Tetania na celý život. Máte s ňou skúsenosti?
mate skusenosti s touto otrasnou chorobou? ☹
Mna tiez boli okolo pupka a v pravom podrebri.obvodacka spravila ze krvne testy ze su ok a sono tiez.takze zo stresu.tetaniu asi mam rok,nejak to zvladam silou vole, ale ked je toho vela aj lutujem ze som nezobrala predpis od neurologa
@tina1979 jasne pisem a mozno viac tu: http://www.homeopatia.sk/stop-pozrite-tri-kratk... Su tam aj SK titulky, treba si zapnut.
@lucy1311 Inak, ja som mala v aprili take obdobie , ze ma 2 tyzdne bolelo rameno z nicoho nic. Vobec som nevedela z coho. TIez si clovek namysla uz tie najhorsie diagnozy. Ale to som este ani netusila, ze by som ja mohla mat tetaniu, tak neviem ci to malu daku suvis.
Ja mam taky pocit, ze najlepsie by bolo, keby ma poslali na MR celeho tela, povedali mi, ze som v poriadku, tak asi mi aj vsetky problemy odidu ...... ak je to cele iba psychika.
Aj ked krv mam dobru , ale bohvie co mi tam vsetko kontrolovali a co nekontrolovali. Sono brucha v poriadku, ale tiez na sone sa moze "nieco" schovavat.
Ako dlho ti to uz vsetko trva ?
@janka30 citila som sa rovnako v auguste, neurolog mi predpisal AD. Nechcela som ich nasadit..... ale po mesiaci som zacala, nemala som co stratit. Neni som este uplne fit, lebo este ma obcas brucho pobolieva a dostavam sa do "kolotoca psychiky" , ale je to lepsie. Viem sa uz tesit s detmi, mam stastne chvile, Bohuzial, ja som to bez AD nezvladla a potapala som sa este viac. Dufam, ze postune ich budeme vysadzat.
Baby, riesil to niekto so psychologom ?
@cervenesrdce tak vidim ze s tm MR celeho tela som a tom rovnako :D tiez by mi asi vsetko preslo. rameno boli uz hadam aj dva mesiace ale mavam spazmy a mam skoliozu. brucho tiez niekolko mesiacov a znepokojuje ma tam ta gulicka co mi tam nasli.zajtra idem spat na gastro stale mi ne blbo od zaludka mozno to ma s tou nlbolestou suvis budem sa domahat dalsich vysetreni. neni mozne aby ma tam vkuse nieco bolelo v urcitom bode...uz mam doma aj maroda maly na asi chripku a uz aj z toho som na praskylebo mu obcas myka nozickou. hlavne ked je v klude ze sedi a pozera tv a zrazu mu trhne nozicku. stone ze ho bolia ale ma teplotu tak to prisudzujem tomu ... uz som zas dvojmo na prasky lebo samozrejme ma anhorsie varianty napadaju :( ... 11.ideme detske neurologicke nech ho kukne je u nej preventivne sledovali kvoli zlemu porodu.... a len revem a ta uzkost neznesitelna mam pocit ze sa zblaznim ze som v zacarovanom kruhu...chodila som 2roky psycholpgicke,2 roky antidepresiva a NIC,kratkodobe zlepsenie ked sme sta ali dom mala som vela starosti tak som az tak nestihala depkovat... mam pocit ze sa bjdem musiet vratit k AD ale s tym ze zmenim psychiatra...
@lucy1311 Tak ty to uz mas fakt dlho , to je fakt trapenie cloveka. To si brala 2 roky AD vkuse ? Aspon vtedy ti bolo lepsie ?
Inak , tu bolest v bruchu "pod pupkom" mi hovorili, ze to moze byt narusena crevna flora. Mne to vsetko zacalo hnackami, po cca 2 tyzdnoch sme v rodine dostali vsetci virus grcacky a hnacky, po cca 3 tyzdnoch na dovolenke dalsi virus , potom mesiac stres , nechutnstvo, , potom zase virus grcaciek,...... ja od jula striedam vsetky probiotika a mam pocit , ze mi najlepsie zabrali FLORALIV FLASTIČKY (odporucila na gastre) a teraz berem synbiotika Imunoglukan.
Neviem cim to je, ale aj vcera od cca 17h mi je dobre a ziadnu bolest necitim, a dnes to iste.
Ak pojdes na to gastro, sama som zvedava co budu s tebou robit, co ti odporucia.
Tiez sa mi zhorsil stav, ked som so synom chodila po doktoroch a riesili sme rozne diagnozy. Ziadne zavazne ale kazdy tyzden u ineho doktora.
Kde si chodila ku psychologicke ? Bola si spokojna ?
