icon

Veľa vitamínu B v tele

emilllll
22. mar 2022

Dnes mi zistili extrémne veľa vitaminu B v tele
Nestretli ste sa stým vôbec neviem co by som mala a nemala jest či piť na nete o tom veľa nepíšu

bambulienka25
22. mar 2022

@emilllll ktorého?

emilllll
autor
22. mar 2022
bambulienka25
22. mar 2022

@emilllll a užívala si b komplex?

panelacikova
22. mar 2022

@emilllll veď si to hoď do googlu. v podstate by sa nemalo stať nič. nejaké dôsledky to môže mať (kožný výsyp napríklad), ale neuvádzaš ani to, čo znamená u teba nadbytok? ak je referenčné rozpätie daného labáku napríklad (teraz trepnem z brucha) 5-15 jednotiek a ty máš 16-20, nič hrozné sa nedeje. ak však máš 550, tak môžeš mať dôsledky.

emilllll
autor
22. mar 2022

@panelacikova Brala som milkamu n,ale len týždeň lekárka mi povedala,že za ten týždeň by nemohli byť výsledky také veľké mala som hodnoty 1200.

emilllll
autor
22. mar 2022

@panelacikova hádzala som no všade píšu len on nedostatku,aké sú následky ale o takej veľkej hodnote sa nikde nič aspoň ja som sa nedocitala

dadis
22. mar 2022

@emilllll To mas z tej Milgammy n. Kolko si jej brala? Podla odporucanua?

bambulienka25
22. mar 2022

@emilllll dúfam že si ten celý balík neužila v priebehu týždňa 🙈

panelacikova
22. mar 2022

@emilllll týždeň Milgammy to naozaj nemohlo spôsobiť, ak si brala podľa odporúčania v letáku. a neviem, z čoho iného si mohla B získať? pivo? 😀 a neviem, čo je 1200, pokiaľ neuvedieš tie referenčné medze.

panelacikova
22. mar 2022

@emilllll pozri tu, je to tu celkom pekne rozpísané, že v ktorých potravinách ho je najviac, možno konzumuješ často práve takéto potraviny....

https://www.vitarian.sk/clanky/vitamin-b12-v-po...

čo sa ale týka vitamínu B vo všeobecnosti, tiež som ho mala isté obdobie vysoký nadbytok, ale neurologička mi povedala, že minimálne z hľadiska jej to nie je problém, pretože niektoré B-čka regenerujú nervy v organizme 😉

emilllll
autor
22. mar 2022

@panelacikova však práve pivo nepamätám nepijem,nefajčím začal ma bolieť chrbát cca pred mesiacom ale brutálne tak som šla na neurológiu a kúpila som si milgamu n,nevedela som si rady.Na neurológii mi zistili tu hodnotu v krvy.No lekárka mi iba po telefóne oznámila výsledky a vravela ze milgamu mám vysadiť.

bambulienka25
22. mar 2022

@emilllll stále nepíšeš koľko krát denne koľko kusov si dávala?!

emilllll
autor
22. mar 2022

@panelacikova ďakujem krásne no zľakla som sa

prihlasenemeno
22. mar 2022

Z milgammy môže byť bez problémov také hodnoty. Predávkovanie vitamínmi skupiny B neexistuje vylúči sa obličkami, močom

prihlasenemeno
22. mar 2022

Existuje predávkovanie vitamínmi rozpustnymi v tukoch - A,K,E,D

emilllll
autor
22. mar 2022

@bambulienka25 jednu tabletu ráno a jednu vecer

sabinka022
22. mar 2022

@emilll predavkovat vit. rozpustnymi vo vode-teda napr skupinou B, sa neda...pri nadmernom mnozstve ich proste vylucis mocom...mozes sa predavkovat rozpustnymi v tukoch a to su A,D,E,K.

daniela2202
23. mar 2022

@emilllll presne som to mala z milgamy, keď nebudeš brať, tak sa to upraví

emilllll
autor
23. mar 2022

@daniela2202 týždeň som ju brala no takú veľkú hodnotu vitaminu som mala.Zacala som ju brat koli chrbátu strašne ma boli.Dufam,že sa to zníži a nemali ste nejaké problémy s tohto vitaminu bol vysoký

daniela2202
23. mar 2022

@emilllll lekárnik povedal že to nie je problém, že sa to vstrebá

emilllll
autor
23. mar 2022

@daniela2202 super no nevedela som sa dopátrať z čoho to môže byť.Vysadila som ju a uvidime

daniela2202
23. mar 2022

@emilllll aj ja mám kríže hotové, pomáha mi jedine cvičiť, každý deň aspoň pol hodku, ľahnúť na zem, deka, naťahovať vrchnú časť a potom cvičiť nohy.... a dýchať zhlboka, to je veľmi podstatné

simca06022011
23. mar 2022

Milgamma ma dost vysoke davky vit. Ale vitamin B vycikas... upravi sa to, neboj 🙂 ono je to dost bezne, lebo bkomplexy a kadeco obsahuju vela Bcka, viac ako nam treba na den.

emilllll
autor
24. mar 2022

@daniela2202 však toto,že som hotová no z ničoho nič ma začalo medzi lopatkami bolieť,ale to bola taka bolesť koli tomu som začala brať tu milkamu n.Ale ako píšeš ľahnem každý deň na zem a sa ponatahujem,ale boli no uvidím ako bude magnetická.Ked to sa čaká aj mesiac kým si na rade

emilllll
autor
24. mar 2022

@simca06022011 ďakujem pekne.Lekar ti zavolá povie a ty stresuj

daniela2202
24. mar 2022

@emilllll ako spravili mi aj MR, lebo som doma z tej bolesti odpadla, vliekli na na nosítkach, v nemocnici mi šupli nejaké opiáty a na druhý deň som mohla "tancovať " .. zo správy vyznelo toľko, že na spinálny kanál tlačil nerv, degenerativna porucha, bodka. Odvtedy to boli stále, neurológ to ukončil.. cvičiť, cvičiť a cvičiť

emilllll
autor
24. mar 2022

@daniela2202 ty kokos hrozné mne dala nejaké prášky od bolesti a ži tak ako môžeš,ale začala som cvičiť chytám sa všetkého masáž,bankovanie aj fyzioterapeut,ale to zbytočné peniaze vyhodené