icon

Tetánia a panický atak

doominicka
27. okt 2023

Ahojte,je tu niekto kto má tetaniu a panicky atak?? U nás na východe od rána prší . Bolo mi ráno ok keď som vstala ,odviezla staršiu do školy,sadla opäť do auta smer obchod a vtedy do prišlo . Točenie hlavy ,tlak na hrudi,tŕpnutie asi celého tela...v obchode s mladšou dcérkou som vzala iba rožky ,jednu minerálku a pýtala si mala nanuk ,,reku ber si ,, bolo mi to v ten moment jedno ... Sadla do auta zo strachom či to zvládnem či odšoferujem domov ,ale došli sme ok . Doma som vzala neurol pod jazyk, magnézium,tabletku na tlak už ráno som brala .... Celé doobedie celé zle ....🥺🥺🥺 Trpela som jak mrena ,trošku zdriemla asi na pol hodinu. Skúšala som hlavu zamestnať robotou a nevládala som. Tak som sadla do auta a k jednej mojej známej odmerať tlak a tam buuum 170/106 . Vzala som opäť neurol ,tabletku na tlak . Je mi relavitivne lepšie ,ležím oddychuje. Dievčatá sa hrajú.
Je tu niekto kto dnes takto trpí ? Či som jediná?? 🥺🥺🥺🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😥😥 Ďakujem

Strana
z2
doominicka
autor
27. okt 2023

@katarinka89 mňa dievčatá k večeru masyrovali
Sem tam im dám krém ľahnem na brucho a viete jak to džabky 🙂 celé Happy že môžu ,až má uspali 😃 samozrejme som ich vnímala a niesu to až tak malé deti staršia prváčka ,druhá 4 ročná ,ale kým som bdela sa tak potichučky hrali že asi zajtra prespím celý deň 🤣 smejem sa
Ako tiež mám v hlave čo zas zajtra príde 😏 dúfam že už nič

doominicka
autor
27. okt 2023

@zuzka565 mne neverí na tetaniu moja mama ,abo keď mám z očí . Neverí ona na to a posiela má k cvokárovi . Tak sme sa raz pohádali že som myslela že umrem ,otočila sa a odišla . Potom sa mi ospravedlnovala atď . Niekto nevie pochopiť stavy aké máme . Čo ja by som zato dala žeby som nič do seba pchať nemusela a hlavne nie neurol .
Ako nie každý deň ale aj tak .
A manželovi som tiež dnes písala že ako mi je atď. Hneď panika volaj záchranku záchranku bo zavolám ti ja ....ale potom dve neuroly pod jazyk a prešlo ako tak

zuzka565
27. okt 2023

@doominicka na z očí verím aj ja. Mám pravidelne. Môj starší syn mal raz tak podobne keď mal rok že bol ako handrova babika. Iba ležal,nechcel jesť, mal hnačku ... Všetky výsledky mal dobre nechápala de že čo mu môže byť. Potom moja mama našla jedného pána a on ho očistil a od všetky ako keby utalo a dieťa sa mi prebralo.

doominicka
autor
27. okt 2023

@zuzka565 Ja tiež mám z očí stále . Bola som aj za jedným liečiteľom ale ten hneď som prekliata,, bratom,, že to brať musí tu kliadbu akokeby oľutovať ospravedlnit sa mi a potom mi už bude ok . Ale samozrejme som ho o to pýtala tak nič pravdy nieje ,ale viem že je . Ťažké . Ťažká doba každý kuká na peniaze aspoň môj brat na majetky atď ......hrozne
Ja by som vedela knihy písať

zuzka565
28. okt 2023

@doominicka veru závisť vie robiť svoje. Mala som kamarátku a ako sme zateplili a prerobili dvor tak sa už so mnou nekontaktuje lebo vraj som pánska. Na mojom správaní sa nič nezmenilo a dom sme prerábali po siedmich rokoch keď sme si na to našetrili.

miro1616
7. nov 2023

@doominicka aja 140

doominicka
autor
8. nov 2023

@miro1616 Je to strašné toto obdobie pre mňa 😏😏😏 už nech to skončí

miro1616
8. nov 2023

@doominicka dobrý večer ake mate priznaki ja brem us antidepresiva 🥺

doominicka
autor
9. nov 2023

@miro1616 doplňujem vitamíny , magnetom,zinok vápnik ,beriem na vysoký tlak egilog 25 mg. A keď to na mňa prichádza neurol 0,5 . Keď už mám v hlave že umieram 🤦🏼‍♀️ 😏 bojím sa začnem sa potiť,bušiť srdce ❤️,tlak na hrudi tak samozrejme siaham po neurole pretože hlava telo myseľ sa boji tak bohužiaľ ten neurol .

aurinia
9. nov 2023

@doominicka mne keď uz ani neurol nezaberal som musela ísť na AD. Tie zabrali. Uz som myslela ze zošaliem. Tiež beriem Ca, Mg, Zn, Se, Bkomplex a probiotika....

