Uzliny na krku

bibg
11. feb 2024

Ahojte. Pred mesiacom som si nahmatala hrču na krku. (Keď otočíte hlavu do strany tak akoby tam na tom svale alebo šľache). Nakoľko som mala vtedy nejakú chorobu alebo čo. Tak som to spomenula dr. Mala som opuchnuté prsty na rukách a nohách. Nemohla som ani ruky pokrčiť. Vraj nejaký vírus. Alebo čo. Dr mi vtedy brali všetko možné a pritom sa zistilo že mám zlatého stafylokokav hrdle. Dala mi antibiotiká. A poslala má na sono tej uzliny. Vraj má do 1,5 cm. A trochu má boli. Teraz je to mesiac od tej choroby a stále má uzlina boli a stále je opuchnuta stále ju cítim. Pod sankov boli uzliny malinké ale vraj aj pod pazuchami majú do 1,5 cm keďže som bola na sono prsníkov tak mi to tam merala. Tiež sa pýtala či som nebola chora. Ale aj mesiac po chorobe aby boli takéto? Som trochu nervózna z toho. Dr poradila iba veľa Vít. C a D a viem že môžem iba cakat ale stretli ss s niečim takým?

domka222
11. feb 2024

Ja mám celkovo na krku 5 uzlín (reaktivne). Už nikdy sa nestratia.

nikpa
11. feb 2024

@bibg ja mam tiež na krku 2 uzliny a už ich tam mam niekolko rokov. Synovi som nahmatala keď mal 2 mesiace uzlinky na krku, teraz ma 6 rokov, ma ich tam doteraz a niekoľko.

lejduska
11. feb 2024

@nikpa môžem sa opýtať ci ste to nejako riešili? Co na to lekar? dcérka má tiež dlhodobo zväčšené a prechádza z choroby do choroby v škôlke, niekedy mam pocit,že až 2 uzlinky pri sebe 😏 už sa budem pýtať na ultrazvuk

nikpa
12. feb 2024

@lejduska syn nebýva často chorý, keď nerátam nástup do škôlky. Pediatricka mu brala krv ako som mu ich nahmatala, všetko mal v poriadku. Sú malé, mäkké, pohyblivé a nezvacsuju sa. Dr. ich prehmata pri každej návšteve ale inak to neriešime.

lejduska
25. feb 2024

@nikpa ďakujem, tak to mame zatiaľ aj my. Aj tak sa popýtam na ultrazvuk, je to už dlho-teda od nástupu do škôlky