôže dovoliť sa na tebe odreagovávať nejakým vybíjaním zlosti.....postav sa k tomu reálne,choď za psychologom a potom rovno a priamo manželovi povedz čo treba robiť a ak to robiť nemieni a nemieni si pomôcť/ a vlastne vám/,tak to poznačí negatívne vaše manželstvo 😒
a ešte k tej cene psychologa- skús pátrať,či nemáte niekoho bezplatného pre soc. slabých /tu patrí aj matka na MD/,mesto by malo takého psychologa zamestnávať, u nás to tak niekde je....

@katfan no podľa toho čo píšeš má tvoj manžel naštartovaný samozničujúci mechanizmus vo svojej duši. Mám pocit, akoby sa v úlohe obete a trpiteľa cítil dobre a akoby chcel v tebe vyvolať pocit viny. Ty sa v žiadnom prípade necíť vinná za jeho stav, hoci dáva najavo že to robí len a len kvôli vám. Je to v jeho hlave a on si to musí vo svojej hlave upratať. Čo keby si mu smrteľne vážne povedala nech je s dieťaťom doma on a ty pôjdeš do práce? Nepohlo by to s ním?