Ako zmierniť príznaky ťažkej depresie?
Trpim uz 4 roky liekov mam milion a stale su obdobia kedy mi je horsie potom je chvilu aj celkom fajn. Teraz na jesen sa to zase zhorsilo doktorka mi pridala lieky dalsie a povedala ze mam mat stale zasvietene svetlo obklopovat sa veselymi farbami. Ze to pomaha. No ja nemam ten pocit ale co take by mi este mohlo pomoct aby som sa necitila tak zle ?
@andrejka1974 mam rodinu deti
A si na invalidnom že sa môžeš venovat len deťom a nechodiť do roboty ? Tam je kľuč
@barka2003 ano. Som na invalidnom deti chodia do skolky
Vymeniť doktorku, alebo skúsiť nejakú alternatívnu liečbu?
A ani deti ti nepomôžu z toho von ?
@barka2003 deti nie su liek na depresiu
Ja by som na tvojom mieste skusila zmenit lekara… tazko tu radit, myslim ze to moze byt az nebezpecne hladat pomoc u anonymnych cudzich ludi ktori vobec nepoznaju tvoj stav
@vanilkovazmrzka no mne to pomohlo celkom ale každý to má inak
svetlo proti depresiám môže byť dobrá vec,lebo na niekoho úbytok slnečných lúčov a nástup jesene a zimy môže mať veľmi zlý vplyv......
https://www.google.com/search?q=svetlo+proti+de...
Máš nejakych blízkych ľudí, ktorí prežívajú niečo podobne, s ktorými sa môžeš poradiť, vyrozprávať sa? Chodis napr. na stacionár?
Určite dokáže pomôcť zdravá strava, dopĺňanie vitamínov napr. D, magnezia, pohyb - ľahký strečing, nejaká prechádzka na čerstvom vzduchu, v prírode; hudba; relaxácia a dychové techniky.
No tie hlasy pokial si liecena by sa nemali objavovať. Podľa mna je to indikátorom, že cosi vážnejšie nie je v poriadku a malo by sa pristúpiť k zmene liekov.
Tak sa venuj deťom manželovi
@andrejka1974 kokso, to je rada, akoby si človeku po amputácii nohy poradila nevšímať si to a ísť si zabehať 🤦
@ibamy2 prečo myslíš však ak sa bude viacej venovať deťom bude robiť viacej aktivít do depresie sa nikdy nedostane tam sa dostávajú hlavne ti čo majú menej starosti
@andrejka1974 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
@andrejka1974 🙈🙈🙈🙈
@andrejka1974 bozemoj… depresia je chora dusa, nie lenivost alebo malo nabity program 🤦🏻♀️
@andrejka1974 želám ti aby si to nikdy nemusela riešiť, keď o duševnom zdraví nič nevieš radšej nerozdavaj rady
@andrejka1974 Mlčať zlato🤣🤣🤣Takú hlúposť vypustiť. Ak o niečom neviem nič, nebudem o tom písať bludy.
@andrejka1974 🤦♀️
Chodíš aj psychlogovi? Lieky samé o sebe nebudú stačiť, chce tto pracovať na sebe . Držím palce.
Ahoj keď počuješ hlasy jedna sa skôr o schizofrémiu nie o depresiu a áno na jeseň nastáva zhoršenie stavu máš deti viem ,že v tvojom stave je to veľmi ťažké starať sa o deti ,domácnosť keď si celkovo vyčerpaná a isto veľa síl ťa stojí vykonať dennodenne rituály s deťmi bolo by fajn keby na niaky čas prišla k tebe tvoja mama a pomohla ti s deťmi a domácnostou
ja mam depresiu tiež ale z doktorov a z diagnóz mojich 😂 som na pn dlhodobo a keď je priatel v práci tak mám normálne samovražedné myšlienky . Som uplne rozhadzana z hormonov kvoli zvýšenej štitnej a vyplešteným očiam, ale depresie mám už dlho. Lekára nemám ,hlasy síce nepočujem ak nepočítam myšlienky v mojej hlave 😂 Ale skús všelijaké prírodné veci . Mne CBd pomáha sa ukludniť , dlhé prechádzky, meditácia, cvičenie. Boostuj svoj serotonin a zamestnávaj svoj mozog hlavne. A skús ak zmenu lekára . Držím palce ❤️
@alexis617 moja mama uz nezije
@renata1999 lekarku som menila nedavno
A nieje niekdo kdo ti môže pomôcť muž ,sestra,svokra
@andrejka1974 och to čo ste napísala? Presne kôli takýmto ľuďom to ľudia so psychickymi poruchami majú veľmi ťažké, je to choroba ako každá iná a musí sa liečiť

Máš niekoho bližšieho alebo si sama ak si sama nájdi si kamarátku kamaráta ak máš rodinu rob s nimi aktivity proste prestaň na to myslieť