Tenisový lakeť - skúsenosti s jeho liečbou
Ahojte 🙂, som účtovníčka a začal sa mi robiť "teniskový lakeť" ☹ , tŕpne mi celá lavá ruka, prsty, boli ma lakeť ako divý, je to nepríjemne, neviem čo robiť ako to liečiť...
nemáte skusenosti?, dakujem za kazdu dobru radu 🙂
Ahojte...Som casnicka,poslednu dobu ma pobolievaju lakte-zahyby z vnutornej strany.Vcera som rucne zmykala kobercek a odvtedy to boli ovela viac.Najviac to boli ked chcem vystriet ruku dlanou hore,ako keby som mala krc.Neviete niekto co to moze byt?Dakujem
@mihacik s vnútornej strany je golfový lakeť
Ja mám tenisový lakeť už rok a pol...
1krat keď som šiel na ortopédiu mi šupli obstrek a na 3 mesiace bol pokoj...keď sa to vrátilo tak mi povedali že ma objednajú za tri mesiace...
Kašlal som na to a po polroku som začal znova liečbu...
2.začal som rehabilitovať(tam som sa dostal na odporúčanie obvodnej-magnet,vodoliečba a cvičenie) NEZABRALO.
3.Rázová vlna...5krát pomohlo ale len zmiernilo(to nehovorím že keď teta sestrička mi nabehla na kosť som sa skoro od bolesti dogr...)
4. Obstreky u sukromneho ortopeda 2x nezabralo(akurát po obstrekoch som mal tlak 160/100) zmiernilo ale bolesť v mieste je aj na ďalej a šlacha má stále ťaha a boli pri zmene tlaku alebo počasia(som taká rosnička). Doktor povedal, že pichneme ešte jeden obstrek a pak ma vypiše na RTG ožarovanie.
5 Akupunktúra+ lokálne kryo+Wobenzym- Ako akupunktura je fajn zaujimavá liečka len mne nazabrala...Lokána kryo v pohode, ale mne asi nepomoze ani svatená voda.
6. Dám sa vypísať na RTG ožarovanie...
15rokov som Cvičil vo fitku neskôr crossfit a kadečo iné a teraz úplne nič..všetko zakázané...
...niake rady??
@dancul2104 co tak riesenie krcnej chrbtice? Aj ked ide o zapal sliach suvisi to s krcnou ch.
Ahojte.Mam problem s lakťom trvá ti uz cca 2roky absolvovala som obstreky,rehabilitácie,bandáž...a bolesť sa po určitom čase znovu vracala do lakťa.Kamoška my poradila rázové vlny bola som 4x a po ich absolvovaní ma už nebolí lakeť ale celá ruka! Nemôžem s ňou robiť už vôbec nič som s toho už zúfalá a potichu trpím...😢
@nika82
Ako prosim Vas prebiehala operacia a co liecba a rehabilitacia potom? Ziaden problem?
Ja bojujem s tenisakom 16 mesiacov a pojdem asi pod noz, nakolko vsetko zlyhalo.
120 rehabilitacii, masaze, chiropraktik, obstreky, razove vlny, myslim, ze som vystrielala cely arzenal. Uhnala som si to v praci, z ktorej som nakoniec odisla, lebo som nacisto vyhorela.
Myslela som, ze ked ostanem doma, dam sa do poriadku, no napriek kludovemu rezimu je to este horsie. Operacia je asi moj posledny pokus o riesenie, nakolko toto nie je normalny zivot.
Mne operovali tenisovy laket 2003. Odvtedy absolutny pokoj ani neviem, ze ma niekedy bolel. Pred operaciou som v ruke neodniesla ani igelitku.
V nemocnici som bola tri dni a celkove liecenie trvalo mesiac. Ziadne komplikacie, vazne nelutujem a urcite.by som si ho dala operovat znova a netrapila sa obstrekmi, ktore.vzdy zabrali len na kratky cas.
