Viditeľnosť zápalu slepého čreva na ultrazvuku
Je vidieť zápal slepého čreva na sone?
@anonym_autor mne tiez zisťovali bolesti brucha príčinu a doktor na sono povedal, že je to tak malé ako zrnko maku. ( Ten zápal) Skôr z krvi, keď skončíš tak ťa bolí brucho, aj nohy nevieš pokrčiť v ľahu, leukocity vysoké
@anonym_autor na dg len sono nestaci
@anonym_autor niekedy ano, niekedy nie. Zalezi podla polohy slepeho creva, plynatosti criev, echogenity pacienta, zavaznosti zapalu slepaku a sikovnosti lekara
Ide o to že ma bolí v pravom podbrušku a krížoch a bola som na sone pozeral mi to a že nevidí zápal slepého čreva. Leukocyty boli mierne trocha zvýšené a mala som aj teplotu teraz ešte stále ma to pobolieva
@anonym_autor mne tiez zisťovali bolesti brucha príčinu a doktor na sono povedal, že je to tak malé ako zrnko maku. ( Ten zápal) Skôr z krvi, keď skončíš tak ťa bolí brucho, aj nohy nevieš pokrčiť v ľahu, leukocity vysoké
@anonym_6cd261 čiže keď ležím a skrcim nohy k brade má to bolieť a vtedy je to slepak?
Ide o to že ma bolí v pravom podbrušku a krížoch a bola som na sone pozeral mi to a že nevidí zápal slepého čreva. Leukocyty boli mierne trocha zvýšené a mala som aj teplotu teraz ešte stále ma to pobolieva
@anonym_autor riesila by som akutne osetrenie znova stav sa moze vyeskalovat
Crp?
@anonym_autor sono treba doplniť CT vyšetrením, aby sa úplne vylúčilo
@anonym_6cd261 čiže keď ležím a skrcim nohy k brade má to bolieť a vtedy je to slepak?
@anonym_autor keď stojíš a na mieste poskočíš s oboma nohami naraz, má to bolieť keď je to slepak keď ležíš a zatlaciš na miesto s prstami má bolieť, keď ležíš a pokrcíš nohy, tak že tahaš kolená ku bruchu má bolieť.
Mne nebolo vidiet pretoze bolo v bruchu uz vela tekutiny, tak na sono slepe crevo vobec ani nevideli. Ale ja som mala uz velke bolesti, vsetky ostatne priznaky tiez. Rano som prisla a hned poobede ma operovali. A neviem, pre mna to bola tak charakteristicka bolest, ze sa to neda s nicim inym zamenit. Ja som bola od rana presvedcena, ze je to slepak. Ale ja som mala akutny zapal, pocula som aj o chronickych zapaloch, tam sa to moze prejavovat asi inak.
Mne povedali, ze ked nevies spravit drep a poskocit je to slepak. Pamatam ako som mala problem a pohotovost mala strajk, nas vet mi spravil sono nech vieme, ci je zle a crp. Neni nad znamosti na veterine 😀 Ale aspon sme vedeli na com sme a ci tam niekoho ist do tej nemocnice nahanat.
Ani chodiť som nevedela, nie to ešte spraviť drep 🤦 a áno, na sono bolo vidieť, ale tiež som už mala roztrhnute črevo a crp v astronomických výškach. Ak si nie si istá, crp napovie...
@anonym_autor ja som sla o polnoci na pohotovost lebo mi uz dost zle bolo, crp som mala cez 100, leukocyty 15000, na usg nic nevideli. Poslali ma domov, ze ak do rana nebude lepsie mam prist znova. Rano som uz ledva chodila, leuko uz boli cez 20tis, na usg nic. Na sal ma brali o 5 min 12. Mala som slepak v takej polohe ze ho nemohli vidiet na usg a bol vraj tesne pred prasknutim
@anonym_autor mna toto nebolelo, ani pri zakaslani ani pri podskoceni a dokonca aj nebolo belmi bolestive na pohmat. Ale cely cas som citila bolest vpravo dole. U mna to zacalo krcami v bruchu, az na 3ti to preslo v pravo dole

@anonym_autor je . Ja som šla na sono okolo obeda a na druhý deň ráno o 7:30 som bola už na operačke