Úzkosť, depresie, neviem zaspať
Mám depresiu a nemôžem dlhodobo spavat viete mi niak poradiť?
@pedrolino kúp si melatonín a mne pomáha pozerať videá cez YouTube bez zvuku, napríklad cvičenia, pecenie
@pedrolino Máš to diagnostikované? Mne z babských rád nepomohlo nič. Až lieky 🥺
@panelacikova cvicit tesne pred spanim sa u takychto chronickych poruch spanku neodporuca. Mam to nastudovane, kedze som si s nespavostou odzila vo svojom zivote svoje 😀. Civicit ano, ale v doobednych/poobednych hodinach. Potom vecer uz to organizmus moze rozrusit a clovek moze mat este vacsi problem zaspat.
Co sa tyka melatoninu, ten velmi nezabera pri nespavosti sposobenej uzkostou. Skor sa odporuca napr. pri praci na zmeny, zmene casoveho pasma, atd.
Ak to nie je az take vazne, mozes skusit psychologa, relaxacne cvicenia, jogu, atd. Ak je to uz zle, si zufala, vycerpana a nestastna, daj si predpisat lieky u psychiatra. Nestoji sa to sa takto trapit.
K lekárovi, psychiater ti dá liečbu. Tu pomoc nehladaj.
@savanna tak nech si zabehá o 16:00, keď príde z práce.
Chodím k psychiatrovi ale už mi nechce predpisovať hypnógen ani nič som hotová z toho rozmýšľam zmeniť psychiatra ale už ani neprijímajú lebo majú veľa ľudí a ďaleko sa mi nechce chodiť ale asi budem musieť,prosím vás máte niekto skúsenosti z gerodormov?
@pedrolino Ja užívam gerodorm. Ale je vysoko návykový.
Áno ja viem ale čo mám robiť keď sa cítim že odpadnem nemám silu a do psychiatrickej liečebne nechcem ísť .
@pedrolino hypnogen dlhodobo nemôžeš brať. Potrebuješ marodovat aspoň tri mesiace a počas tej doby oddychovať cez den redukivat vnemy a učiť sa novému mysleniu a pohladu na svet. Potrebuješ detsky pohľad na svet a venovať sa v mysli svojmu vnútru. Nie rozoberať sa ale byt sama so sebou počas dňa a naučiť sa nemyslieť. Mne to pomohlo. Ja som mal take silne úzkosti že som nedokázal ani vstať a bolelo to fyzicky. Ako keby mal človek mierne popáleniny a nemohol zastaviť tu bolesť. Vtedy sa ťažko na nič nemysli no treba aj vtedy začať ono aj pokus sa ráta a pomáha. Potom sa to zlepšuje. Potrebuješ aj zmeniť svoj pohľad na seba. Prijmi sa taká aká si a nahlas si to opakuj. Prijímam sa a mám sa rada. To ti pomôže aj so spánkom. A mohol ti dať antidepresíva alebo aspoň lieky na spanie nenavykové na báze antihistaminík. Niekedy lieky na alergiu uspávali teraz tu starú generáciu liekov využívajú na spanie. Nie sú návykové ale trosku trvá kým zaberú. Počúvaj relaxačnú hudbu a nauč sa jogove pomalé dýchanie aspoň po ležiacich. To pomôže aj zaspať.

@pedrolino daj si každý večer pred spaním tak 5-10 km behu. potom sa ti bude ľahšie zaspávať.