Úzkosti v noci

19. dec 2022

Zdravim. Posledne dni sa stale budim v noci na uzkosti, zacne mi rychlo byt srdce a celkovo mam take divne pocity+pocit ze nemozem dychat, som nervozna. Pritom ja fakt neviem preco, cez den mi nic nie je, oddychujem kolko sa da, no noci su katastrofa. Vedeli by ste mi nieco poradit alebo aspon sa podelit o svoje skusenosti? 😞

lucia851
19. dec 2022

Buď skúsiť to predýchať alebo potom jedine psychiater alebo psychológ

anonym12
19. dec 2022

Možno tetanicky syndróm

tiika
19. dec 2022

Nuž nevieme nič o tvojom veku, zdravotnom stave, či ta trapi nejaký problém, či sa neobjavuje nejaký nespracovany zážitok, na ktorý si možno zabudla, či nejaká predzvesť, zle tušenie z podvedomia a pod.. Skúsila by som pred spaním nejaký ukludnujuci čaj, možno i v noci, ak nemôžeš opäť zaspať, pred spaním nejakú relaxačnú hudbu či meditáciu. Mne sa páči napr. tato, je taká jednoduchá, celkom kratka, nerušiva

https://www.youtube.com/watch?v=uywTx5lbVOA


V noci skúsiť metódu dýchania od1 do 7 (jedno číslo = nádych+výdych) a potom obrátene od 7 po 1. Ak by nič nepomáhalo 1-2 týždne, potom ozaj pátrať po príčine zdravotnej či inej.

luccija
19. dec 2022

Magnézium veľa ľudí ho má málo a môžu mať úzkosti, nervozitu.ked sa Ti to stane raz potom môžeš mať z noci a spánku už obavy.Ludom chýba slnko, dobrá nálada, aj sviatky sú stres.Mozes si dať od obvodnej predpísať ukludnovak a pár dní si ho dať budeš kludnejsia.Nemas pred menzesom?
A, keď to už bude dlhšie tak psychiater,neurológ možno máš tetaniu spraví Tí test, ale aj tak Ti dá magnézium a povie, že máš relaxovať a nebyť v strese🙂
Aj štítna žľaza sa môže takto prejavovat podľa mňa klasická úzkosť, strach..nedostatok mg

autor
19. dec 2022

@tiika mam 25, nic ma netrapi, mam bezstarostny zivot. Zacalo mi to po kovide. Mozno sa akurat bojim smrti pri takom stave a mozno moje podvedomie pracuje aj v noci s takymi pocitmi.

autor
19. dec 2022

@tiika dakujem😊

autor
19. dec 2022

@luccija stitnu ma ok, bola som na vysetreni pred dvomi tyzdnami. Magnezium mam 0,81, pricom ho uzivam dlho. Neviem ci je to ok.

ivana126
20. dec 2022

Pokiaľ tam naozaj nie je nejaký zdravotný problém, ktorý by sa takto prejavoval, možno stálo za pokus skúsiť kvapky alebo olej s cbd.