icon

Tmavý pásik na nechte

lucicka009
4. aug 2018

Ahojte, má alebo mal niekto z vás tmavý pásik na nechte? Mne sa vytvoril tesne po pôrode na palci pravej ruky. Zatiaľ je hnedocierny, tenký. Už som bola aj pri koznej, zatiaľ mám diagnózu D22.6 Melanocytový névus hornej končatiny vrátane pleca (to znamená nezhubny nádor - znamienko). Na kontrolu mám prísť o mesiac. Avšak ak by sa diali nejaké zmeny - nárast, farba, ... môže ísť o meligny melanóm a toho sa bojim ☹️ Zaujímalo by ma ak to tiež niekto mal (ináč je to dosť vzacne), či sa z toho vykľul melanóm alebo to ostalo pri znamienku, či ste si to dali aj v prípade znamienka odstrániť a ak išlo o rakovinu akú ste mali liecbu a či bola úspešná. Ďakujem

iwesska
6. dec 2018

@angelinja Tak to budes mat skor z davno poskodeneho nechtoveho lozka,ked ti to aj mizne a znovu objavi. Melanom by urcite nezmizol,zvlast za taku dlhu dobu. Myslim,ze mozes byt kludna. Mna na tom mojom flaku znepokojuje ta divna cierna farba. A hlavne to,ze ani Dr.si nie su iste.

angelinja
6. dec 2018

@iwesska no ja osm hladala dost dlho nejaku dr bola osm v petrzke u tej co je vraj dobra ale mala aj dost nega. recenzi a teraz som bola v jednom dermatolog. studiu hned som mala termin..lebo neviem ale otras s tymi lekarmi...clvoek ma dlhde cakacie doby a tie ceny ostrasne tu som platila 10

angelinja
6. dec 2018

@iwesska ale na tvojoim mieste by som teda isla tej polakovicovej, ked tu o nej hovoria ze je ozaj dobra da sa objedna na nete uz som to kukala...

angelinja
6. dec 2018

@iwesska jaja este soms a tu bavila s jednou babou niekde ze obom sa nam to stalo ked sme mali dost psychi. narocne obdobie...mozno ci to si nemala nahodou?lebo fakt vidim ez to maju viacere baby...

helokity
6. dec 2018

@angelinja aj mne To vyslo ked som bola na tom psychicky fakt zle. Brala som xanax, magnezko, b vitaminy. Vtedy, mi vysla aj aritmia zo stresu, teraz sa To trochu ustaluje, neberiem uz nic, ale pasik ostal. Mozno To ma s tym nieco spolocne

iwesska
6. dec 2018

@angelinja No praveze som bola psychicky momentalne na tom lepsie ako inokedy. To keby s tym suvisel stres, tak to mam nechty asi stale komplet cierne. Ta Polakovicova ma termin aj tak az v januari, takze o uz vtedy mam ist na kontrolu, cize momentalne s tym aj tak nic ine neurobim. Nechcu mi davat len tak zbytocne dole necht, ked to moze odrast.

lucicka009
autor
6. dec 2018

@angelinja ako u mňa, niekedy to skoro nevidno niekedy zas pekne. Ale melanóm to nie je, už by to narástlo. Pozorovať ku koznemu chodím aj ja. Zo začiatku každý mesiac teraz raz za tri...

lucicka009
autor
6. dec 2018

@angelinja mne môj povedal, že sa to nestrhava, ale vyrezáva a ešte aj ho hĺbky kvôli ochrannemu lemu a už viac po tomto nechet nenarastie, takže radšej mať nechet s pásikom ako žiadny... Tak som súhlasila.

lucicka009
autor
6. dec 2018

@iwesska a ty to máš zhruba od augusta, však? Kedy to bolo udrete už dávno by ti to odrastlo... Ja mám pásik asi od júla a odvtedy som si strihala nechty veeelakrat a teda vždy keď odstrihnem nechet mi vyrastá zas s pásikom..

iwesska
6. dec 2018

@lucicka009 Tak od augusta,mozno septembra,mozno aj oktobra,ja neviem,ja som to pod lakom nevidela,az min.tyzden. Mozno ta skvrna bola kdesi v strede a posunula sa. Lebo zas lak bol hore trochu osuchany a nic som si za cely ten cas strihania nevsimla.

