Thyrozol a agranulocytóza

cucoca
5. dec 2023

Prosím vás,vaše detičky ale aj vy mamičky tie ktoré užívate alebo ste užívali lieky na zvýšenú činnosť štítnej žľazy thyrozol,mali ste nejaké nežiaduce účinky. Dcérka užíva thyrozol už asi mesiac a bojím sa tých nežiaducich účinkov co na lekárka povedala, že môže mať znížený počet bielych krviniek.(agranulocytoza)Mali ste také skúsenosti s takými nežiaducich ucinkami?Vtedy bývajú horúčky, a zápal sliznice ..to su príznaky agranulocytozy.

nevenka
5. dec 2023

@cucoca ja som prvy raz nemala nic, krvny obraz by mala lekarka spravit, idealne aspon po tom mesiaci, nevolala Vas? Chodte aspon k obvodnej. Tiez som sa toho bala. Ale bolo to ok. A druhy raz, po nasadeni, tak mesiac po uzivani som mala svrbiace cervene flaky na kozi, ale bolo leto a z hypertyreozy som sa priserne potila, tak to asi bola kombinacia. Kazal mi lekar vysadit na tyzden a potom znova zacat spolu so Zodacom, ale zacala som po 3 tyzdnoch, lebo sa mi zacali vracat priznaky hypertyreozy, no a bez Zodacu a reakcie ziadne.

cucoca
autor
5. dec 2023

@nevenka chodíme teraz na kontrolné odbery každé 3 týždne, čo sa týka agranulocytozi,tam nám iba napísala a povedala že keby náhodou mala horúčky, a zápal ústnej dutiny tak mame ísť na odber lebo je tam možnosť pokles bielych krviniek..ale zevraj to je menej časté, tak ja neviem ale človek sa bojí aj tak.A tie fľaky svrbiace,podobajuce sa na zihlavku, dostala aj ona asi tri týždne po užívaní thyrozolu.Nevieme ci je to s liekov alebo alergia na niečo iné, ale myslím si ze je to s liekov,lebo nikdy nemala alergiu na nič. A vám aj počas liečby zmizli tie fľaky?

martinka13
5. dec 2023

Thyrozol užívam 7 mesiacov. Postupne mi dávky znižujú. Nemám žiadne vedľajšie účinky, o ktorých by som vedela. Chodím na kontroly cca každých 7 týždňov.

nevenka
5. dec 2023

@cucoca mne zmizli asi 2-3 dni po vysadeni, nebrala som ho asi 3 tyzdne a nasledne sa mi to uz neobjavilo. Brala som 1 tabletku 10 mg denne. Doktor mi dal Zodac, ze si ho mam davat k tomu Thyrozolu, ale nebrala som ho, lebo teda som dojcila, cim menej liekov, tym lepsie.
A dcere to zmizlo pocas uzivania? Aj ju to svrbelo?
Ja som aj bola chora, mala teplotu, ale boli chori aj ostatni, deti, muz, tak som to neriesila. Chodim raz za 4-6 tyzdnov na kontrolu a vtedy mi robia krvny obraz.
Asi to ma lekar aj u Vas pod kontrolou, neboj, to bude dobre.
A este, aky maju plan dalej, co viem, tak u dospelych to riesia po zalieceni operaciou. Aj u deti? 😪

ddenisa123
5. dec 2023

@cucoca ja som pri užívaní thyrozolu mala silnú alergickú reakciu, ale krvné výsledky som mala v poriadku, iba ta funkcia štítnej žľazy bola stále zvýšená, zmenili mi lieky na propycil a s tým je všetko v poriadku.

cucoca
autor
5. dec 2023

@ddenisa123 a akú si mali alergickú reakciu ?Tiež zihlavku?

cucoca
autor
5. dec 2023

@nevenka zo začiatku mala silnejšie tie fľaky aj ju to svrbelo..už to nemá také, sem tam za deň sa jej vyhodí nejaký fľak.Mne povedala lekárka že je tam aj možnosť že jej to vyoperuju,ale ja to nedovolím, ved veľa detí to máva a prejde ich to neskôr, upraví sa to.Ja dúfam že hej

ddenisa123
5. dec 2023

@cucoca žihľavku po celom tele a opuchali mi sliznice, zmizla až po vysadení thyrozolu.

viki152
25. mar 2024

@cucoca Aj ja som mala tyrozol, po 3 týždňoch mi začala reakcia. Kde ma zasvrbelo a poskrabala som, tam sa vytvoril opuch a pukance rôzneho tvaru. Zároveň alergie mi začali aj bolesti brucha. Dnes mi zmenili lieky na propycil tak dúfam ze vymyzne aj bolesť aj reakcia.