icon

Vegetariánstvo a menštruácia

hamaha
10. feb 2015

ahojte, sú tu nejaké vegetarianky/veganky? Zaujima ma ake zmeny nastali po prechode na tento styl stravovania...nasla som clanky že niektore ženy stratia menštruaciu...ako ste natom? stratila sa alebo je aspon slabsia? ako riesite/ste riešili stravovanie počas tehu?

warholette
10. feb 2015

@hamaha som vegetarianka uz 18 rokov, maso som prestala jest davno predtym, ako som dostala prvu menstruaciu. pocas tehotenstva som maso nejedla, nebrala som ziadne tabletky alebo vitaminy, staci zdrava vyvazena strava. osobne nepoznam ani jednu vegetarianku/veganku, ktora by menstruaciu nemala 😕 to musi byt nejaky extrem v stravovani (anorexia), aby sa to stalo.

sayurinka
10. feb 2015

Ahoj, ja som vegetarianka cca 1,5 roka....na menštruáciu to nemalo žiadny vplyv, jediné čo sa zmenilo je zdr. stav aj to k lepšiemu (mala som problémy so žalúdkom) čo sa týka tehu všetko ok, v 1. trimestri som brala vitamíny od Dr. Lenkei ale potom už nič, jedla som na čo som mala chuť nejako som to nekontrolovala a podľa krvných testov mi nikdy nič nechýbalo. 🙂 Akurát teraz keď dojčím pijem pravidelne čistú cviklovú šťavu 🙂

zitaje
10. feb 2015

Ja som bola vegetarianka 7rokov, nijake zmeny v ms som nezaznamenala ani pri prechode na vegetarianstvo, ani pocas neho, ani pri navrate ku klasike. Tiez si myslim, ze to musi byt nejaky extrem, ak niekto strati ms. ALe raz som pozerala nejake vitarianske video, kde slecna bez ms sa snazila presvedcit divakov, ze ms je vlastne neprirodzena vec a ze ona sa teraz vratila k zdravemu normalu 😅

zitaje
10. feb 2015

Inak nemam nic proti vitarianstvu, aby to tak nevyzeralo 😉 i ked mi nepride moc vhodne a realizovatelne v beznom zivote a dlhodobo...

siska53
10. feb 2015

@hamaha ja som od 15 (dovtedy ma nutili jest aspon trohu masa). S menzesom som sice problem mala,ale nie kvoli vegetarianstvu. Iste obdobie som.mala pravidelny 6tyzdnovy cyklus -skor to suviselo so skolou - nepravidelne stravovanie,stresy pocas skuskoveho obdobia,neskor sa to upravilo,len ja som si to pokaslala noredisteronom - branym asi 2-3x kvoli dovolenke. A bolestivy ho mam po mame. A ta vegoska nie je.

Pocas tehu ma nutila rodina aspon trochu masa jest i pocas prvych mesiacov dojcenia.
Krvny obraz mavam dobry,dokonca pri tehu s malym aj lepsi,nez maju mnohe "masiarky".

Mam kolegynu (byvalu),co sa dala na vegetarianstvo asi 7-8rokov dozadu,ma dve deti,maso nejedla ani pocas tehu ci dojcenia,je to sportovkyna,ziadne problemy nema. A ani jej deti maso nejedia.

warholette
10. feb 2015

@siska53 mna nutili jest maso asi do desiatich rokov, odvtedy som bez masa a stastne 🙂 v tehotenstve som dokonca ani nemusela brat zelezo na anemiu ako vela kamaratok, co maso jedia.

warholette
10. feb 2015

@zitaje vitriani jedli raw stravu este predtym ako sa stala popularna 😀

katy1979
10. feb 2015

Strati sa pravidelne na tri tyzdne v mesiaci. Po porode je zo mna prve dni vodovodny kohutik. Vege som viac ako 10 rokov

jane124
23. feb 2016

@hamaha ja som sice problemy s cyklom nemala, teda okrem nepravidelnosti, ale trpala som anemiou, ale akou! nedostatok zeleza sa stava vela ludom co prejdu na vegetarianstvo pozri http://www.zdravie.sk/clanok/43504/nedostatok-z... a http://www.vyzivovo.sk/trendy-v-stravovani-vege....
co sa tyka tehu neviem, este babo nemam 🙂

siska53
23. feb 2016

@jane124 tak to podla mna je individualne..poznam.viac ludi,ci vegetarianov ci pescotarianov (ako ja a segra) a maju zelezo uplne v poriadku,naopak,kopec ludi,co maso jedia a maju zeleza malo..

simca663
29. feb 2016
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

ahojte! ja som vegetarianka uz 4 roky a s menstruaciou som problem nemala. aj ked ma samozrejme doktorka strasila, ze budem mat ked som jej povedala, ze nejem maso. ale pravidelne mi chodila aj ked som maso jedla, nikdy som s tym nemala problem.. je to dost individualne, lebo poznam baby, ktore normalne maso jedia a maju velke problemy s cyklom..