Vedľajšie účinky lieku Rinvoq
Ahojte, je tu niekto, kto užíva Rinvoq kvôli ekzému? Máte nejaké vedľajšie účinky? Ja po mesiaci neskutočná únava, neustále hučanie v hlave, výtok-dosť dlho (som v čase prechodu, ale pred Rinvoqom som výtok nemala). Myslíte, že to môže byť kvôli oslabenej imunite? Ďakujem za každý komentár.
Ahojte, beriem Rinvoq 15mg mesiac. Od narodenia mám ekzém. Posledné roky veľa, celé telo , tvár. Po týždni výrazné zlepšenie, ekzém zmizol. No nežiadúci účinok akné, ktoré sa zhoršuje. Denne nové zapálené vyrážky na tvári. Nemáte niekto skúsenosť či to časom odoženie? Nikde inde nemám , len tvár. No zbavila som sa ekzému, ale akné tiež není príjemné.
Keď ale zoberiem, že kôli ekzému som v lete teple nemohla športovať, v noci som sa nevyspala pre bolesti kože, obmedzenie bolo šialené. Takže akné proti tomu je nič, no aj tak ma to štve.
@montek Už mám za sebou tiež mesiac liečby a zatiaľ musím poklopať. Ekzém sa krásne zahojilo, už nie som červená ako rak, doškriabané rány sa zhojili, nic má nesvrbí. Super. S akné problém nemám. Avšak všimla som si, že odkedy som na liečbe, bývam unavenejsia, bolia ma kĺby. Neviem ale, či to mám pripisovať rinvoqu alebo len únave z materskej.
Ja užívam Rinvoq na ekzém už rok. Prvý mesiac som mala po tvári pupaky ako puberťačka, ale potom to zmizlo. Celkové mi Rinvoq pomohol na 90 %. Problémová je práve tvár. Ale s tou som mala problémy aj predtým pri zmene počasia. Ale telo, ruky nohy sa pekne čisté. Žije sa mi oveľa lepšie. Už žiadne bezsenné noci a do krvi rozškrabané telo
Ešte mi vlastne napadlo, že odkedy beriem rinvoq, tak som začala celkom rýchlo priberať. A ako teraz čítam príbalový leták, tak akné patrí medzi veľmi časté nežiaduce účinky a únava, pocit slabosti a zvýšenie telesnej hmotnosti medzi časté.
Ahojte, zhorsili sa mi migreny, casto vraciam a o zadnej nadche ani nehovorim. Zahlienenie. Mavam stavy, ked mi je neskutocne zle, az ostavam PN🥺
Ahojte, zhorsili sa mi migreny, casto vraciam a o zadnej nadche ani nehovorim. Zahlienenie. Mavam stavy, ked mi je neskutocne zle, az ostavam PN🥺
@21 mne je už teraz fajnovo, považujem ten liek za malý zázrak. Telo si na to asi zvyklo a koža je úplne krásna. Okrem toho, ze som v priebehu pár týždňov brutálne pribrala (išlo to fakt skokom), už nepociťujem ani únavu, nemám nijaké iné vedľajšie účinky.

@21 ahoj mňa by zaujímalo či ti pomáha ten rinvoq na ekzém, či už badáš nejaké zmeny. Mňa do toho doktorka veľmi tlačí ale bojím sa vedľajších účinkov.Dakujem