zuzka565
9. nov 2023

Prosím vás viete mi poradiť? Včera večer prišla na mňa taká slabosť ,brnenie v nohách,ťažké nohy,taký zvláštny pocit na hrudníku ,začala som sa celá triasť ako keby mi napínalo nohy a potom celé telo,zvýšený pulz a tlak 145/100. Mala som pocit že asi skolabujem. Dala som si šumivé magnézium a po pol hodine to prešlo. Ale v noci to prišlo zas ale miernejšie a snažila som sa to predýchať. Môže to byť tetania ? Alebo paničky tak? Teraz sa bojím že to príde opäť tak mám iba chvenie. Idem aj k dr. Mám aj pred ms a vtedy zvyknem mať takéto pocity ale nie až také intenzívne.

zuzka565
9. nov 2023

A ešte doplním , že mám momentálne dosť stresujúce obdobie.

aurinia
9. nov 2023

@zuzka565 táto tetania má toľko prejavov... Najlepšie urobis ak sa jej prestanes báť. Lebo to ta vystresuje este viac. Ak más stresujúce obdobie dopln minerály a uzivaj dlhšie obdobie. Magnézium si rozdel na dve dávky...doobeda a poobede. Ja som sa vždy zo šumivych posr...la. Beriem tablety...viac oddychuj. Prechádzky, romanticke filmy. Keď budeš v koncoch tak nieco na ukludnenie.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzka565
9. nov 2023

@aurinia aj dr povedala že to bola tetania. Zajtra mám ísť na krv. Dnes som celý deň mimo. Trasiem sa ,nepokoj. Bojím sa aby sa to nezopakovalo .

doominicka
autor
13. nov 2023

@miriam11 už mám sypane magnézium
Zas som nemohla spať poriadne ,sedím v obývačke s pocitom že si opäť dohovaram vymýšľam ....... Zas taká nespokojnosť brnkanie v hlave tlak na hrudi. Už nevládzem 😥😥😥😥
Teraz som mala manžela doma 10 dní všetko ok,odišiel a bum zas toto isté .

aurinia
13. nov 2023

@doominicka ahoj. Ja som mala narocnejsie obdobie, môj muž tiež chodí na tyzdnovky. Najskôr mi to zacalo tak, ze keď odisiel, prvý deň, dva som nebola schopná nic urobiť, úplne bezvládna, bez energie ...potom mi začali vselijake krce v rukách, nohách, to som riesila s magnéziom. Potom mi začalo to na hrudi, taký jak tlak, ťažko sa mi dýchalo. Bolo to len pár dní. Riesila som to lexarinom. Len dostala som sa do bodu, ze ten lexaurin zabral len vtedy keď som si dala vyššiu dávku, ale jedine čo sa stalo bolo to ze som zaspala, keď som vstala zas mi bolo zle. Na konci mi bolo tazko uz stále....lieky nepomáhali tak som ich nebrala....isla som k psychiatričke....dala mi AD....zo začiatku som brala AD a aj diazepam...kým zaberu... Nastastie zabrali rýchlo....nemám ani s dýchaním nic, nic na hrudi, prestali mi vsetky tie krce, prestali mi tráviace problémy. Nemôžem tomu uveriť, po roku sa cítim zdravá. Ze každy deň neriesim kde ma pichá a z coho to asi je. Myslela som ze zošaliem uz.

miro1616
13. nov 2023

@aurinia 🙏🥺dali ste mi nadej ja berem antidepresiva elicia brala som ale. Mislela som ze mi nepohaju lebo som este mala ze opacas prišlo zle tak som viaadila po 9 dnoch sa mi stav velmi zhorsil tak us 5 den berem naspet tu elicu lebo tie sravi som nemohla vidrazat 😭 us dufam ze to bude len us dobre ja som brla len polku tak si preto bol len taki ucinok

aurinia
13. nov 2023

@miro1616 ja beriem jednu celú ráno, áno stav sa ľúbi zhoršiť. Keď som pred x rokmi začala brať, tak som musela ísť na pohotovosť ako mi bolo zle. Som myslela ze mám infarkt. Tak prvé cca 2tyzdne som brala diazepam a eliceu. Bolo mi dobre. Akurát som vecer skôr zapala. Ale cez deň som bola ok. Vypýtajte si od doktorky niečo k tej elicei. Ja ju tiež beriem. Teraz beriem presne mesiac. Diazepam uz neberiem a je mi dobre. Nesmie sa vysadiť. Mňa psychiatricka prvý krát tiež s tým neoboznamila, povedala mi to doktorka na pohotovosti. Ze zvyčajne psychiatri dávajú takú "barličku" pomocnu....aby sa to obdobie prekonalo...nejaký utlmovak....lebo stav sa ľúbi zhoršiť prvé dni...

miro1616
13. nov 2023

@aurinia aha ďakujem ti ja som ich brala 2 mesiace polku ale aj tak som mala ete ten srach v pochode atak tak som si milel ze to nepoha tak som vidil a potom sa to len zhoršovalo teras sim zacal brat naspet us 5 den berem a us zvisim davku a dufam ze us mi bude lepšie ďakujem ti si ma trosku na kopla❤️🙏

aurinia
14. nov 2023

@miro1616 dávkovanie určuje lekár....prvých 6dni mne naordinoval polovicu a potom prejsť na celú..... Tak isto je to aj s vysádzanim, vysádza sa postupne....absolútne sa necudujem ze ti zhoršili stav....ako chces docieliť aby ti lekár pomohol, keď sa neriadis jeho pokynmi.

Strana
z2