Už dlhší čas mám problémy s trávením

shepardspectre
1. okt 2020

Ahojte,

Mam 31 rokov. Uz dlhsi cas mam problemy s travenim. Zacalo to este v Marci ked som si jedol vyprazany syr, co bolo dost mastné. Skoro hned potom som mal hnacku, a niekolko dni som bol nafuknuty, semtam nejake bolesti a hnacky som mal aj nasledujuce dni. Nejak sa to ukludnilo ale po niekolkych dnoch sa mi objavilo taka tupa bolest alebo lepsie povedane taky pocit tlaku na pravej strane v podbrusku. Ako keby som stale bol nafuknuty na tej strane, niekedy boli viac, napriklad ked dlho sedim, na nejake pohyby pichne do toho.
Odvtedy 2-3 tyzdenne mam hnacku, a ten bolest stale citim, aj v noci trosku.
Bol som u lekára, ultrazvuk neukazoval nic, jedina diagnoza bola meteorizmus. Poslali ma aj na urologiu, tam nic nenasli.
U gastroenterológovi som tiez bol, odobral vzorky stolice, vysledky boli dobré, nic nenasli. Ona hned myslela na drazdive creva... Dal mi liek Duspatalin, ale nic to nepomohlo.

Jedinú diagnózu mi stanovil jeden fizioterapeut, ktory povedal ze nejaky vnutorny sval v bruchu mam pretiahnuty. Predtym som zacal cvicit viac na btucho takze to aj mohlo byt. Dal mi na to sprej a ukazal nejake cviky ale ani tie nepomohli.

Skusal som probiotiká, tabletky na cistenie creva, rozne bylinne caje, nic nezabral.
V poslednom case okrem tej bolesti nemam v podstate ziadne tazkosti, len obcas jedna hnacka, alebo mensie nafuknutie, ale len po tazkych jedlach... Niektore dni boli viac, niekedy menej.

Myslite ze je to spojene s travenim, alebo je to cista nahoda ze ten sval zacal boliet prave vtedy ked som mal hnacky? Co by ste vy robili?

panelacikova
1. okt 2020

@shepardspectre typické príznaky dráždivého čreva...

panelacikova
1. okt 2020

@shepardspectre ale v prvom rade mali urobiť kolonoskopiu a vylúčiť iné ochorenia. podľa toho čo píšeš, kolonoskopiu nerobili... takže trvať na tom a keď tá nepreukáže iné ochorenie, tak na 99% dráždivé črevo..

shepardspectre
autor
1. okt 2020

@panelacikova Asi budem musiet ist na tu kolonoskopiu pre istotu.
Ale keby to bolo daco vaznejsie, za cca pol roka uz by to malo byt ovela horsie nie? Ja ale mam take iste priznaky s ktorymi to zacalo.
A ked su to drazdive creva co s tym viem robit? Duspatalin je liek prave na take, ale to nepomohlo. Su aj dalsie lieky podobné?

lucka_ke
1. okt 2020

slepé črevo to nemôže byť? zápalové hodnoty v krvi robili?

shepardspectre
autor
1. okt 2020

@lucka_ke Odobrali krv aj vseobecny lekár aj gastro, myslim ze robili aj tie.
Slepe crevo ale boli intenzivne, pol roka by som s tym nevydrzal urcite ako viem, ci?

dzina007
1. okt 2020

Vyziadat si krvne testy, podla krvi vedia zistit histaminovu laktozovu intoleranciu, intoleranciu vajickoveho bielka, kravskej bielkoviny, soje.
Plus mne z krvi zistovali aj lepok, tiez pecenovky,funkcnoct pankreasu , zo stolice vyvratili podozrenie na ultraceloznu kolitidu a crohnovu chorobu.

Nakonie som.bola aj na kolono.
Ale hlavny dovod je u mna intolerancia na mliekk vajicko soju. Ked dodrziavam dietu stav sa upravi. Ak dieta zlyha zacitim to.

panelacikova
1. okt 2020

@shepardspectre pri dráždivom čreve bolieva úplne bežne aj oblasť slepého čreva. pritom nejde o zápal. jednoducho tie črevá sú celkovo podráždené a je to "cítiť" všade... myslím tú bolesť..

