Unavené oči po covide
Ahojte, mali ste niektorá unavene oči po covide? Trvá to už niekolko mesiacov.
Cítim to po zobudení, potom to akoby prejde a vráti sa to zas poobede. Niekedy oči aj štípu. Skúsila som už kadeaké kvapky z lekárne hylo drop, desodrop, threazal (aktualne)...
Neviete čo to môže byť a či to prejde same?
Kedysi to byvalo aj horšie teraz to je lepšie ale je to denno denne, sice bolo aj pár dni ok, ale vrátilo sa to.
S očami som nikdy nemala žiadny problém.
Ďakujem za každú radu
@anonym_autor nevymyslajte to neni kovidom
@anonym_2afd5a prečo by to nebolo covidom? Ja som po covide mala úplne rozhádzaný imunitný systém a mala som zvýšené reumatoidné faktory, tak som skončila na reumatológii. Trvalo mi rok, kým sa dali výsledky do poriadku.
ja som mala unavené oči, ale nie bolestivo, veľmi skoro počas dňa som cítila že neviem zaostriť ... mne to odoznelo .... ale ja som mala aj iné príznaky ktoré som predtým nemala, napr. som mala čuchové halucinácie ...
Na očnom vyš si bola?
@anonym_2afd5a preco nie? Ja mam po covide oslabene ruky.neviem uniest ťazku tašku napriklad a je to presne po covide a z covidu
@anonym_2afd5a môj muž je presne ten človek čo covid považoval za chrípku a to nič nie je. Dva a pol roka od covidu nemá chuť a čuch. Je to strašné, je z toho už deprimovaný a schudol asi 10 kg.
@anonym_autor len umelé slzy, užívam ich aj ja a nič mi nepomôže iné. Tiež to mám od covidu, syndróm suchého oka mi zostal.
@anonym_autor mal som podobne priznaky po covide, respektive po pandemickom obdobi a na ocnom zistili, ze to je vekom... som sa prehupol na nespravnu stranu 40tky... 🙂
ja som mala unavené oči, ale nie bolestivo, veľmi skoro počas dňa som cítila že neviem zaostriť ... mne to odoznelo .... ale ja som mala aj iné príznaky ktoré som predtým nemala, napr. som mala čuchové halucinácie ...
@biba_18 ine príznaky mám aj ja, hlavne unavu. A celkovo taka precitlivelosť tela. A kolko trvali tie oči?
@anonym_autor mal som podobne priznaky po covide, respektive po pandemickom obdobi a na ocnom zistili, ze to je vekom... som sa prehupol na nespravnu stranu 40tky... 🙂
@zic tak ja mam 28 rokov :D a kedže píšeš v minulom čase tak to samo prešlo? Za kolko?
@taktotedanie nevedeli by ste poradiť prosím.?
možno aj 4-5 mesiacov? ... covid som mala v novembri a ešte v marci, v apríli sa mi to dialo ... ale tie oči sa mi unavia aj teraz, ale nie až toľko ako vtedy a tie čuchové halucinácie už nemám ...
možno aj 4-5 mesiacov? ... covid som mala v novembri a ešte v marci, v apríli sa mi to dialo ... ale tie oči sa mi unavia aj teraz, ale nie až toľko ako vtedy a tie čuchové halucinácie už nemám ...
@biba_18 mme to trva tiež už asi 5 mesiacov. Je to lepsie ako na začiatku ale je to každy deň. Na očnom Ti nepomohli? Proste samo to odznelo? Nič si neklvapkala?
mám syndrom suchého oka - takže kvapky ...
mám syndrom suchého oka - takže kvapky ...
@biba_18 nejake vopnopredajne z lekárne alebo na predpis? 🙂
@biba_18 nejake vopnopredajne z lekárne alebo na predpis? 🙂
@anonym_autor chod na očné vyšetrenie či nepotrebuješ okuliare skôr to bude problem.V lekárni kvapky na suché oči s kys.hyaluronovou
@anonym_autor pri prvom covide som mala veľké bolesti hlavy + očí (bolel ma každý ich pohyb). Následne unavené oči + zhoršenie zraku. Odvtedy nosím okuliare. Choď na očné.
@zic podobne🙂všetko som pripúšťala len nie, že už potrebujem okuliare na čítanie🤣lekár sa smial, že mám pár rokov oneskorenie, že okolo 40 r to prichádza.Uz ich mám 3 rok ja si neviem na to zvyknúť nosiť ich stále pri sebe to by som radšej prijala do diaľky ako takto vyberať, nosiť.A to zo dňa na deň😂raz som nevedela ráno prečítať dávkovanie na kvapkách ešte naivná som si myslela, že som rozospata a preto to neviem zaostriť.
@zic podobne🙂všetko som pripúšťala len nie, že už potrebujem okuliare na čítanie🤣lekár sa smial, že mám pár rokov oneskorenie, že okolo 40 r to prichádza.Uz ich mám 3 rok ja si neviem na to zvyknúť nosiť ich stále pri sebe to by som radšej prijala do diaľky ako takto vyberať, nosiť.A to zo dňa na deň😂raz som nevedela ráno prečítať dávkovanie na kvapkách ešte naivná som si myslela, že som rozospata a preto to neviem zaostriť.
