Vône mi spôsobujú peklo
Ahojte, mám obrovský problém s vôňami..doslova mi znepríjemňujú každodenný život - akákoľvek navonana pani v obchode, v autobuse, na ulici, rôzne aviváže, prášky na pranie má bloknu..je mi na vracanie, bloknu má, zahmlia videnie, spustia bolesť hlavy. Viem tomu predchádzať - doma, svoj život som tomu prispôsobila, no v práci to nejde a navyše..okolie to nechápe. Je rozdiel,že vám nevonia nejaká vôňa a keď vás vôňa brzdí v bežnom živote. Máte to niekto? Ak áno, PROSIM, poraďte,ako to riešite. Je to strašné obmedzujúce. ,😢, Ďakujem
Toto poznám. Niežeby ma z toho bolela hlava, ale keď cítim nejaký parfém, hneď sa pracem preč. Začalo to v prvom tehotenstve a neprestalo to nikdy. Keď niekde horí sviečka a ja o tom neviem, sa zľaknem, že cítim nejaký požiar. Avivaz by som dobrovoľne v živote nepoužila, ani sprcháč (max. take vybrané jemne rozriedene v minimálnom množstve) citim aj chemické smrady z gaučov. Avšak, beriem to ako výhodu. Dokonca podľa čuchu už viem celkom spoľahlivo určiť kvalitu vzduchu 😂 nedá sa sústrediť na výhody? Chápeš, keď bude horieť alebo unikát plyn, ty sa zobudíš a zachránis sa ako prvá...
@panelacikova ja som toto mala celé tehotenstvo, inak našťastie to nemám. Ja som neverila, že také niečo môže existovať, mňa napínalo aj z obyčajného mydla, ktoré ani nejak extra nevonalo, ale ja som sa šla pozvracat z neho. Úplne chápem, čo prezivas, radu veru nemám, len chcem vyjadriť podporu, lebo viem, že ľudia sa k tomu stavaju, že človek preháňa a zľahčujú to. Ja som aj prezvracala celé tehotenstvo, určite aj kôli tým vôňam. Ja som len vošla na polikliniku a už som bežala na WC, lebo aj ta dezinfekcia mi vadila. V práci som utekala preč, keď si kolegyne začali variť kávu, keď do autobusu nastúpil niekto navonany, ja som musela vystúpiť. Kto nezažil, neuverí.
@akvi mne nevadí nič iné okrem prehnaných voňaviek, čo si ľudia na seba nagabú a tehotná nie som 😀 no a vadí mi to od malička, čiže ani covid v tom nemá prsty 🙂
@panelacikova no tak prehnané vonavky mi vadia tiež, ale nie až tak, že sa z nich pozvraciam 😁
Och tak nie som sama? Ja som myslela ze ja som divna. Prasok na pranie pouzivam bez vone, avivaz vobec. No a ked citim parfem dostanem migrenu. A z dvoch parfemov la coste (mama pouzivala) a chanel taky ruzovy, mam v momente krce v bruchu.
Mama mi cez 3 roky dozadu prala rifle (ona pouzivala vsetko vonave), a tri roky to citim v nohaviciach tu avivaz. 😡
@cernusik ahoj mám rovnaký problém. Našla si nejaké riešenie, príčinu? Kedysi dávno som čítala že to sposobujú aldehydy/ chemické látky/ ktoré spustia zápal ciev v mozgu, ale čo s tým to neviem a zatiaľ som na to neprišla
@laskonka80 ahoj, zmiernilo sa mi to, ako som vylucila zo stravy mliecne veci. Zistili mi úplnú laktozovu intoleranciu
@laskonka80 mne velmi opúchala sliznica nosa, nos som mala ako živý, bolelo to,ako žiletky v nose, hrozné. Teraz mi niekedy "zlá" vôňa spôsobí stuhnutie krku, ktorá prechadza aj do bolesti hlavy, ale je to miernejšie a pomoze tabletka alebo náplasť. Dovtedy to boli muky. Som vďačná aj za miernejší priebeh. Drzim prsty, aby sa ti to podarilo poriešiť.
@cernusik super že si našla pôvodcu, príčinu. Ja v práci som nonstop bombardovana ľuďmi a ich parfemamu a uuuzasnymi avivazami. Takže musím len hľadať príčinu, prečo je to pre mňa problém a pre 99% ostatných nie
@laskonka80 viem sa úplne vžiť do tvojej kože. Ked v autobuse zmenil šofér vôňu, musela som ho zmeniť, čakať o hodinu dlhsie v práci. Ked dali v praci novu vonu na wc a vôňa sa sirila az na chodbu, myslela som,ze zosaliem. