icon

Tinnitus. Ako sa s ním dá žiť?

egyptanka
14. mar 2008

Ahojte,
pred par dnami mi diagnostikovali tinnitus a tym sposobene piskanie v oboch usiach. Dnes ma prepustili z nemocnice po infuznej liecbe, absolovovala som vyse 10 infuzii a beriem Tobekan 40 mg a Agapurin SR 400. Mam ovsem dojem, ze liecba nezabrala a piskanie je intezivnejsie. Viete mi povedat ako sa s tinitom da zit, pripadne obmedzit to nechutne piskanie?
Robim ako telefonistka a toto mi dvakrat nepridava k 100% vykonnosti v praci.
Dakujem za pomoc, vsetky rady privitam ...

Strana
z21
indigirl
7. aug 2024

@2236 janula2511
tinnitus niekedy zmizne po mesiaci, roku, aj piatich rokoch....aj zvuk sa zjemni....velmi odraza psychiku...cim skor ho clovek prestane riesit, tym skor zmizne. Ked je clovek vklude sa skludni tak ze ho nepocut, ale na začiatku to chvilku trva, lebo najhorsie je sebapozorovanie a tym ho zosilujete....Fakt sa na to netreba sustrediť a potom prejde... A to točenie hlavy, vertigo, hyperakuziu som tiez mala, ale aj to preslo...

marian123456
29. aug 2024

@indigirl no, ja som bol u usnej a vraj tinnitus, este cakam na MRI v novembri, mne zacalo sumiet v uchu na konci aprila na vonkajsie podnety, hlavne suchanie, strnganie priborov a taketo ostre zvuky, potom to prestalo asi na 2 mesiace, a pred par dnami to prislo zase, trosku ostrejsi zvuk, a tak isto len ked sa zobudim , tak na hlasne zvuky, pustenie vody, ale to odozneje poccas cca 1-2 hodin a nepocujem to vobec, znova az vecer ked zaspavam a suchnem hlavou o podusku alebo tak...

maria200981
29. aug 2024

@marian123456 ja mam toto uz cca 2 roky na hlasnejsie zvuky mi usi reaguju bzucanim tlakovanim vybrovanim - viac v lavom menej v pravom - nonstop…
kedysi mi vadil vlastny hlas ….
pomohol mi botox do licnych kosti a celusti - priznaky sa zmiernili- cosi sa to zmiernilo ale nevyliecilo… uz som si na ro zvykla i ked je to neprijemne… krik, piscakla, hlasne zvuky, zvuk priborov zvuk vody je toho vela vsetko co je hlasnejsie mi vadi a usi mi na to reaguju je to neprijemne

marian123456
30. aug 2024

@maria200981 a to vam aj v klude bzuci v uchu ? lebo mne nie chvala bohu, snad sa to nezhorsi vzdy to ma taky nabeh ze prvy den slabe, dalsi den mi bzuci na vsetko asi prve 4 hodiny, a potom to odchadza je to slabsie

maja16
30. aug 2024

@marian123456 áno stále hučí😭

maria200981
30. aug 2024

@marian123456 nie v tichosti to nemam reaguju mi usi na hlasnejsie zvuky … v tichosti nic ako nahle je v okoli hlasnejsi zvuk v momente mi v uchu rezonuje tlakuje bzuci je to dost hlasny zvuk… realne ho pocujem a je to neprijemne ako nahle hlasitejsi zvuk zvonku prestane ale zmeni intenzitu v tej sekınde mi bzucat tlakovat v usiach prestane… mam dni kedy mi usi reaguju viac intenzivnejsie niekedy menej -
nechapem tomu a uz ani tomu chapat nechcem …
som si ista ze to mam dozivotne
lave ucho viac prave menej… vyhybam sa veciam ktore viem ze mi vadia .. koncerty diskoteky svadby to vşem ze mi bude bzucat do rana ak uz mi to velmi vadi davam si vatu alebo odidem…

marian123456
30. aug 2024

@maria200981 ja mam preeesne to iste len na jednom uchu, az som sa zlakol ked mi to prve razy spravilo… boli ste aj na magnetickej ? mna lekarka poslala ale tie terminy… vacsinou cez den nepocujem to bzucanie aj keby co bolo, iba rano po zobudeni a neskoro vecer ked uz som unaveny

maria200981
31. aug 2024

@marian123456 bola som vselikde nic mi nezistili… nemam ani nedoslichavost… vy mate aspon pauzy ja to mam 24 hod denne - staci hlasnejsi zvuk - ton a v usiach mam orchester

maja16
1. sep 2024

@maria200981 ja tiez 24 jodin vkuse😠bez prestavky.

