Totálna výmena bedrového kĺbu
Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.
@olsan
@kakakina
Samozrejme, pomohlo to okamžite. Boli to hrozne bolesti, presne v slabicnach, následne z toho aj kolená atď. Ja som mala coxartrozu, aj nekrozu,, vďaka " Prednisonu. Operovali ma v Topoľčanoch s tými termínmi, je to príšerné. Prvú mi spravili behom 2 mesiacov od magnetickej rezonancie, bol kovid a neoperovalo sa, iba akútne, tak to mi spravili s tým, ze ďalšia noha o 3 az 6 mes. Sla som po 8 mes ako na hotové na termín, ale pán doktor sa rozhodol, ze mi ho dá az o rok. Do revu mi bolo, už som nevdela chodiť. Tak som behala, Bratislava, telefonicky Ružomberok, v Martine som bola a tam mi dali tiež prednostne termín, no nedalo mi to, tak som volala opäť do Topoľčian ze, ze chcem sa stretnúť s primárnom, ten našťastie, ked videl snímok, povedal, ze co najskôr. Tak to mam za sebou, inak by som stále čakala na termín
@kakakina ahojte skus levice, mala som termin do 3 mesiacov, platila som 198 eur lebo som si vybrala lekara. Objednas sa cez infolinku. Ja mam 47 operovali ma vo februari, doma chodim bez barli, obcas zaboli nejaky sval ale tiez som uz krivala a bolesti velke. A 12.6.idem do kupelov uz
@ingrid0105 a nezáleží na poisťovni?
@olsan a kde v Košiciach chodíš . Ja som chodila ku Staškovi, ale od septembra sa zatajuje, a sestrička mi vždy vravela že dam mu číslo on vám zavolá .😢Neuznali mi nič, a to mám vrodený problem, sesternica mala ten istý a jej uznali všetko , ZŤP , invalidný aj auto kúpili , dali jej doplatok. Mne bez toho aby ma lekár videl dal 20 bodov, a to už si nohu rukami vykladam.
@kakakina nie vobec
@kakakina áno hneď po operacii je po bolesti. Pokiaľ neuznali invalidný, treba sa hneď odvolať, záleží však, akú máte diagnózu. Ja som mala nekrozu, kde je nárok a takisto je nárok po výmene kĺbu. Jeden kĺb je v rozmedzí 35 az 45 percent, obidva kĺby su v rozmedzí 45 az 55 percent, plus ak máte ďalšie diagnózy, môžu pripočítať max 10 percent, všetko na vlas vypočítané, aby nevyšiel celý 😁 ten je až od 70 percent.
@janin26 smiem sa spytat aj vam nechali ID po roku?
@ingrid0105 no mne ho uznali spätne a ďalšiu kontrolu mam o 5 rokov a teda j dúfam, ze to nemôžu zobrať, tie kĺby mi už navždy zostanú vymenené a to znamená, samozrejme, obmedzenie v práci.... Nič ťažké, nič namáhavé atď....
@olsan mala som, aj mam, lebo mam aj platničky vysunuté.
@janin26 ja mam len jeden vymeneny a druhy s artrozou 2. Idem teraz do kupelov uvidim ako mi pomozu. Tiez robim v lidli to asi nedam po operacii. Len mne ortoped povedal ze robit mozem kym nedviham 25kg vrecia. Tak neviem ci by napisal posudkovemu.
@ingrid0105 on nepise posudkovemu. Ja som postupovala takto :
sla so k obvodnemu, zobrala kartu, odtial som si vybrala papiere, prefotila. Nalsdne to on musel orazit a to islo n aurad spolu so ziadostou. Ako prve chodte na dochodkove na urad, tam vam vsetko vysvetli, ze aky je postup
@ingrid0105 to co mate za doktora? Preboha...s umelym klbom ste v lidli? Tak to vas obdivujem..mne moj napisal , ze neodporuca pracu v stoji...
@kakakina ja som myslela ci nie ste z Kosic..cakacia je dlha, ja mam termin od novembra, teraz ma uz budu operovat v juni...cize cakam 7 mesiacov, mne ide o to, ze ak ten vas neoperuje, preco vas neposle s papiermi do nemocnice, na ortopedicke oddelenie a tam vas vysetria a daju termin, u nas je to tak
@olsan nie nič som neplatila. Platí sa snáď len v Bratislave v tej súkromnej. Ja som aj tu zvažovala, aj Levice, ale môj ortopéd mi povedal, ze mam prihliadať na to, ze prečo tak rýchlo su tam termíny a mam si vyberať väčšie kliniky, lebo zoperovat nie je problém, len co potom, pri potrebe výmeny, reoperacie robia len ti skúsení.
@poleva teraz som 3 mesiac po operacii. Takze este som sa nevratila robit.
@janin26 dakujem za radu. Neviem co robit. Odradza ma to ze ci mi to uznaju. Mala som artrozu 4 stupna , vrodenu luxaciu. Tiez ma zarazil postoj lekara. Bola som na rtg po 6 tyzdnoch a tam mi povedal ze je to ok a ze kontrola o rok. Bolia uz len svaly obcas, inac som v poriadku.
@janin26 este otazka. Ake nalezy ste fotili posudkovemu? Ja som mala vrodenu luxaciu, papierov kopu.

@kakakina Ja beriem diom praz, koľko máš rokov , prosím? Invalidny si skúsila, ani polovičný ti neuznali ?