@cervenesrdce hej brala som ad vkuse ale striedal mi ich lebo som mala pocit ze az tak nezaberaju ... uz som sa citila dobre tak som takto pred rokom vysadila len dost som bola zavalena tou vystavbou to mi pomohlo ... chodila som v Nr k jednej psychologicke. bola fajn len ja mam pocit ze m e nepomoze nik len ja sama uz som ich viac vyskusala ale bolo to pre mna ako vyrozpravanie kamaratke asi som si sama na vine ... ved apisem co na tom gastre povedia ale s virozou to nesuvisi a asi ani s tetaniou ... 2x mi na sone tu bolestivu gulicku nasla takze nejaky nalez tam ne otaz e je ci je to kamen ako tvrdi ...internistka povedala ze kamen ako taky neboli len ked sa zasprajcne a jrolog tiez povedal ze kamen nemam ... mam uz vsetkeho dost som tak psychicky vhcerpana ze uz ma chvilami nebavi ani zit kazdu cbvilu mi niecim sklbe nonstop myslim na zle scenare bux u seba alebo u maleho a nechcem takto zit je to frustrujuce...
baby, cely den mám slabost v nohách... co robíte v takom prípade? magneB6 som si dala.
@cervenesrdce fno bola som na gastre tak idem 14 .11. na MR,chcel ma poslat na ct ale poprosila som radsej mr predsa je to neporovnatelne co sa tyka ziarenia tak som zvedava ... no a v ten den mam termin aj u psychiatricky stale placem je to zle musim. ist asi opat na AD :(
@lucy1311 To mas naozaj rychly termin na MR. TO budes mat MR brucha ? Asi to naozaj bude vsetko iba psychika a je dolezite sa dostat do normalu , lebo potom mozu naozaj prist aj zle scenare. Ak mas v rezerve AD, ja by som si ich na tvojom mieste nasadila. Ja konecne zacinam fungovat normalne , som na AD od zaciatku septembra, tesim sa z malickosti, uzivam si to s detmi. Sice sa obavam toho, ze ked jedneho dna vysadim AD, tak sa to vsetko vrati, ale chcem si zacat uzivat zivot a zmenit veci, ktore ma zozierali. ( aj ked svokru asi nezmenim 🙂 )
Teba aj nieco boli ? Teba len "zozieraju" myslienky, ze sa stane nieco zle ? Uzivas aspon magnezium + B ?
Mne sa celkom paci tinktura T41 od Nadeje. http://www.zdravysvet.sk/kategoria/bylinkaren/g... Ja som mala zozaciatku problem so zaludkom a toto mi odporucili. Viem, ze mi spominali, ze maju aj silnejsie , nahradu AD, ale to neviem , ktore su. Pri vyradovali AD , urcite budem pokracovat v tej tinkture.
@anne_mary2 prosim Ta, aku davku uzivas magnezia, ked ti je naozaj zle ?
@cervenesrdce supnem si vtedy aj 3 tabletky naraz, alebo si 2 sumive rozpustim, inak uzivam 3x 2 tbl denne..
@cervenesrdce hej, dva tyzdne su v pohode celkom ... nie cele brucho, len ten pravy kvadrant pod pravym rebrom v okoli pupka plus asi oblicka lebo mam chvilami pocit ze to vystreluje odtial. vcera som akurat nasla spravu zo sona z maja ... mam tam aj obrazok tej gulicky, ze to ma jemny tien tam pisu tak budem spokojnejsia, ked to skontroluju. AD som uz brala v minulosti, najdlhsie som bez nich vydrzala 4 roky, ale vtedy som mala depresie nie tieto stavy. Teraz som bez nich rok ... ked sa citim ok, tak ich vysadim, poviem si ze ked aj na rok, ale aspon sa telo trosku precisti. bojim sa tej chemie, posobi to na mozog, co to moze spravit ked to beries roky ... mna boli ta gulicka v tom bruchu stale a myslienky ma zacnu zozierat ked si predstavim, co vsetko by to mohlo byt ... dnes idem dat napr. aj maleho preklepnut tej detskej neurologicke, lebo som si si vsimla ze mu obcas mykne samovolne nohou a uz mam v hlave scenare nakolko kym som sa dostala so sebou neurologovi uz som mala nacitaneho o vsetkych moznych diagnozach... a je to potom ako obsesia, ze ma to nuti dat si ten moj pocit, strach vyvratit,, ze je to zase len moj vymysel ... 14teho mam ist zaroven aj tej novej psychiatricke tak dufam, ze mi utrafi nejake lieky, lebo uz sa hanbim za svoje chovanie, je to zacarovany kruh ... ake AD beries? Magnezko uzivam, B6 uzivam, Acutil, Spitomin, Vapnik ... jak moja babka 77 rocna plna hrst pirúl :D
@lucy1311 Urcite budes kludnejsia, ked budes mat vysledok z MR. Tak tebe sa to uz dlhsie taha, ked si uz v maji bola na sone. To je fakt na nervy s tym stale zit. Mozno pozitivna informacia je , ze keby to bolo nieco vazne, tak od maja by sa to urcite zhorsovalo. Ak si na tom stabilne a iba psychika hapruje, tak budu stacit AD.