balenka1988
6. dec 2018

Baby moze to byt zo stresu..mna napadlo, ze vlastne to mam odvtedy co som potratila..len vtedy som to nevnimala lebo ma trapilo moje stratene babo 😢😢😢 a nie nechty. Ale na ukazovaku sa mi to stalo len pred viac ako tyzdnom a to som v strese nebola..teda aspon o tom neviem

gretka113
6. dec 2018

Dievčatá,ja mám na palci takýto fľak.Nemáte s tým skúsenosť?mam ho cca od leta.v case,ked som ho spozorovala som aj zakopla,tak som myslela,že modrina,ale je to stale na rovnakom mieste,neodrastá to.

angelinja
7. dec 2018

@lucicka009 fakt? tak casto?a to co mame az do kedy?to normalne pocas zivota furt kontroly?

iwesska
7. dec 2018

@gretka113 Dobre vidim,ze mas hnedu aj to okolie koze dole pod nechtom? Ci to len svetlo skresluje?Nebola si s tym este na koznom? Ked to neodrasta,to by si mala.

lucicka009
autor
7. dec 2018

@iwesska jaj tak, tak to už len musíš odsledovať či ti to vyrastá.

lucicka009
autor
7. dec 2018

@balenka1988 aj mne možno zo stresu. Ja som zas porodila predcasne, bola som zúfalá, na dne.

lucicka009
autor
7. dec 2018

@gretka113 to nebude modrina, tá je fialovo čierna. Treba ísť na kožné určite.

lucicka009
autor
7. dec 2018

@angelinja netuším, dufam, že idem poslednýkrat. A nemam to ani dáko blízko z Brezna do Bystrice.

lucicka009
autor
7. dec 2018

@iwesska áno to som si všimla aj ja, že má aj kozku okolo hnedú, to by som hneď šla...

iwesska
7. dec 2018

@lucicka009 Mozno to len skresluje. Ale ak to neodrasta, tak to nebude modrina, tak mi bolo povedane.

lucicka009
autor
7. dec 2018

@iwesska tvoje môže byť modrina, ale to hnedé isto nie. Nepáči sa mi to vôbec... Aj to že nahnedo sa chytila kozka.

iwesska
7. dec 2018

@lucicka009 Ani mne veru ☹ Aj ked na prvy pohlad mi o pride ako ked si privries prst a urobi sa ti tam podliatina. Len ta hneda koza okolo ma matie.
@gretka113 Ten flak mas stale rovnako velky a rovnako farebny?

lucicka009
autor
7. dec 2018

@iwesska ale modrina by určite nebola hnedá, to je pigmentové... Modrina je takej farby jak máš ty. Ja keď som bola malá, mala som veeelakrat modrinu pod nechtom, bola som veľmi aktívna, takže úrazy boli časté 😁 A hnedé to nebolo, bolo to čierno fialové proste krvná zrazeninka a myslím, že na tom farebnom som to mala aj vypukle.

iwesska
7. dec 2018

@lucicka009 Hm no uvidime, co napise @gretka113

gretka113
7. dec 2018

@iwesska ja som tomu veĺku vahu neprikladala a nesledovala si to.myslim,ze zo zacuatku to bolo skôr fialove ako modrina,ale ruku do ohna za to nedám.velkosť myslím,že sa nemení.takú hnedú kožu mam aj na druhom palci,ale tam flak nemám.pisala som aj kožnej,ale ešte mi neodpísala.

lucicka009
autor
7. dec 2018

@gretka113 chod sa ukázať, ja som len amatér, ale že nie je dobré, keď sa to mení. Veľmi sa mi to nepozdáva... Ale zas možno to nič neni, vôbec ťa nechcem strašiť, nemysli si ☺️☺️

gretka113
7. dec 2018

@lucicka009 no bodaj by to nic nebolo,ale bojím sa opaku.zháňám dr.ktorý by ma zobral čím skôr.

iwesska
7. dec 2018

@gretka113 A zas melanom sa robi len na 1 prste. Ked ti to hnedne na oboch ta koza,nemas to skor z pedikury,alebo ti nefarbia topanky?

gretka113
7. dec 2018

@iwesska na pedikuru nechodim a topanky pochybujem.

lucicka009
autor
7. dec 2018

@gretka113 ty máš takýto hnedý fľak na viacerých nechtov? Melanóm sa robí len na jednom, hádam dva by sa nespravili, to by bola blbosť 😁 Najviac sa vyskytuje na palci a niekedy na ukazovaku... Na iných nechtoch som nepočula...