Točenie hlavy, závraty

matepro
5. júl 2022

Dobrý deň
Mám 17 rokov a už tri týždne sa mi točí hlava (až závraty) posledné 3 dni to je najhoršie a ešte mi stúpol tlak 140/90 nie permanentne iba keď sa mi hlava roztočí poriadne. Dotoho mám pocit zlého videnia (ako by som bol vo sne). A mám necitlivé ruky.
Nemám žiadne choroby ako vysoký tlak alebo cukrovka.
Prvý krát u doktorky mi povedala, že možno niečo s chrbticou alebo nervami a mám užívať magnezium. Plus očné vyšetrenie (aj s očním pozadím). Začal som brat magnosolv 2x denne. Na očnom som dostal iba papier na iné sklo na okuliaroch ani silnejšie niesu iba iný druh skla.
Potom o týždne som išiel na krv a výsledok bol pomenej vitamínu b. Tak ho už zhruba 2 týždne užívam ale žiadna zmena stále sa mi točí hlava od kedy vstanem. (Aj keď ležím). Už som z toho na nervy a neviem čo mám robiť. Ku doktorke idem až pozajtra. A mám z toho stres:(

anavixy
5. júl 2022

No vzhľadom k tomu, že nameraný tlak je podľa tabuliek presne hranica hypertenzie, možno to bude z toho… na tvoj vek je to dosť vysoký tlak. Môže to byť ale aj z krčnej chrbtice kľudne, bez patričných vyšetrení ti dg neurčí nikto.

matepro
autor
5. júl 2022

@anavixy Ďakujem veľmi pekne, ešte by som sa chcel opýtať že ako dlho sa čaká na takéto vyšetrenia ak mate skúsenosti?

elizita
5. júl 2022

@matepro ja mam závraty posledný týždeň,až na odpadnutie.. mesiac má aj pobolieva ucho tak som šla na ORL . Ucho v poriadku,poslal ma RTG vyšetrenie a tam to vyzerá že to mám z krčnej chrbtice.. hoci má priamo neboli,podľa snímku by to mohol byť dôvod..

fiafia
5. júl 2022

@matepro moja mama máva závraty. Volá sa to tuším manierov syndróm. Keď sa jej pohorší a príde "atak" vždy jej stupne tlak. Diagnózu jej dali na neurológii.

matepro
autor
5. júl 2022

@elizita Ďakujem a prajem Vám skoré uzdravenie

leona45
5. júl 2022

Meraj si tlak 3x za den min tyzden dva. A treba riesit vysoky tlak potom s lekarom a tie vysledky im odovzdaj budu mudrejsi. 🙂 Z toho sa ti moze tocit hlava.

matepro
autor
5. júl 2022

@leona45 Ďakujem

31zuzi
5. júl 2022

@matepro môže ísť aj o tetaniu,môjmu synovi sa tak točila ,bol týždeň v nemocnici,zistili tetaniu.

nellka23q9
14. mar 2024

@matepro ahoj no ako už to prešlo viem ze už je ta sprava 2 roky stara ale ja mam tie isté priznaky a som z toho na nervy co mam robiť?