@lenusiatko operacia netrvala dlho max 20 minut ( operovane lokalne hned som isla domov), za dva tyzdne vybrali stehy potom rehabka spolu som marodila 3 mesiace . Mne ani tolko liecby co tebe nikto neponukal
pravy laket 2009, lavy laket 2015, karpalny tunel 2016, ganglion 2017 a ortoped mi povedal ze si mam setrit ruky
ako prosim prebieha operacia? Je to iba v lokálke? Necitila si nič to ti opichali lakeť či?
...a má niekto skúsenosť aj s fyzioterapeutom?ďakujem za odpovede
Ja som bola pod narkozou
To neviem posudit ale mne to vyhovovalo, nemusim pocut zvuky okolo seba☺. Urcite by som sa tak rozhodla zase, dlhodoba liecba velmi nezaberala a pri konci uz som nemohla ani vystriet ruku.
@nutrimas zaujímavé...že to môže byť takto prekombinovane...ale vyskúšam, ďakujem
Zdravím,
s odstupom času viem hodnotiť....
Jedine čo mne zabralo je RTG ožarovanie som cca rok po a bolesť sa stratila...
Neviem presne čo zabralo bo som mal kombináciu viacero druhov liečby ale kombinácia RTG a pokoj zabralo.
Operáciu mne ortopéd neodporučil lebo že má úspešnosť 50-60% a keď sa nepodarí tak že stav sa zhorší a už sa s tým potom nedá nič robiť...Ďalšie mínus že stratíte silu úchopu a rotacie ruky cca 30-40% preto som nevolil cestu operácie...(Ortopéd mi ju inak odmietol spraviť s dôvodu nízkej úspešnosti/za čo mu inak ďakujem)
RTG prebiehalo v TN nemocnici ak si dobre pamätám každý druhý deň alebo tak niak 4x...bývalo mi zle tak hodinku po ožarovaní a len som driemal zvyšok dňa...
Lakeť prestal bolieť teraz asi mesiac pracujem u nás doma na stavbe takže dostáva už aj pekne zabrať...
Ešte som zabudol....dal som si dva krát napraviť kŕčnu chrbticu...
@dancul2104 tak ja mam oba lakte uspesne na 100% odoperovane jeden 2009, druhy 2015 ... ziadne bolsti ruka 100% funkcna
je tu niekto aj z TT? Naši doktory nechcu hned posielať na MR ale inak sa to pravdepodobne nezistí co v tej ruke je...a brať obstreky dokola a ziadny účinok je to aj bolestivé teraz som zobrala 4x rázové vlny do obidvoch lakťov 320€ v prdeli a ruky ma bolia ešte viac ako predtým asi mi to neako rozbúrili tie vlny tú bolesť boleli ma lakte a teraz ma bolia celé ruky a este som im za to zaplatila sprostá!
@240572
Ja mam po 3. razovej vlne a som uplne odpalena. Chcela som to vyskusat, ked je to take vychvalene, ale uz neverim na nejaku 90% uspesnost razovych vln, lebo stretavam viac a viac ludi, ktorym to vôbec nepomohlo. Ja mam ruku po nich ako dolamanu, mam objednane este 2 a idem ich zrusit. Neviem, ci mam cakat este nejaky ucinok, lebo nikto mi nic nevie povedat, ani lekari, ani fyzio, ani nikto. A ako naschvál ma rozbolel aj druhy laket, comu uz vôbec nechapem.
@nika82
Mate aj nejake obmedzenia na sport? Urcite uz nebudem nikdy umyvat okna alebo stahovat nabytok, to je mi jasne, ale operaciu vidim ako jedine vychodisko. Operoval Vas statny alebo sukromny lekar? Ako potom prebieha rekonvalescencia? Co praca, pocitac? Neviem, si predstavit, ako budem dalej zit, mam 2 male deti a mam len polovicny zivot momentalne, nakolko prezivam neustalu bolest. Uz nechcem ziadne obstreky, rehabilitacie, razove vlny, lebo sa mi to len zhorsuje. Objednala som sa k 2 sukromnym lekarom na konzultaciu. tak dufam, ze postupim dalej v rieseni.

@zuzanocka tenisovy laket sa da vyliecit som 6r po operaci pravej ruky a mam uz 6r pokoj teraz pojdu operovat lavu ruku