Ja berem AD prvy krat v zivote 2 mesiace. Uz si zistovala , aky je to "bordel" a co to sposobuje organizmu ? Ja berem Escitil 10mg 1tb rano , Frontin 0,5mg 1/2 rano, 1/2 naobed, 1na noc. Neurologicka mi povedala, ze Frontin bude postupne vysadzat po cca 3 mesiaoch , lebo je navykovy a mala by som ostat na Escitile aspon pol roka.
Ja dufam, ze sa toho vsetkeho zbavim skor a ostanem na prirodnej tinkture a magnezku.
Ja si pocas dna davam 1-2 tabletky magnezka , vecer B komplex, 2-3x tinkturu z byliniek.
Tiez mam pocit, ze cely den iba lieky jem 😀 😀 😀
Ja tie tvoje lieky ani nepoznam, Este som neni taka skusena v tom. Tebe potvrdili aj tetaniu ?
@gabrielka94 Ahoj , ako to pokracuje u Teba s bolestami v okolo pupku ? Preslo ti to ? Zistili ti daku pricinu ?
@cervenesrdce no ved to si aj ja hovorim, ze keby to bolo volaco vazne asi by sa to zhorsovalo ... uz nech mam po tom ... radsej som nezistovala, aky su AD bordel ... viem aj bez toho, ze vitaminy vyzeraju inak a ked to posobi na mozog tak si viem predstavit, co to moze byt. preto sa snazim, ked sa citim dlhsie dobre znizovat a vysadit, kolko vydrzim tolko vydrzim ... mala som pozitivny ten chvostekov test ci aky to je (vykrucanie ust) a videl aj podla ostatnych reakcii, na ten stroj ma ani neposlal, toto mu stacilo ... plus priznaky sedia
@lucy1311 ako sa citis ? buduci tyzden uz budes mat aj MR, tak uz bude lepsie. Nasadila si AD , alebo skusas nieco ine ?
Inak, ja som sa citila celkom dobre, ale od minuleho piatku sa mi zas pohorsilo. V piatok som mala taku unavu, ze som cez obed musela spat. Cez vikend som soplila a soplila, citila som sa slaba. A teraz mam problem aj s ocami. Ako by sa mi nedali zaostrit pismenka na PC, alebo ked soferujem tak do dialky nezaostrim. Na ocnom som bola minuly rok a bolo vsetko OK, tak neviem ci to ma zas suvis so stresom . V piatok idem na kontrolu k neurologicke. Sama neviem co jej mam povedat.
Vcera som dostala "svoje dni" , tak neviem ci aj to nerozhodilo zase moj stav. Nestava sa ti to , ze v obdobi kramov sa citis horsie ?
@cervenesrdce ale zase mi trpne kade tade, medzi lopatkami, noha, ruka, tvar ... riesim novu pracu tak som v takom napati takze to pripisujem tomu a som este aj velmi nervozna, ale svoje dni mam az o 2 tyzdne tak neviem ci uz tak skoro lebo od porodu mam brutalny PMS ... ano pondelok mam MR, uz sa bojim, dufam, ze tam nic nenajdu :( a psychiatricke tiez idem pondelok tak uvidim co povie. Plus musim dohodnut tiez kontrolu u neurologa, nech mam tie vysledky z MR oficialne potvrdene co som bola minule ... tak ked soplis, to je jasna viroza, zato si unavena a to zhorsene videnie pri tetanii pisu ... menzes na to podla mna nema vplyv. neboj, dobre to bude, ty sa tiez sledujes jak ja a to nie je dobre ... clovek to tazko vsak ovlada ....
Inak baby nemeskaju vam kvoli tetanii kramy.lebo robila som si test a nie som, ale meskaju asi 7 dni
@majkam6 tiez si myslim, ze zo stresu mozu meskat a pri tetanii je clovek este viac vystresovany.
Mne osobne vzdy pridu o 2-3 dni skor pravidelne kazdy mesiac.
@lucy1311 som tiez zvedava co ti povie psychiatricka. myslim, ze MR budes mat v poriadku a ukludnis sa. To trpnutie by som tiez prikladala tetanii a stresu. Nepomaha ani 3x2 magnezium ?