yvanielka
17. máj 2025
@masabi

Pridávam sa do debaty, tiež mi hučí v uchu už asi týždeň, začalo to počas choroby. Počas dňa keď sa zamestná chodím, varím, vonku až tak nevnímam, skôr v pokoji. Pomáha mi zmierniť tamponik vatovy do ucha... (to som zistila tak, že na noc si dávam štuple do uší, keďže manžel chrápe 🤣🙏). Keďže som chodila na ORL (mala som absces), spomenula som to lekárke, jedine čo mi pozrela do ucha a že či nemám problém s kŕčnou chrbticou... No ja mám pocit takého tlaku, akoby mi za ľahko v uchu. Takže nevzdávam to, snažím sa sama si pomôcť... Ako sa dá ale určite si dám ešte inde vyšetriť ucho. Aktuálne idem vyskúšať kvapky Audiron, uzivam Reishi, B12, D3, C, mažem si na prekrvenie lesnú prechádzku alebo Slaviton v okolí ucha, lepím náplasť na prekrvenie. Nie je to nič príjemné len dúfam ze mi to neostane🙏🍀

@masabi ahoj, pomohlo ti niečo?

masabi
19. máj 2025
@yvanielka

@masabi ahoj, pomohlo ti niečo?

@yvanielka Ja som nakoniec skončila na operácii pre absces v hrdle, a po čase nejako sa stratilo to hučanie, takže neviem ci bol problém ten absces, nejaký zápal alebo pomohli doplnky a vitamíny

monika_ma
20. jún 2025
@verads

@tinapa Vdaka , kludne tykat 🙂 Ja kávu vôbec nepijem už roky , nepijem alkohol takmer 25 vôbec , nefajčím , začala som držat dietu neviem či zhodím pár kg , lebo ja už cca 4 roky nejem po 17:00 vôbec nič a aj tak sa mi nedari zhodit. Teraz jem ešte menej , ale lekárka mi vravi , že na cukor to nie je dobre , že už od piatej nejem , hoc len dva lyžičky bieleho jogurtu nech si dám . Dnes idem na audio , tam čo vlastne zistuju ? Bola som pred rokmi , ale sa už nepamátám . A ešte som sa chcela opýtať, že ten zvuk v tichu stále počut ? lebo ja to počujem už 7 dní v jednom kuse , v dennom hluku sa to zmierni ale tak isto je to tam. No musím sa priznat , že každé ráno s plačom vstávam a s plačom chodím spat. Stále počujem akoby ked je automatická práčka zapnutu niekde obdaleč. Niekedy sa idem presvedčit či dcera zapla práčku idem otvorit dvere a práčka neperie tak som tam zavolala manžela či nahodou nie u susedy perie práčka , ale vraj nie . Tak už nikoho tým nezatažujem z rodiny viem , že to len mne hučí. Chvalabohu piskot nepočujem len to" hučanie" .

@verads prosim mám to 3 rok už som zúfalá. Mám pociť ze spim na pračke neviem čo mám robiť troska sa stáva zo mna.

maja16
20. jún 2025
@monika_ma

@verads prosim mám to 3 rok už som zúfalá. Mám pociť ze spim na pračke neviem čo mám robiť troska sa stáva zo mna.

@monika_ma ja to iste 24 hodín denne bez prestávky pískanie a občas už aj v druhom uchu

maria200981
20. jún 2025
@monika_ma

@monika_ma bola som na tom podobne - pomohol mi botox celuste - priznaky sa zmiernili, ja som sa celkovo potom psychicky skludnila - momentalne to mam na takwj urovni ze s tym viem fungovat
ovela slabsie priznaky ako pred tym
mne pomohlo toto

Strana
z21