icon

Vitrektómia

silviaby
18. aug 2022

Máte prosím niekto skúsenosti? Operácia sklovca po odlupeni sietnice. Ďakujem

janinah
18. aug 2022

Napíšte do sk.Zdravotnici

taktotedanie
18. aug 2022

Aby sa poriesila odlupena sietnica vitrektomia je nutna

silviaby
autor
18. aug 2022

@taktotedanie ďakujem, to áno , skôr som sa chcela opýtať či tu ma s tým niekto osobnú skúsenosť.

taktotedanie
19. aug 2022

@silviaby pracujem na ocnej ambulancii, vsetko zavisi od toho podaju plyn alebo olej namiesto sklovca

silviaby
autor
19. aug 2022

@taktotedanie a s čím máte lepšie skúsenosti? To si pacient môže vybrať alebo podľa rozsahu poškodenia určí lekár či plyn alebo olej? Ďakujem

taktotedanie
19. aug 2022

@silviaby zavisi od toho kde je sietnica poskodena ( napr kde je diera, kde sa odlupila..) ak v hornych kvadrantoch dava sa plyn ak v dolnych dava sa olej ( podla zakonov fyziky- plyn ide hore cize preto horne kvadranty, olej dole cize dolne kvadranty) alebo v akom rozsahu je poskodena sietnica, ak sa da olej ten sa po case musi vybrat cize pacient nusi podstupit dalsiu operaciu..ak sa da plyn, ten sa vstrebe sam, pacient ho v podstate po urcitom case vydycha

silviaby
autor
20. aug 2022

@taktotedanie ďakujem moc za rozsiahlu odpoved, ste zlata

lea02
23. nov 2025
@taktotedanie

@silviaby zavisi od toho kde je sietnica poskodena ( napr kde je diera, kde sa odlupila..) ak v hornych kvadrantoch dava sa plyn ak v dolnych dava sa olej ( podla zakonov fyziky- plyn ide hore cize preto horne kvadranty, olej dole cize dolne kvadranty) alebo v akom rozsahu je poskodena sietnica, ak sa da olej ten sa po case musi vybrat cize pacient nusi podstupit dalsiu operaciu..ak sa da plyn, ten sa vstrebe sam, pacient ho v podstate po urcitom case vydycha

@taktotedanie Dobrý deň, idem na operáciu oka PPV, mohli by ste mi prosím povedať, ako dlho trvá operácia , ako dlho budem v nemocnici?

anonym_c6f9ed
23. nov 2025
@lea02

@taktotedanie Dobrý deň, idem na operáciu oka PPV, mohli by ste mi prosím povedať, ako dlho trvá operácia , ako dlho budem v nemocnici?

@lea02 podla nalezu a podla hojenia

taktotedanie
23. nov 2025
@lea02

@lea02 pardon omylom mi skocilo anonym, vyskakuju reklamy a chcela som ju zrusit
Takze zavisi od nalezu pred operaciou a ako sa to bude hojit a ci budu nejake komplikacie