Účinné lieky proti mykóze nechtov
Dobrý deň, neviem, či mi tu nejaké dobré duše odpíšu ale zúfalosť z nechtovej mykozy ma prinutila skúsiť sem napísať.
Čo Vám zabralo na pleseň na nechte?
Mám mykozu už aj cez 2 roky. Na jednej nohe som si to vyliečila Loceryl lakom na nechty. Ale na tej druhej ma to žiaľ trápi ďalej.
Kožná mi predpisovala Candibene sprej ale to nepomáhalo. Ozaj sú potrebné antimykotika plus nejaký lak? Ale aký? Vraj je niečo nové FungeX sa to volá. Pomohlo niekomu?
Ozaj budem mega vďačná za všetky rady.
Zúfalosť ma dnes dokonca prinútila vyskúšať priložiť na necht tampon nastriekany savom, čítala som o tom niekde ale neviem koľkokrát sa to má aplikovať... A či to bude mať nejaký osoh je vo hviezdach...
Kožný lekár, vezme stery, sú rôzne typy plesne...stanoví ti presnú liečbu
@really8 To sú tablety na predpis? A okrem toho ste neaplikovali nič na nechty lokálne?
@marcellka32 Možno by som mala skúsiť zmeniť kožnú, pretože ona mi odporúčala iba Candibene a dokopy nič...
Plesien treba liecit aj zvnutra co je naj orenagovy olej a na mykozu je super tea tree olej,ja som tak vyliecila synovi mykozu..
@sonakollarova5 sú rôzny typy liečby, od lakov, cez vnútorné lieky, ktoré berieš, liečba laserom na klinike...
@sonakollarova5 Ked to uz mas tak dlho, neexperimentuj a chod ku koznej, nech ti posle vzorku na rozbor. Ja som sa tiez trapila dlho, nakoniec som mala kombinaciu lieky na predpis (na vnutorne uzivanie) + laserove odstranovanie + FungeX, ale myslim, ze mi najviac pomohli prave tie lieky (zacala som totiz len kombinaciou laser a lak, ale mykoza sa rozsirovala, az po nasadeni liekov sa stoplo rozsirovanie…a teda treba pocitat s tym, ze ten necht musi vyrast samozrejme).
@sonakollarova5 na zaciatku som skusala laky, spreje, neviem co aj prirodne ako jablcny ocot, chlorellu..teraz beriem toto a konecne sa to lepsi. Uz sa len modlim aby do leta narastol cely. Ano je na predpis
Stery ti nepomozu uz teraz, aby sa ukazalo nieco, musela by si pol roka nechat nechet tak (ziadne masticky, laky...)
Mne pomohol Onygen, zatlacat masticku aj akokeby pod nechet. Na medicinskej pedikure mi pedikerka povedala, ze jej sa vidi ten nechet zdravy, len sa nevie "prilnut" spat na kozu. Odporucila onygen. A pomohlo vyrazne, len trvalo kym nechet odrastol.
@alenamihal ako ste to používali? Oreganovy olej vnutorne? Koľko kvapiek, kedy, ako dlho? Teatree olej ako často potierať? Len nechet ?
Muz mal tabletky, nejaky dryak, musel chodit na odbery krvi skrz to, ale za dva mesiace mal nechty ako nove bez mykozy.
@really8 Ďakujem veľmi pekne za radu. Aj všetkým ostatným. Budem trvať od kožnej aby mi predpísala Terbinafin... A budem naďalej používať buď Loceryl lak alebo FungeX čo som si objednala.
Dnes som spravila ďalší dôležitý krok, mala som polovicu nechtu odrastenu no žiaľ som predtým tú zrohovatenu časť neodstránila a zrejme toto bola veľká chyba... Už som všetko zrohovatene odstránila a opilnikovala čo sa dalo. Žiaľ mám viac ako tretinu nechtu napadnutu... Zase.. Takže to znova bude nadlho ale aspoň viem, že bez liekov to nevyliečim... Kiežby som mala takú kožnú, čo by mi poradila ako sa o to starať, že to zrohovatene musí preč a že treba lieky.. Už som to mohla mať za sebou...
@sonakollarova5 mne pomohol iba terbinafin teva.
@really8 mali ste aj nejake nežiaduce účinky z neho?
@really8 mali ste aj nejake nežiaduce účinky z neho?
@623gabulienka neviem ake mozu byt neziaduce ucinky. Brala som to 4m a nic som si nevsimla nejak

@sonakollarova5 mne pomohol iba terbinafin teva.