Totálna strata čuchu počas Covid-19
Ahojte, kvoli covidu mam totalnu stratu cuchu. Je to desive, necitim vlastne pokakane dieta... Mali ste to niektora, ze vobec nic ste necitili a vratilo sa to do normalu? A za ako dlho? A bolo to postupne alebo zo dna na den?
@tatisna presne tak. Ja keď idem variť chytám také nervy, jednak jedlo neviem dochutiť a aj keď navarim a ochutnám tak nemám z toho absolutne nič, tak radšej na to kašlem a zjem len minimum. Čo sa týka nejakých liekov tiež beriem Dečko, mám nejaký výťažok z hlivy a na nete som čítala, že niekomu pomohla milgamma N tak tu som začala brať tiež. Niekto mi odporučil ísť na ORL, že sa na to berú hormonálne tabletky, ale či toto je pravda nezistí nikto. 🤷♀️
@maartiinaa11 ja som citala ze na orl mozu dat specialne vitaminove injekcie, o hormonalnych neviem. Ale dnes sa na nete toho popise...
@tatisna veď presne toto, radšej asi počkať, snáď sa raz dočkáme 😔☹️ a hlavne prežiť Vianoce bez ujmy pri toľkých dobrotách okolo 😁
Kočky ako ste na tom? Ja už nejaké vône zachytím, ale napríklad čistič wc som dnes necítila.
@raszuz ja som uz parkrat citila pokakanu malu aj ine veci ale napr. kavu citim len ako taku zbrndu a to je cerstvo namleta z kavovaru. Ale chut len horka, vobec necitim chut kavy. Raz som pocitila chut vareneho petrzlenu ale to asi len na stotinu sekundy. Zajtra idem kupit Bekomplex forte. Dnes som zjedla mamin linecky a nic, sladka hmota 😭
Ano, zo dna na den, ano, totalne nic sme necitili a a vratilo sa to do dormalu cca za 5 dni. Ale toto je tiez individualne. Moze sa vam vratit hned, po case, alebo aj vobec, nikto nevie dopredu povedat ako to bude... Mne skoro vyhorela kuchyna - dorobila som si omeletu a nechala som obracacku na panvicke pod ktorou som zabudla vypnut ohen. Uz sa z nej dymilo a jemne to praskalo ked som to zacula a vsimla si ze sa z nej dymi 🙈 pokakane dieta je nmenej, proste castejsie lozrite do plienky 😁👍 bude zas dobre, hlavne klud 😉
Ja som stratila čuch na jeden deň 🙈 pri Tom prebaľovani pokakaneho dieťata mi to veru aj vyhovovalo 🤣 ale je to individuálne,niekto nemá čuch a chuť aj mesiac..
@dollyzv tak to vám doslova závidím. Ja čuch nemám už 4. mesiac 🤦♀️
@maartiinaa11 vies z PCR aku silnu naloz virusu si mala? Nemas post covid neuropatiu ako brnenie v hlave, piskanie v usoch alebo busenie srdca aj bez zvyseneho tlaku alebo tepu? Cize uzkost pri srdci hoci fyzicky je vsetko ok?
@dubro dá sa to nejak z toho protokolu zistiť? Lebo o tom nemám nijaké informácie. Takéto príznaky u seba nepozorujem, akurát nadmerné vypadávanie vlasov. Inak je všetko ok.
@miriam11 ahoj už sa ti vrátila chuť po Covide ?
Môj syn nemá chuť od decembra.
@miriam11 ach toho sa bojím ,on nemôže teraz zjesť mäso veľmi je to pre neho nechutné aj mu to smrdí ,už aj schudol trochu a a to je chudý aj bez toho,už som rozmýšľala nad neurológom.
Užíva Milgammu N . No neviem či to pomôže.
@maartiinaa11 v protokole je to dole jednou vetou „naloz virusu“. Su tam hodnoty CT a CP
@dubro nie, nič také som nenašla 🙂
@ela_79 ahoj, je to ovela lepšie ale nie je to 100% resp. sú lepšie a horšie dní. Ale akoby som niektoré veci vôbec necítila. Napr. seba som citila keď som bola spotena a tak a teraz nič. Ale viem ze smrdim len to necitim🙈😜 cca mesiac trvalo kým sa mi začal vracať cuch a chut ale bolo to veľmi postupne.

@tatisna 1. decembra sme mali vsetci 4 koronu 3 chut a cuch uz mame a syn, ktory mal najmiernejsie priznaky cuch stale nema, takze je to individualne