icon

Tübingen ortéza

juliet86
9. sep 2020

baby ktore mate skusenosti. hocijake rady tipy triky ako to zvladnut su vitane. najma ako ste dojcili ako ste riesili bolave brusko. kplko hodin ste nosili ako dlho? my mame 3mesiace vek. mame nosit 2mesiace 20hodin denne..klbik 2c...

zuzik307
9. sep 2020

@juliet86 hlavne nosit poctivo🙂 dcerka mala ten horsi klbik tiez 2c, nosila cca 1,5 mesiaca /od 6. tyzdnov/, krasne sa to upravilo...

juliet86
autor
9. sep 2020

@zuzik307 suoer ze to mala tak skoro.. postolky a balenoe nasiroko ti neradili? a potom to slo dole uplne alebo ze na menej hodin a tak postupne znizovat? a prosim ta ako si dojcila obliekala uspavala co sa ti osvedcilo ? my sme boli nepoctivi s postolkami a takto to skoncilo. neviem ako si to odpustim... a nebolelo ju z toho brusko?

zuzik307
10. sep 2020

@juliet86 od narodenia sme balili nasiroko...aj ja som ako babatko mala tento problem, takze sme predpokladali, ze sa to moze vyskytnut aj u deti...nosila ju stale, mozno 23 hodin, okrem casu na kupanie a prebalovanie...chodili sme na usg kontoly, akonahle to bolo v poriadku, uz sme ju nemuseli nosit vobec...dojcenie v pohode, praveze sa mi v tom lepsie drzala, zaspavala na prsniku 🙂 dcerka to mala akurat v zimnom obdobi, takze nosila taky ten overalovy fusak, s inym oblecenim nebol problem...nic si nevycitaj❤ ortezku urcite noste poctivo, pomaha to v relativne kratkom case🙂

juliet86
autor
10. sep 2020

@zuzik307 dakujem pekne za podporu a odpoved. nevieme ju velmi uspat v tom. mozem sa spytat na konkretnu polohu v ktorej si dojcila?? dala si si ju niekedy aj na bok (polobok) podlozenu vankusmi a dojcila v lahu? dr. povedal ze na boku nema byt/spat ale ma stranke vyrobcu som nasla ze moze byt na boku. nenecham ju tak spat len na to nakojenie... nejako si neviem odpustit...

zuzik307
10. sep 2020

@juliet86 v lahu som vobec nedojcila, neslo nam to...takze posediacky, priecna poloha, ked zaspala, prelozila som ju...podla mna mozes nakojit aj na boku a potom ju dat na chrbatik...

juliet86
autor
10. sep 2020

@zuzik307 dakujem.

lenickas21
9. júl 2024

Ahojte, vidim, ze je to tema z 2020, ale mozno este niekto odpovie a bude vediet poradit. Moja dcera tiez nosi tubingensku ortezu, najskor ju nosila 23h denne, potom nam ju znizili na 18h a teraz ma rezim 12h v orteze a 12h bez nej. Chcem sa opytat, ci ked vam znizili cas nosenia, mimo ortezy ste balili deticky nasiroko alebo byvali uplne bez vsetkeho. Dakujem

lusynka2
10. mar 2025

@lenickas21 ahoj, aj pre nas to je aktualna tema.. pocas skladania ortezy na siroko nebalim, nechavam malinkej priestor. Vlastne ani ortoped nam nekazal vtedy balit na siroko. Chcem sa spytat, podstupili ste okrem klasickej usg kontroly aj rtg? Nam veru kazali.