@luccija presne... hladal som dovody a priciny... ale ked sa to nezlepsilo tyzdne / mesiace a ako dochodca som cital zlozenie vyrobkov alebo ceny mobilom / zvacsovacim, tak som isiel a zmieril sa s osudom 🙂 🙂 🙂
@taktotedanie nevedeli by ste poradiť prosím.?
@anonym_autor ak uz to trva dlhsie a nepomahaju umele slzy z lekarne
Tak ocne vysetrenie ak tam je suche oko preliecit protizapalovymi kvapkami , ktore su len na recept, intenzivne umele slzy aj 5-6x denne, vitapos mast napr na vecer
Nedavat ziadne cajove obklady a pod blbosti este si mozte privodit alergicku reakciu
Pokial mate aj dalsie dlhsie trvajuce priznaky riesit so vseobecnym lekarom
Tak ocne vysetrenie ak tam je suche oko preliecit protizapalovymi kvapkami , ktore su len na recept, intenzivne umele slzy aj 5-6x denne, vitapos mast napr na vecer
Nedavat ziadne cajove obklady a pod blbosti este si mozte privodit alergicku reakciu
@taktotedanie všeobecny mi nič nepomohol, pomaly to ustupuje. Aj oči sa za tych 5mes jemne zlepšili. Babske recepty nepoužívam vobec. Mala som tobradex ten nepomohol.
@taktotedanie všimla som si napríklad že po prechadzke to zas ustúpi,akoby tomu pomáhal pohyb🤷♀️
@taktotedanie všeobecny mi nič nepomohol, pomaly to ustupuje. Aj oči sa za tych 5mes jemne zlepšili. Babske recepty nepoužívam vobec. Mala som tobradex ten nepomohol.
@anonym_autor tobradex je antibiotikum a kortikoid - pokial ste nemali bakterialny zapal liecba bola zbytocna
Hovorim o protizapalovych kvapkach - yellox, uniclophen
@anonym_autor tobradex je antibiotikum a kortikoid - pokial ste nemali bakterialny zapal liecba bola zbytocna
Hovorim o protizapalovych kvapkach - yellox, uniclophen
@taktotedanie prosím Vas a vie takéto kvapky predpísať aj obvodny lekar?
@taktotedanie prosím Vas a vie takéto kvapky predpísať aj obvodny lekar?
@anonym_autor nie
Riesit vas stav s oftalmologom nie s obvodnym, ten nema v kompetencii riesit ocne problemy na to nema potrebnu atestaciu a vedomosti a kod oftalmologa pre poistovnu samozrejme
Lieky su s obmedzenim v predpisovani
@anonym_autor nie
Riesit vas stav s oftalmologom nie s obvodnym, ten nema v kompetencii riesit ocne problemy na to nema potrebnu atestaciu a vedomosti a kod oftalmologa pre poistovnu samozrejme
Lieky su s obmedzenim v predpisovani
@taktotedanie dobrý deň, môžem Vás prosim ešte poprosit o radu? Bola som u obvodnej, predpisala mi kvapky spersadex a dala mi aj výmenny lístok. Čitam ze kvapky su tiež ATB. Myslíte, že ich mám používať dokým ma neobjednajú na očne.?
@taktotedanie dobrý deň, môžem Vás prosim ešte poprosit o radu? Bola som u obvodnej, predpisala mi kvapky spersadex a dala mi aj výmenny lístok. Čitam ze kvapky su tiež ATB. Myslíte, že ich mám používať dokým ma neobjednajú na očne.?
@anonym_autor urcite nie !! a este je tam aj dalsi kortikoid
Toto nema co vseobecny lekar predpisovat
Atb by mali byt ordinovane vtedy ked treba a nie ked vseobecny nevie co s vami a predpisuje blbosti bez toho aby vedel cloveka oftalmologicky vysetrit
Chodte na ocne cim skor
@anonym_autor urcite nie !! a este je tam aj dalsi kortikoid
Toto nema co vseobecny lekar predpisovat
Atb by mali byt ordinovane vtedy ked treba a nie ked vseobecny nevie co s vami a predpisuje blbosti bez toho aby vedel cloveka oftalmologicky vysetrit
Chodte na ocne cim skor
@taktotedanie ďakujem za radu. Radšej som sa opýala, lebo ste včera spomínali presne tie ATB a čítam čítam a tiež ATB a popritom som jej povedala, že som mala tobradex a žiadny rozdiel. Objednalali ma až za mesiac. A paradoxne dnes, keď som šla tiesiť oči sú o 80% lepšie ako včera 🤭🤷♀️
Predpísala mi aj omarit, myslíte, že ten mám uživať alebo už počkať čo povie pani očna?
@taktotedanie ďakujem za radu. Radšej som sa opýala, lebo ste včera spomínali presne tie ATB a čítam čítam a tiež ATB a popritom som jej povedala, že som mala tobradex a žiadny rozdiel. Objednalali ma až za mesiac. A paradoxne dnes, keď som šla tiesiť oči sú o 80% lepšie ako včera 🤭🤷♀️
Predpísala mi aj omarit, myslíte, že ten mám uživať alebo už počkať čo povie pani očna?
@anonym_autor omarit mozte kludne
Z hylo ake presne kvapky ste uzivali??