Uzol na štítnej žľaze. Aké máte skúsenosti?
Ahojte, nasli mi na stitnej 14x20 mm uzol s kalcifikaciou neviem co to moze znamenat. Moj endokrinolog len tolko povedal ze to nevyzera dobre a idem na biopsiu do Ba. Vie niekto poradit. Dakujem
Ja som tiež mala uzol, a tiež mi robili biopsiu.
@guudy Prečo anestéza? Mne nič nedávali. Len jemne ihlou šli do krku, povedali, nech kľudne dýcham a potom ma poslali domov. Samo osebe ma to nejak nebolelo, skôr následne doma, keď som napr. prehĺtala, ale to možno pár dní.
Mne štítnu vyoperovali a v správe z patológie som mala rozmery uzlov (myslím, že 2 som mala). Avšak ja som mala autoimunitné ochorenie, takže tá štítna preto musela ísť von.
Výsledky z biopsie vyšli dobré, nemala som rakovinu.
@unicornlady mne raz davali a raz nie. Ked mi umrtvovali, to bola druha biopsia, tak mi tam ihlou vbehla do uzlu asi 15x. 🙄. Prvykrat to bolo ako pises ty. Rozdielne pracoviska…
@guudy Však to ti riadne dopichali to hrdlo. Pri prehĺtaní ťa to nebolelo ďalšie dni?
@unicornlady hej, zjavne vedela, preco mi to umrtvuje… ak si dobre pamatam, tak len asi den som to citila (nic hrozne). Je to nejake zo 3 r dozadu.
@guudy do nemocnice sv Alzbety ze tam mi maju brat vzorky
Tam mi robili tu spominanu druhu biopsiu. Mozno to znie hrozivo, ale je to v pohode zakrok. Nemas sa coho bat. Dr ti vsetko povie.
biopsia znie hrozivo, ale nie je to take zle. horsie je to cakanie na vysledky 😀 aj po biopsii to moze vyjst ok, ale ak sa nieco nezda, dr sa moze rozhodnut uzol radsej vybrat. ja som mala biopsiu ok, ale uzlov vela a zacali "bujniet" podla dr. operovali ma v martine, isla som s tym, ze nevedeli, ci vyberu celu stitnu alebo polovicu. vybrali polovicu, aj odtial posielali vzorku na kontrolu. mam lieky, fungujem s polovicou. opat sa mi robia uzly aj na druhej polke. zatial to sledujeme, dr sa brani vybratiu druhej polky, kym to nie je nevyhnutne.
drzim palce, samotna biopsia nebola nic hrozne.
aj mamina takto bola, presne tam, vysledky boli nastastie ok, drzim palce nech je to aj tvoj pripad
Ja tiez uzol. Biopsia. Polovicu štitnej mi vyoperovali. Som v poriadku
@aurinia nieco nasli ze museli operovat?
Ano, operovali koli uzlu. Tiez aj struma sa to vola, vo velkosti vajca
@aurinia kde ta prosim operovali? Ja sa toho bojim...mam zvysene to TB..vraj to ide do krvy..neviem co to znamena
@iveta57 v banskej bystrici, oddelenie mikrochirurgie, doktor Vladovic sa volal tusim. Neboj sa prosím ta. Ja som sa bala a ochorela som psychicky zo strachu. Vsetko zvladnes a vyliecia ta. Ja som sa k dr objednala aj ked som to mala cez polku republiky.
@iveta57 v banskej bystrici, oddelenie mikrochirurgie, doktor Vladovic sa volal tusim. Neboj sa prosím ta. Ja som sa bala a ochorela som psychicky zo strachu. Vsetko zvladnes a vyliecia ta. Ja som sa k dr objednala aj ked som to mala cez polku republiky.
@aurinia vsade ma strasia...mne by mali vybrat polku ale kazdy tvrdi ze aj tak vyberaju celu...teraz som bola na odberoch a mam zvysene to TB ze to je kvoli tomu uzlu...len ze to ide do krvi ci co...tak clovek sa boji...
Ako dlho si cakala?
