icon

Tmavý pásik na nechte

lucicka009
4. aug 2018

Ahojte, má alebo mal niekto z vás tmavý pásik na nechte? Mne sa vytvoril tesne po pôrode na palci pravej ruky. Zatiaľ je hnedocierny, tenký. Už som bola aj pri koznej, zatiaľ mám diagnózu D22.6 Melanocytový névus hornej končatiny vrátane pleca (to znamená nezhubny nádor - znamienko). Na kontrolu mám prísť o mesiac. Avšak ak by sa diali nejaké zmeny - nárast, farba, ... môže ísť o meligny melanóm a toho sa bojim ☹️ Zaujímalo by ma ak to tiež niekto mal (ináč je to dosť vzacne), či sa z toho vykľul melanóm alebo to ostalo pri znamienku, či ste si to dali aj v prípade znamienka odstrániť a ak išlo o rakovinu akú ste mali liecbu a či bola úspešná. Ďakujem

lucicka009
autor
13. mar 2019

Ahojte ako sa máte? Žiadne potvrdene melanómi? Ja kus saliem, pásik sa mi zväčšil... a kontrola až v juni. Ináč oddnes začínam používať lak na nechty Sililevo, odporučila mi ho kozna, je na regeneráciu nechtovej platničky, stal 16€ tak snáď to začne miznúť. Ešte používam špeciálny balzam na nechty a beriem vitamíny, no pásik tam a ešte širší.

balenka1988
14. mar 2019

@lucicka009 ja mam na dvoch prstoch ale na ukazovaku mam uplne slabulinky pasik a ten netmavne, na palci ho mam tmavsi. Ale neriesim to, nebola som s tym nikde. Kazdy rok chodim na krv a tu mam v poriadku. V zime sme boli pri mori a slnko ho trochu vybielilo. Zacala som uzivat vitaminy ale nie z lekarne, skor prirodne produkty tak uvidim.

lucicka009
autor
16. mar 2019

@balenka1988 tak ak to máš už dlho a bol by to melanóm, tak to by si už zistila, lebo pri Tom sa strašne chudne a tak...

alexandrasl
10. máj 2019

Ahojte, môj manžel má na prste (prsteníku) veľmi slabý a ružový pásik. Ide budúci týždeň na vyšetrenie aby sa na to spýtal. Nikde to tu nebolo spomínané ale mizne vám pásik na nechte ak si ho zatlačíte? Jemu áno co je vidieť aj na fotke. Môže to byť v takom prípade znamienko alebo je to skôr v nechte? ďakujem

iwesska
10. máj 2019

@alexandrasl Ruzovy pasik je podla mna uplne normalne nechtove lozko, este ked to mizne po stlaceni. Melano ti po stlaceni urcite nezmizne.

lucicka009
autor
10. máj 2019

@iwesska ahoj, no mne to vôbec nemizne keď to stlačim. Aj ja si myslím, že je to ok.

balenka1988
10. máj 2019

Ahojte no ja ho mam takyto. Od poslednej fotky co som sem davala, trochu zbledol. Nebola som na ziadnom vysetreni doteraz

balenka1988
10. máj 2019
balenka1988
10. máj 2019

A takto vyzera moj ukazovak teraz, takmer nic nie je vidno

zuzka2388
21. jún 2019

@lucicka009 ahoj alurat citam tuto diskusiu aj mne sa objavil taky pasik na prste ale na nohe ako si na tom ty bola si na tej kontrole?

tatisna
21. jún 2019

@lucicka009 ja mam ciernosivy pásik na oboch vukazovakoch už cca 10 rokov a pomaly to mizne. Keď sa to objavilo tiež som bola u 2 kožných, jeden oskrabal vzorku a dal na rozbor, nič tam nebolo. Záver, že treba si to pozorovať a keď to začne nejako veľmi sa meniť tak kontrola u doktora. Odvtedy nič, trochu to ešte stmavlo a potom sa s tým nič nedialo. Prestala som to sledovať a po rokoch to vybledlo. Takže pohoda klidek jo? 😄