3009
1. okt 2020

@shepardspectre kúp v lekárni Opti Fibre to je špeciálna vláknina rozpustná vo vode, Ja mám dráždivé črevo a to mi doporučil gastroentrológ /MUDr. Bubán/. Potom ešte by mohol pomôcť Normix- špeciálne antibiotiká na črevá, tie predpíše len gastroentrológ.

krisbar
1. okt 2020

Skusal si vyhodit aj alergeny ako mlieko, lepok, ?

lagunka0000
1. okt 2020

@shepardspectre ahoj, ak ti nič nepomôže skús ísť na CT brucha či nemáš zväčšené uzliny, aj tie spôsobujú vraj podobné problémy

makda
1. okt 2020

moze ist aj o chronicky zapal slepeho creva. este to by sa mohlo dat vysetrit. ja som to tiez mala, podobne priznaky, ako ty.

shepardspectre
autor
1. okt 2020

Dakujem Vam vsetkym za odpovede. Chcem ist na CT brucha, ale este nemam termin.
Alergeny som skusal vynechat, vela to nepomohlo.
Na chronicky zapal slepeho creva uz aj ja som si myslel, ale radsej som to nechcel povedat lekarke.
Este jedna vec mi napadla, ked lezim na posteli na lavu stranu tak mi boli viac, ale ked otocim na pravu stranu alebo na brucho tak je to lepsie. Neviem ci to daco znamena.

lagunka0000
2. okt 2020

@shepardspectre ahoj, mne zistili tie uzliny tak preto ti odporúčam to CT. Ja ešte len pôjdem s tými výsledkami k lekárke takže mám trochu obavu čo na to povie a kde ma pošle, aby ich vyšetrili.

shepardspectre
autor
9. okt 2020

Myslim ze to skor bude daco spolocné s travenim, posledne dni som znizil davku Duspatalinu a trosku sa mi to zhorsilo, boli to viac a mal som aj hnacky. Stolicu mam tiez dost tmavu a ma taku zvlastnu zapach. Neviem co mi je, pondelok asi idem naspat ku lekarovi.

lagunka0000
9. okt 2020

@shepardspectre radšej choď, nič za to nedáš, ak by sa ti to zhoršovalo tak choď aj na pohotovosť, lebo ak budeš mať dlhšie hnačky môžu sa ti znížiť minerálne látky

lussy211
10. okt 2020

To vyzerá na pankreas ...tu ale my nič nezmôžeme ja sama bojujem s tým ísť k lekarovi lebo raz dobre raz zle na gastro by som mala ísť a to asi aj vás pošlú

shepardspectre
autor
10. okt 2020

@lussy211 Myslis ze to moze byt? Na ultrazvuku pozerali a ze vyzeralo v poriadku. Pankreaticke enzymy boli tiez dobre. Aj napriek tomu moze byt s tym problem?

lussy211
11. okt 2020

@shepardspectre Robili aj gastro?Jasné že môže alebo zápal 12 tnika

shepardspectre
autor
13. okt 2020

@lussy211 Na gastroskopiu myslis? To nerobili zatial, ale zaludok ako taky mi neboli, nevraciam. Pondelok idem ku lekarovi.

lagunka0000
13. okt 2020

@shepardspectre držím palce, potom daj vedieť ako si dopadol

shepardspectre
autor
3. dec 2020

Ahojte, dlho som nepisal, ale vela noviniek nemam bohuzial :(
Bol som u lekara, dali mi termin az na januar, ale pritom gastroenterologicka mi odporucala ist ku imuno-alergologovi, lebo mozno ze to sposobuje nejaka intolerancia alebo alergia. Tam som dostal termin na 22. decembra.
Popritom ako som hladal na internete som nasiel ze imuno-alergolog vie urobit test na bakterialne prerastanie creva, a mam podozrenie ze to moze byt za vsetkymi mojimi priznakmi. Myslite ze to moze byt?

lagunka0000
5. dec 2020

@shepardspectre neviem či je to ono, však uvidíš čo ti povedia na alergo. Mám švagra ktorý nemôže nič s mliekom. Pokým mu prišli na to že je to z mlieka tak si riadne vytrpel. Však laktózu máš hocikde. Bývalo mu zle, mal bolesti a hrozne ho aj prehnalo

shepardspectre
autor
26. dec 2020

Bol som u alergologovi, dostal som terminy na dychove testy a odobrali mi krv. Posledny test budem mat az koncom marca :(
Neviem co mam robit dovtedy, sa mi zda ze moj stav sa pomaly zhorsuje, ale musim cakat. Rozmyslal som ze vyskusam dovtedy probiotika Symprove. Ma s nimi niekto skusenost?

shepardspectre
autor
3. feb 2021

Ahojte, neviem ci tu este dakto precita, ale som presiel vsetky vysetrenia u alergologovi.
Vysla mi dost tazka fruktozova intolerancia, mensia histaminova, a hranicne SIBO. Alergiu aspon nemam na ziadne jedla.
Musim drzat dietu, skoro nic nemozem jest :(
Dufam ze to pomoze.

lenkakravcova
3. feb 2021

@shepardspectre Švagor mal niečo podobné. Nakoniec je to asi alergia na rybacie mäso a vaječné zltko. Po tom co tie zložky vylúčil z potravy, je mu opäť fajn.

lenkakravcova
3. feb 2021

@shepardspectre Jaaj,, až teraz som si prečítala ten posledný príspevok. 😌

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz