Totálna výmena bedrového kĺbu
Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.
@butterfly333 to mi je uprimne luto naozaj :(
nechapem preco ta operovali ked mohli rovno vymenit klb a nie takto tolko operacii,no nerozumiem vobec.kazda opetacia je zasah a ked uz tak uz nech vieme ze ta operacia pomoze a nie ze povedia ze treba dalsiu operaciu.
@yvkay no tiež to nechapem ved som bola aj na MRI aj dr povedal že keby vedel v akom stave mám koleno ani ma neoperuju no vieš to je biznis maju zato peniaze a ja možem ist znova po nôž. Ked mi to v povedal až mi bolo do plaču kedže pravu nohu mám operovanu už 5x a musím ist znova.
Ahojte, mate niektora skusenosti s tehotenstvom PRED alebo PO vymene bedroveho klbu?
Som 5 mesiacov po ASK bedroveho klbu, kde mi vyberali "ulomok kosti", napriek tomu ma bedro stale boli, po nedavnej MRI mi povedali, ze mam vrodenu vadu klbu a mam artrozu 3.stupna a jedine vychodisko je vymena.
Kedze som 5 mesiacov po operacii, do dalsej sa mi velmi nechce. Mate niektora skusenosti s tehotenstvom pred alebo po vymene klbu?
Ci je lepsie otehotniet este pred vymenou a ten klb tzv"dorazit" a potom si ho dat vymenit alebo pockat s tehotenstvom az po vymene?
Pripadne. niekto so skusenostami s kmenovymi bunkami?
dakujem za odpovede
@sawa ahoj. Mne vymienali klb pred 2 rokmi. Mala som za sebou 2 tehotenstva. Takze ja som ho dorazila, ale pocas tehotenstiev som extra problemi s klbom nemala. Ked mala mladsia rok tak som bola na operacii, vsetko dopadlo ok, viac deti neplanujeme. No mam kamaratku ktorej vymienali v marci oba naraz a deti este nema, vraj minimalne rok ma pockat aby sa klb dobre usadil a potom moze rozmyslat nad tehotenstvom. Tak sa da aj pred aj po. Ak velmi netrpis teraz tak by som ho tehotenstvom dorazila a potom dala vymenit. Ak mavas velke bolesti tak by som si dala vymenit a potom spokojne pobehovat za detickami. Samozrejme zalezi aj ci chces este pockat alebo mat deti uz teraz a samozrejme by som dala aj na nazor lekarov. Ja som sa riadila ich odporucaniami.
@sawa zalezi kolko mas rokov,a ja urcite by som sla najprv na operaciu a potom mala deti,skor sa das doporiadku a pri detoch to budes odkladat a odkladat a budes zit s bolestami.rozhodnutie je na tebe ale ked pises ze chodis o francuzskej barle tak by som isto sa dala do poriadku po zdravotnej stranke.
@sawa ja som po vymenne 1rok a stale sa davam dokopy,ale neda sa porovnat teraz a pred tym,chodim bez bolesti a nelutujem ze som sa rozhodla ist na operaciu aj ked lekar u nas mi radil este pockat ale zasa lekar co ma operoval mi tu operaciu odporucil a mlady clovek sa skor zotavi ako starsi.
Pripojím sa do diskusie..Zhruba 3 mesiace ma pobolieval pravý kĺb,teda hlavne slabina....Šla som cestou obvodnej najprv na RTG a výsledok?Ľavý kĺb koxartroza 2stupňa,pravý 2-3 stupňa,ale ten ma vôbec nebolí..Aj ľavý ma bolí len večer v kľude,pri pohybe nie..Ortopéd ma objednal až na marec...Viete mi poradiť,aké doplnky výživy brať na tie kĺby,čo je účinné..Mám dosť nadváhu,už sa mi podarilo ale 20kg schudnúť,tak hádam mi to pomôže,aj ked ortopéd ma na to určite hned upozorní😠Ďakujem za každú radu
@cruz741 co sa tyka vyzivovych doplnkov, v tom mam celkom jasno. Moj priatel je vyzivovy poradca, presne mi vysvetlil, ako telo funguje a napisala by som to asi takto : pokial ma clovek nadvahu, malo sa hybe, nie je "nakopnuty" lymfaticky system, vyzivove doplnky sa poriadne ani do klbu nedostanu, velmi by som na ne nevsadzala, ano omega3 je dobre brat, ale v pripade artrozy 2 a 3 stupna velmi vyzivove doplnky nepomozu. Skor sa treba zamerat na vhodne cvicenie, poradit sa s fyzioterapeutom a nenechat ten klb uplne "zatuhnut".
