icon

Tetánia a jej príznaky :///

paaaaj544
2. jún 2021

Ahojte mam //16// a mam tetaniu može byť dychavičnosť a bušenie srdca vysoky tep priznakom tetanie? Lebo ja pozeram na googli že tieto priznaky signalizuju srdcove zlyhavanie a potom si myslim že niečo take mam :///

Strana
z2
lucinda010
18. sep 2023

@irusa presne tak dobre ste to napisala len ako zneho preč ja sa môžem snažít akokolvek chcem a nič 😱☹️

irusa
18. sep 2023

@lucinda010 po 6 rokoch je mi oveľa lepšie...

lucinda010
18. sep 2023

@irusa to nemyslite vážne,a beriete nejake ad?ja som pobehala všetky vyšetrenia od neurolog.a zaver tetania s ťažkou formou nepomozu ani magmeziove infuzie len psychiater🙄

lucinda010
18. sep 2023

@irusa snažím sa nerozculovat viac casu pre seba plavam ....a nič raz celkom fajn potom zas horšie uz nemam naladu na nič

irusa
18. sep 2023

@lucinda010 nič neberiem... Pretože je to zbytočné... Niekedy som mala záchvat aj 4 x do týždňa... Teraz asi 8 mesiacov pokoj.... Hlavne som odstrihla negatívnu osobu, ktorá sa vkuse sťažovala ako je jej zle... Každý boží deň.. Asi aj tam pramenili moje stavy

irusa
18. sep 2023

@lucinda010 ono to ťažko obmedziť rozculovanie... Mám doma 16 ročného s ktorým trieska puberta

miro1616
15. nov 2023

@irusa presne ja som us antidepresiva

222peter222
1. mar 2024

Ahojte všetci,tetaniu mám diagnostikovanuú už asi piaty rok a v poslednom roku sa to dosť zhoršilo. Až na toľko že už mám podozrenie že to môže byť niečo horšie. Na začiatku to boli len akési zašklby svalov ,depresia a menší problém s tlakom no a teraz sa k tomu pridružila zlá koordinácia pohybov ľavej ruky a nohy, neustála bolesť ramena a keď príde na mňa stres tak sa mi dosť trasú ruky. Bol som na štítnej a tam problém vraj nie je. Nič mi už nepomáha ako magnézium atď. Ešte čakám na MRI mozgu kvôli hypofize na ktorú má poslala endokrinologička( pre istotu aby mohla vylúčiť endokrinné ochorenie). Po MRI idem opäť ku neurologičke a ako býva jej zvykom tak bude všetky moje príznaky bagatelizovať a o nič múdrejší nebudem. Mám podozrenie na young onset parkinson ale sňať to tak nie je. Myslíte že môže ísť stále len o Tetaniu?

lucinda010
4. mar 2024

@222peter222 áno ja si myslím že to je stále "len"tetania ono tie príznaky sa môžu u niekoho aj časom zhoršovať mám niečo podobné....

miruskamy
Autor odpoveď zmazal
miruskamy
12. jún 2024

@222peter222
ako ste dopadli na MR? Mám podobný problém zatiaľ niečo cez dva týždne, mám podozrenie na tetaniu, zatiaľ ma iba obvodná poslala k neurologicke a ta na MR hlavy na ktorú budem čakať 3 mesiace. Veľmi u mňa robí stres a panika, vtedy sa mi spúšťajú ďalšie problémy. Najprv ma iba trošku motalo, klatilo, přidružilo sa k tomu akoby tuhnutie jednej nohy, občas zakopnutie, zlá koordinácia rúk a nôh, neistota či ma nohy udržia, tuhnutie sánky, mravcenie pier. U mňa dosť robí aj psychika takže verím že dosť toho bude aj psychosomatického lebo čakať teraz 3 mesiace na MR hlavy či je to ok vyvolalo vo mne taký veľký strach....

222peter222
18. jún 2024

Ahoj @miruskamy ,na MR som mal normálny nález takže nič nenašli. Neurologička mi tvrdí že je to všetko dôsledok tetanie a psychiky aj potom čo som jej povedal že mám posledné týždne bolesti ramien a pomerne veľký tras rúk a slabosť v nohe. No všimol som si jednú vec a to že keď sú teraz pomerne veľké horúčavy tak sú príznaky tetanie o dosť silnejšie ,pravdepodobne v dôsledku dehydratácii, potenia a poklesu minerálov.

miruskamy
20. jún 2024

@222peter222 tak mne nakoniec zistili boreliózu. Predpokladám že druhý stupeň lebo kliešťa som mala možno minulý rok a určite som to nemala zapálené ani nič. Tiež mi začali silné bolesti ramenných kĺbov, svalová slabosť a dosť silná únava. Som rada že mi na to moja doktorka prišla. Toto vyšetrenie Vám robili?

222peter222
21. jún 2024

@miruskamy Nie,toto vyšetrenie mi nerobili. Ale jednoznačne si dám to vyšetrenie spraviť.

222peter222
21. jún 2024

@miruskamy po pravde má taká vec ani nenapadla. Netušil som že borelia môže pretrvávať v tele tak dlho

Strana
z2