Mali by sme ist na kavu a postazovat sa jedna druhej kde nas boli, asi by to bolo lepsie ako u psychlologicky 😀 😀 😀 😎 😎 😎
@cervenesrdce :D :D :D :D no veru ... este mam aj sesternicu co je tiez takyto typ aj ked chuda jej nasli horsie jak tetaniu a uz by sme boli komplet :D ... v noci som sa zas zobudila brutalne ma boli predlaktie jedna aj druha ruka ale prava viacej, neviem ju ani vystriet poriadne ako keby ma stiahnuty sval alebo skrateny alebo co ... priatel tvrdi ze stale spim s rukami hore ze to mam z toho, ze aj on to mal tak dufam, ze to rozchodim ... mna uz asi slahne :/
Mne trpli ruky strasne, kupila so. Si milgammu n, to su b-cka a pomohli. Ja som sa v noci budila na strpnutie a bolest.
@cervenesrdce mr brucha za mnou, bola som tam skoro tristvrtehodiny ... dufam ze zajtra bude popis ... pridaval mi este kontrastnu latku, jaj uz sa bojim, uz nech to je za mnou ... vypytala som si vytlacit mr hlavy co som bola minule a vsetko ok, mam ist neurologovi na kontrolu tak oficialne som to este nemala zhodnotene ale tak je to ok podla zaveru tak chvalabohu
@lucy1311 A stymi rukami si to uz s niekym riesila, alebo to vsetci hadzu na tetaniu ? Na jednej strane je to dobre, ze je to "iba" terania , aj ked na psychiku to je poriadny zaberak. Ale na druhej strane, clovek nikdy nevie kedy to prejde za hranice tetanie a uz to bude nieco horsie.
Mna v poslednej dobe strasne ubjia unava. Asi to sposobuju aj AD , aj pocasie, aj vsetko dokola. Ale ked som taka unavena, tak uz n´hned rozmyslam, co vsetko mi je, ked mam taku unavu. Katastrofa. V sobotu som spala cez obed asi hodinu a vecer som uz o 21:15 spala. Je to normalne ?
Aj ti nieco komentovali po MR ? A preco ti davali kontrastnu latku ? To je dobre, aspon lepsie budu vidiet co tam je. Ked budes mat popis, tak mi ho ukaz ( ak by nevadilo). Ja verim, ze to bude vsetko v poriadku.
A kedy mas termin u psychiatra ? To som zvedava ako dopadnes. Drzim palce a dufam, ze sa posunies k lepsiemu.
Inak, ja som tiez od minuleho tyzdna ako keby o krok spat. Mala som ist k neurologovi , ale presunul mi termin na buduci tyzden.
@cervenesrdce ta unava je priznak tetanie, mne ked sa mi zhorsuje tak prvy priznak je taka unava ze o 12hod na obed nie som schopna udrzat oci otvorene a potom o 20hod zasa ale jwd si lahnem spat o 22hod tak zvacsa do polnoci cumakujem
aj ja sa pripájam, pred cca 6rokmi, ked som mala velký stres, som mavala zachvaty temer každu noc, kludne aj 5-6hodinové záchvaty, ruky nohy v krči, trpla mi hlava brucho vsetko. zachvaty som dostala vždy v klude, nikdy nie v nejakej vypatej sitácii, napriklad som zaspavala a zrazu som sa nemohla nadýchnuť a už to šlo.. ináč som s tým nikdy nebola u dr, ale viem že je to tetania. zakaždým som mávala aj tzv. porodnícku ruku, aj vy to mate?
velký stres pominul, neviem ináč či to s tým suvisí, ale mam doma dve mačky, neuveritelne ma ukludnujú, obzvlásť jedna je moja ochrankyna, ktorá sa odo mna ani nepohne...ako ich mam som nedostala ani jeden jediný krát záchvať..a tiež som mala občas aj velky stres.

s tetaniou bojujem od 18r 🙂)
Otrasna choroba-- tak by som to nevolala no. ... Hm cely zivot som z tych co su citlivejsi, vnimavejsi, neviem veci hodit za 5 min za hlavu 🙂) Mojim hlavnym priznakom je busenie srdca- rychly pulz. Z 99% sa to stava v noci, budim sa na to. Na pocit ze mi sialene bije srdce..blbo sa mi dycha, zacne ma triast, je mi zima, sem tam hnacka.... pomaha dychanie do vrecka, velmi joga! resp sa to naucit to dychanie. A veeela magnezia vtedy ;) je horsie obdobie aj roky uplne bez vsetkeho. Naucila
som sa s tym zit, inak to nejde. Ano ked ma klepalo na posteli hodinu a pulz som mala 150 , lexaurin bol fajn. Za tie roky som ho pouzila par x, -aj ked som ho vzdy nosila v penazenke, skor mi stacil ten pocit ze mam cosi kdesi, ,co mi pomoze.
je to bohuzial naozaj iba v hlave... pobehala som vsetko asi ako kazdy od kardio neurologie vseob atd atd.... No, som tu ;)