zuzka2388
21. jún 2019

@tatisna mozes pridat vzorku?ja to mam na nohe zase taky tiez tmavosivy som z toho na nervy 15 jula idem ku koznej

zuzka2388
21. jún 2019

@tatisna fotku nie vzorlu

tatisna
21. jún 2019
tatisna
21. jún 2019

@zuzka2388 už to skoro nevidno ale v začiatkoch to bolo cez celý necht a skoro čierne. Ja som taký typ Snehulienka, tmavé vlasy,svetlá pleť v zime ale v lete má veľmi ľahko opali. Ešte mi bolo povedané že je to len pigment v tých miestach kde vyrastá necht...

zuzka2388
21. jún 2019

@tatisna a co ti povedalo ze co to je?

zuzka2388
21. jún 2019

@tatisna jaj ako pigment ze to je len no som zvedava ja to mam len na palci na nohe ale co som citala vsetko na nete tak sa teda fakt bojim ...

lucicka009
autor
21. jún 2019

@zuzka2388 ahoj, ja som bola na kontrole teraz začiatkom júna. Zväčšilo sa mi to za rok, čo to už mám na nechte. Ale je to v pohode, len pásik. Ďalšia kontrola bude až v decembri. Ja som sa už ukludnila, že je to ok. Proste chod radšej nech máš istotu, ale väčšinou sú to len neškodné záležitosti... Isto to bude ok ☺️

lucicka009
autor
21. jún 2019

@tatisna aj ja verím, že snáď raz to zmizne. Ináč ja mám tiež niekedy pocit, aspoň sa mi to tak vidí, že raz je to slabšie a potom zistím, že je to rovnake 😁 Asi podľa svetla v akom obzerám...

zuzka2388
21. jún 2019

@lucicka009 a brali ti aj nejake vzorky ci?

balenka1988
21. jún 2019

Baby ja som čitala, že taketo pasiky sa tvoria na nechtoch aj pri endokrinologickych problemoch. A to moze byt moj pripad, pretoze mam problemi s hormonmi. Takze najblizsie idem na vysetrenie štitnej žlazy.

lucicka009
autor
22. jún 2019

@balenka1988 ahoj ja som bola na vyšetrení štítnej žľazy, teda len mi brali na to krv pri preventívnej minulý august a to som už pásik mala tak dva mesiace... A výsledky boli ok.

lucicka009
autor
22. jún 2019

@zuzka2388 nie vôbec, že to nemá pigmentové ložisko, tak zbytočne. Ja som si chcela dať odstrániť nechet pre to, ale kožný ma odhovoril, že by to museli celé vyrezať a nový by mi už nenarástol, že lepšie mať nechet s defektom ako žiadny 😁

zuzka2388
22. jún 2019

@lucicka009 aha ze to vidia ked nato pozru hej to lozisko no ja idem za tri tyzdne som dostala az termin ku koznej

lucicka009
autor
22. jún 2019

@zuzka2388 áno asi vidia. Mne to pozera tým klasickym dermatoskopom a povedal, že lepšie je to vidieť voľným okom. Pýtala som sa aj na ten digitálny, ale povedal, že tam by to už nebolo vidieť vôbec... Ináč mne to pozerala aj doktorka z melanomovej komisie a tiež povedala, že nič to nie je. Ja som už aj dostala animikotika, to bolo v jednom baleni jedna tabletka, dostala som dva balenia, povedali, že uvidíme, či to zmizne a nezmizlo 😀 vôbec nič sa s tým nestalo.

zuzka2388
22. jún 2019

@lucicka009 a co povedali co to moze byt?

lucicka009
autor
22. jún 2019

@zuzka2388 volá sa to Melanonychia striata. Pigmentovy pásik na nechte. Pošli foto tvojho.

lucicka009
autor
22. jún 2019

@zuzka2388 teraz fotene, blbo sa to foti 😀

lucicka009
autor
29. júl 2019

@zuzka2388 ahoj, ako sa mas? Bola si na koznom, ako si dopadla?

zaburiatko15
17. sep 2019

@lucicka009 ahojte moze sa robit nasledkom velkeho stresu??