@aurinia vsade ma strasia...mne by mali vybrat polku ale kazdy tvrdi ze aj tak vyberaju celu...teraz som bola na odberoch a mam zvysene to TB ze to je kvoli tomu uzlu...len ze to ide do krvi ci co...tak clovek sa boji...
Ako dlho si cakala?
@iveta57 na termin 2mesiace, aj mne vybrali len polku. To čo vyberu, daju na analyzu. A uvidis vysledok. Ja som mala uzol velky ako vajce. Nicoho sa neboj. Ma to vela žien. Ja dokonca ani lieky na štitnu neberiem. Polovička štitnej mi stači.
@anonym_autor ahoj, ja mam momentalne rovnaky problem, ako si dopadla? Mas ten uzol zhubny alebo nie? Ak odpises budem velmi vdacna.
@anonym_autor ahoj, ja mam momentalne rovnaky problem, ako si dopadla? Mas ten uzol zhubny alebo nie? Ak odpises budem velmi vdacna.
@scorpionflower1 ahoj, chvalabohu nezhubny. Zatial len kontroly. Ale lekar hovoril ak sa zvacsi tak musi ist von
@scorpionflower1 ahoj, chvalabohu nezhubny. Zatial len kontroly. Ale lekar hovoril ak sa zvacsi tak musi ist von
@anonym_autor ja som bola vcera na punkcii. Moj uzol je maly - 1cm, ale narastol a ma mikrokalcifikacie, ktore su typicke pre papilarny karcinom. Tak mi drz palce, aby to nebolo zhubne, lebo mam poriadny strach. Ja mam inak aj Hashimota, takze tych uzlov mam viac.
Som rada, ze to mas nezhubne. Inak, mam znamu, ktorej takto vybrali kvoli uzlu stitnu zlazu, ked mala 25 rokov. Hovorila, ze ona to znasala dobre. Rychlo po operacii bola ok. Vyzera dobre aj sa citi uplne dobre, len musi brat lieky
Vďaka, ze si mi napisala.
@anonym_autor ja som bola vcera na punkcii. Moj uzol je maly - 1cm, ale narastol a ma mikrokalcifikacie, ktore su typicke pre papilarny karcinom. Tak mi drz palce, aby to nebolo zhubne, lebo mam poriadny strach. Ja mam inak aj Hashimota, takze tych uzlov mam viac.
Som rada, ze to mas nezhubne. Inak, mam znamu, ktorej takto vybrali kvoli uzlu stitnu zlazu, ked mala 25 rokov. Hovorila, ze ona to znasala dobre. Rychlo po operacii bola ok. Vyzera dobre aj sa citi uplne dobre, len musi brat lieky
Vďaka, ze si mi napisala.
@scorpionflower1 Tak najprv ma strasili ze to nevyzera dobre lebo, ze je velky a ze ma tie kalcifikaty ale vysledky boli dobre. Tiez som sa bal kym nedosli vysledky
@scorpionflower1 Tak najprv ma strasili ze to nevyzera dobre lebo, ze je velky a ze ma tie kalcifikaty ale vysledky boli dobre. Tiez som sa bal kym nedosli vysledky
@anonym_autor moj velky nie je, ale mam v nom tiez mikrokalcifikacie, ja ich tam mam uz ale od 2016, potom v r. 2018 a 2021 nie su popisane v naleze od byvalej doktorky a teraz zas su...Ja mam aj Hashimota takze cela ta stitna mi rastie, mam ju uzlovu, ale stale funguje dobre bez liekov, aj dalsi uzol mi tam narastol, ale ten nema tie kalcifikacie, takze nevyzera podozrivo. Ja fakt dufam, ze to nebude zhubne.

Uzly na stitnej zlaze su bezne. Tvojmu lekarovi sa na tom tvojom nieco nezda (napr tvar, ta kalcifikacia), tak ta posiela na odobratie vzorky. To sa robi v lokalnej anesteze ihlou. Na ktore pracovisko ta poslal? Po zakroku si chvilu posedis v cakarni a pojdes domov. Podla vysledkov sa bude postupovat dalej. Samotna biopsia je uplne v pohode.