Totálna výmena bedrového kĺbu
Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.
Prosím vás mamina má ísť na operáciu tiež...koľko po operácii sa ostáva v nemocnici...približne... (potrebujem si nahlásiť voľná) a tá vyvýšená doska na WC to sa dá normálne kúpiť v zdravot. potrebách?
Ešte ..je pravda, že po operácii sa musí čím viac snažiť chodiť a rana je aká veľká ...resp. koľko sa hojí..... chcem len vedieť čo ma čaká....mamča... dedo dve malé deti práca a tak dalej...len aby som vedela 🙂 🙂 ďakujem
4dni bol manzel v nemicnici a wc dosku dostane v nemocnici ked ju budu prepustat.
@mirkasmirka odpived vyssie.
@mirkasmirka odpived vyssie.mazel bol nie styri dni ale v utirok sa hlasil a pndlok siel domo
@mirkasmirka ja som bola 6 dni v nemocnici, wc sedak dostane aj s barlami. Treba vela chodit, cvicit a hlavne dodrziavat vsetko co povie doktor. Ja som 8mesiacov po operacii a stale cvicim lebo stehenny sval stale nieje ako ma byt. A ranu mam asi 20 cm.
@gretula1975 ahoj.mozes mi prosim napisat aku si mala vrodenu chybu?kludne aj do ip.dakujem.
ahojte vsetci.uz davno som sa neozvala ale chcela by som vás tu vsetkych co cakajuu naoperaciu a maju strach podporit a oznamit vam ze uz su to 2 roky co som po výmene a citim sa uzasne.a co sa týka sexu s novým kĺbom tiez ziaden problém vzdy mi robila misionarska poloha problem ale po výmene si ju uzivam.naozaj nebojte sa a verte ze vsetko bude v poriadku.hlavné je aby ste po operàcii dodrziavali pokyny lekárov a vsetko bude ok.
@gretula1975 ahoj.ja som pol roka po operacii,mala som tiez vrod.chybu klbu,tiez mi predlzovali nohu o 1,5cm a chcem sa ta opytat kedy si uz bola celkom v poriadku,mna zacalo boliet asi pred mesiacom koleno na druhej nohe a neviem cim to je ci ho teraz asi viac zatazujem kedze tu op.nohu mam trosku dlhsiu ale ze vraj sa to este upravi.budem rada ak mi napises ako si na tom bola ty po pol roku od operacie.dakujem.
@yvkay
po pol roku som mala este barly a citila som sa dobre od marca do agusta som mala barle a potom som sa celkom aj bala chodit bez barly ale ryychlo ma to preslo dĺzku noh mam rovnaku od zaciatku po operaci a aano boleli ma krize aj koleno ale ver ze ta to prejde ak budes správne chodit.ten novy kĺb jed sa usadi do kosti riadne tak sa Ti ulavi neboj.
Je tu niekto komu menili klb v kolene?
@butterfly333
ked som lezala s vymenou bedroveho klbu lezala so mnou co jej menili kolený klb .ked chces opytaj sa ma co potrebujes skuusim ti odpovedat
@gretula1975 ja som prave druhy krat po operacii kolena pred 2rokmi mi tam čistili nejake vyrastky a teraz mi menili chrupavku 8.7 2017 no vcera mi dr povedal že mam tak zničeny klb že mi ho budu musiet vymenit ja mám nízky prah bolesti ja sa hlavne toho bojim po tej operacii tych bolesti a tej nijakej starostlivosti v nemocnici tie sestričky niektote su tam strašne človek sa bojí aj na misu vypytat aby mu nenadavali bojim sa tej operacie čo bude po tom.
@butterfly333
moje zlatee.prahu bolesti som sa aj ja baala ale co som videla tuu zenu tak vymena bedroveeho je malina.kolennyy klb budes musiet po vymene cvicit a to tak ze ti ho buduu takyym strojom cvicebnyym ohyybat do nejakeeho uhlu ktoryy musiis zvladnut.a poviem ti ze taa panu si vzdy super poplakala.ale co je klad tvojej vymeny ze rekonvalenscecia ci ako sa to piise budes mat velmi ryychlu.
@gretula1975 ano poznam ten pristroj mala ho jedna pani na izbe. No mne už tu moju pravu nohu operovali už 5x prsty na nohe mám zdrotovane a zošrobovane 2x na päte kosti sekane 2x koleno operovane palec mi napravali a to všetko na pravej nohe. Ešte nemám tie prsty v pohode mam bolesti a nezohnem ich poriadne. Bojim sa že to už nerozchodím. Ešte ma čaka 5inj do kolena mala som ich už 2 no je to pre mňa utrpenie.
@butterfly333 vedla mna pani co lezala menili jej uz druhe koleno a teda nebolo to take tragicke ako pise
@gretula1975 .
Cvicila v izbe na postely rovno so mnou a na ziadny stroj ju nedavali. Mala trochu vacsie bolesti ako ja ale zas mala uz aj svoj vek.
A zas personal nemocnice, vsade su aj dobri aj horsi. Ja som bola v DS a nemozem jedneho kriveho slova povedat na nikoho od upratovacky az po primara.
@sse ja ten pristroj poznam už mam odležane na ortopedii tam to davali jednej pani ja viem musim to zvladnut no už ma tolko krat operovali na ortopedii už som myslela že som bola teraz naposledy. 😦
@butterfly333 tak je to neprijemne, ze musis tolko trpiet. Drzim palce a vela zdravia prajem ☺
@sse dakujeem 😙
Zienky,mna velmi boli koleno z vnutornej strany na druhej nohe,prosim napiste mi,ked ste mali aj vy po operacii BK tiez bolesti kolena a pod.a kedy vas to asi prestalo boliet.dakujem za kazdu radu.
@yvkay ahoj si po vymene kolenneho klbu? Mna to tiež čaka no bojím sa
@butterfly333 ahoj.som po vymenne bedr.klbu pravej nohy a boli ma lava noha ako je koleno ale vnutorna strana,myslim ze ma boli iba sval.
a co sa tyka vymenny kolenneho klbu tak bola som na izbe s dvoma babkami a jedna to zvladala v pohode,ta uz mala menene jedno koleno rok dozadu a ona bol aj mladsia od tej druhej.ta druha babka bola dost silmejsia tak myslim ze aj vaha vela robi.po op.davaju vzdy nieco od bolesti a aj domov ked pojdes tak mas od bolesti novalgin a nieje to az taka hrozna bolest,ja som si davala iba vecer aby som lepsie spala.mna ta lava noha boli asi preto lebo pted tym som napadala na pravu stranu,mala som skrat.DK asi 1,5cm a mi tu nohu lekar predlzil tak asi musim nejako vydrzat kym ta noha prestane boliet.zatial mastim ibalginom tak dufam ze to prejde.
@yvkay ja som teraz 2 tyzdne po operacii kolena mam ho operovane už 2x teraz mi menili chrupavku no že mam osteochondrozu 4štadia čize posledne a musia mi vymenit cely klb čiže to bude tretia operacia toho isteho kolena.

Dobry den ako sa mate.manzel sa pyta ked ste davali nohy d seba ci vas to bolelo. Lebo manze.to boli. Ate estd francuzke brle?.dufam ze neotravujem zuzana