Veľmi sa potiaci muži
Ahojte baby.. Prosím Vás, ako v tomto pekelnom teple riešite vašich nadmerne sa potiacich mužov?? Teda, ani nie ich, predpokladám, ze sa sprchuju, ale napr posteľ a paplóny? Mám totiž priateľa, zatiaľ spí u mňa väčšinou cez víkend a teda ráno je všetko na posteli kompletne mokré. Cez víkend to samozrejme vyhodím na šnúry, nech to uschne. ale máme v pláne raz spolu žiť a ja keď budem utekať ráno do práce (skôr ako on), nebudem mať čas toto riešiť každé ráno. Najradšej by som to každý deň (alebo aspoň každý druhý 😁) aj prezliekla a oprala, ale nepríde mi to 2x ekonomické a tiež nemám na to čas ani chuť. Pod plachtou má aj chránič matraca, aby som to aspoň trochu eliminovala, ale aj ten je samozrejme mokrý..
Baby, obezita nie je vždy príčinou potenia sa! Mám kamošku, ktorá je štíhla (čiarka v prírode), no lejú sa z nej litre potu aj vtedy, keď iba sedí. A je zdravá. Všetko si dala vyšetriť. „Iba" sa nadmerne potí.
Aj u nas je to tak, manzel ma aj hematologicku diagnozu a mozno aj to je dovod extremneho potenia, ja tiez mam vybratu stitnu zlazu a mavam obdobia, kedy to aj moje telo nejako nedava a viac sa potim, zatial som na nic rozumne neprisla okrem toho, co tu uz bolo povedane, v lete periem 2x tyzdenne obliecky a kazdy vikend aj vankus (napln), pripadne perinu, v zime raz tyzdenne cca. vymienam obliecky. Naplne (vankus, perinu) periem tak raz za mesiac, ked je krajsie pocasie, ze to na balkone prefuka. Citala som niekde, ze existuje "chladiaci vankus", tak toto som este chcela skusit, len som sa zatial k tomu nedostala. Periny mame celodenne rozlozene na posteli, otvorene okno nech sa vetra. Musela som zrusit ozdobny prehoz, nebudem predsa zakryvat vlhke pradlo aby to stuchlo. Takze som rada,ze mame spalnu, kde zavriem dvere a nikto nic nevidi. Ale mam kamosku, ktora ma dvojizbak a spia v obyvacke s muzom, tak to si neviem predstavit ako by som to riesila, ona na den periny dokonca do gauca dnu schovava. Takze keby sa oni tak potili, tak fakt neviem co by robila.
a u seba doma to ako rieši? nemá aj cukrovku? podľa mňa riešiť s lekárom nadmerné potenie, ak je pribratejši môže mať zdr. problémy o ktorých buď vie ale ty nie, alebo ešte nevie, pre váš kľud, nech to rieši kým je čas, nie každé potenie je zo stresov a keby aj, aj to je na lekára. Držím palce.
@nika185 doma to prehodí aspoň na stoličku, aby to preschlo. nadhodila som aj, či nemá zdravotný problém, že by bolo fajn to dať skontrolovať. ale on bol vraj odjakživa tak na tom, jemu ani v zime nie je zima, doma ani nekúri. jeho mama je tiež stále spotená, vlasy mokré.... ale podľa mňa minimálne nejaká hormonálna porucha tam bude, lebo sa to prejavuje aj inde. lenže keď on si to neprizná, darmo ja budem tlačiť.
no nič iné mi teda nezostáva, len prať a prať a prať...

Uz horucavy presli, ale co boli 33C a v spali sa nam splhalo na 28, tak ano, bol rano mokry. Ono to preschne samo, aspon u nas, a cez vikend vyperies a das ciste. Take horucavy zase nie su cely rok, ten mesiac sa to da zvladnut nie?