icon

Trpím psychickou poruchou?

24. máj 2021

Súvisia spolu podľa vás tieto problémy? Sú moje. Len či sa jedná o nezavezne problémy alebo o niečo vážnejšie, čo na seba nadväzuje a trebalo by odbornú pomoc?

Trpím psychickou poruchou?Trpím psychickou poruchou?Trpím psychickou poruchou?
monkasponka
24. máj 2021

Vyzera to tak , že ano :/.. pride mi to trochu schizofrenicke.

pribinak
24. máj 2021

Asi áno.

autor
24. máj 2021

@monkasponka babka trpí chorobou. Neviem či som na to mohla mať nábeh

taskataska
Odpoveď bola odstránená
autor
24. máj 2021
taskataska
Odpoveď bola odstránená
leeo
24. máj 2021

Zial psychicke problemy sa casto aj dedia (no nie na 100,,%). Takze ak babka mala, moze to dostat aj potomok. Dokonca niektore sa dedia cez pokolenie (babka, vnuca, prapravnuca a pod.) Nechcem strasit, nie som odbornik, ale ak chces mat istotu, tak skus skocit k odbornikovi. Nemusi to nic znamenat, ale moze to byt aj zaciatok problemov. Nech sa ti dari a si zdrava.

marseillefan
24. máj 2021

@taskataska bacha na skratky, lebo ED môže byť kľudne erektilná disfunkcia :D

kittykat22
24. máj 2021

mne pride, ze nemas problem - tak si problem vytvoris. Nemas zivotnu napln ktora by ti prinasala do zivota pohodu a bola si aspon z casti vyrovnana spokojna osoba. Si zahladena sama do seba a riesis do nekonecna hluposti. Najdi si kamaratky a kamaratov, a zacni viac casu travit v ich spolocnosti. Prihlaste sa spolocne na kruzky, zacnite cvicit a zacni si uzivat normalneho zivota. Alebo sa prihlas do kruzku timoveho sportu. Kooperacia s inymi ti prospeje. To co tu popisujes je nejaka egoisticka utopia.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
gleep1
25. máj 2021

Začni cvičiť silový tréning, zaplat si trénera na pár mesiacov, potom to už zvládneš sama a strava s tým pôjde sama. Silový tréning ma veľa dobrých vedľajších účinkov- sústredenie sa na dobrú stravu aby ta makačka v posilke mala zmysel a aby si dobre regenerovala; endorfiny, vypnes hlavu, prídeš na iné myšlienky aj mimo posilňovňu...

Čo sa overthinkinkungu týka tak s tým ma problém veľa ľudí, za chorobu by som to hneď nepovažovala. Skôr mi to príde že sa nudíš, tvoj mozog sa nudí, hľadáš hlúposti. Nauč sa vypnúť myšlienky, mne na to pomohla kniha Sila prítomného okamihu

http://viasua.sk/wp-content/uploads/2015/05/Eck...

Môžeš sa skúsiť zacitat, pomôže ti aj s tou poslednou časťou o ktorej píšeš. (Ak budeš chciet, ak nie tak sa v tom vyžívas a v skutočnosti ta to asi všetko jednoducho baví 😅)

Nájdi si koníčky, čítaj aj iné knihy, chod do prírody, kúp si zviera (psa?) a staraj sa on, proste sa užitočne zamsetnaj.

No a pozoruj sa. Keď sa budeš zhoršovať a bude ti to obťažovať život tak si skoč za psychológom. Niekomu pomôže len že ho niekto počúva. Prídeš na veľa veľa veci ktoré si sama neuvedomis, nie je to hanba, Orave naopak, je hanba keď si niekto uvedomuje problém a radšej sa trápi (a tým trápi aj svoje okolie ktoré to vníma)

ivangeline
25. máj 2021

Ehm. Urcite su aj horsie pripady.. ak ai s tymo vecami vsak nevies poradit sama,vzsy je tu moznost psycholog...

ella_price
25. máj 2021

Urobíš dobre, ak si nebudeš diagnózy vyhľadávať na internete a kontaktuješ rovno psychológa, ktorý ti povie čo treba robiť ďalej.

maryah
25. máj 2021

Ahoj, ak nie si istá svojim stavom, určite zájdi za psychológom, on ti presne povie, zhodnotí tvoj stav, prípadne ti hneď poradí. Hľadať diagnózu cez Google, prípadne na "koníkovi" nie je dobrá voľba, naopak, viac ťa rozruší a nepomôže ti. Držím ti palce.

lucyinthesky1
25. máj 2021

Tak z tých popisov okrem poruchy príjmu potravy a už takej nejakej začínajúcej obsedantnej neurózy je toho asi viac, napíš mi kľudne správu, nechcem rozpisovať verejne 😉