@yvkay uprimne? Cakala som, ze to bude lepsie. Stale kryvam, lebo sa mi nevedia dat svaly dokopy. Bolia ma z toho krize a cela chrbtica. Ale uz je to lepsie no zaskocilo ma to a bola som z toho skalamana. Ale bedrove bolesti nemam, aj ked cez leto som niesla 20kg dceru na rukach a tyzden som nevedela chodit, tak na to si davam velky pozor.
@yvkay no z toho kryvania. A doktori, len, ze to chce cas a ze to moze trvat aj dva roky kym sa to da do poriadku. Tak cakam do februara 😂 Len ked som bola v kupeloch tam bolo kopec ludi po TEP a ani jeden nekryval, tak som z toho hlavne vtedy bola smutna, a este doktor kupelny mi povedal, ze mi to zle urobili, lebo mi nechali kratsiu nohu, no to mi potom rehabilitacna vyvratila meranim. A ona zistila tie svaly.
@sse ak by si chcela tak kludne mozme popisat aj cez ip. budem rada.ja tiez trosku krivam ale viac ma trapi to koleno ked viac chodim, alebo ked dlhsie stojim na jednom mieste.klby ma tiež nebolia.aj krize ma občas pobolievaju.tiež si mala zosikmenu panvu? ze vraj vtedy bolia krize a chrbat lebo sa panva vyrovnava.
@yvkay ja som nemala uraz ani vrodene. Od 6 rokov mam chronicku reumu takze mne sa vydral zo zapalu. Ja som tym trpela 14 rokov, tolko som kryvala. A konecne sa nasiel niekto kto ma chcel operovat. V konecnom dosledku som rada aj ked trochu sklamana. No nemam tie priserne bolesti a mozem si konecne normalne sadnut aj na wc.
@sse V BA je lekar - podolog -
Mudr.Hostyn,chodia k nemu profi sportovci. Vyraba aj namieru vlozky do topanok pocas vysetrenia, je to PAaaaaaan doktor s velkym P. Ak krivas, z jeho ambulancie vyjdes rovno. Presla som pocas zivota 20 ortopedmi az on mi zistil ze mam 2cm kracsiu nohu. A prestala som krivat. Stretnut ho pred 20 rokmi tak dnes nemusim byt na cakacke na TEP ziskala by som este cas. Dorovnala sa mi za 1 rok panva, ulavili kolena , vyrovnala chrbtica a to som pred 40 tkou. Nasi ortopedi by len rezali a menili. Dr. Hostyn Ta doosi a zacnes tak pouzivat spravne svoje svaly.
Su to moje najlepsie investovane peniaze do zdravia.
@yvkay operovali vo vojenskej v RK, ale po vzhliadnuti MRI mi doktor povedal, ze mi treba vymenu a co najskor. Bohuzial neviem kam sa primar ortopedie v RK pozeral, ked mi navrhol len artroskopiu a vybral ulomok a nevidel, ze moj klb je suci na vymenu. Mne diagnostikovali, ze mam vrodenu vadu klbu po 6 rokoch, odkedy som zacala chodit po doktorovh, dovtedy bola diagnoza, ze to mam platnicku a tiez ma chceli poslat na operaciu, takze mozno by bol klb v uplne inom stave, ale 6 rokov si vypytalo artrozu 3.stupna.
Zvazujem este kmenove bunky, ale tie mi pomozu max na 2roky. Tak isto zvazujem, ze ak tep, tak ci v Ziline.

@yvkay a ta druha noha ta može boliet lebo ju viac zatažuješ. Mne operovali prave koleno ale boli ma viac lavé.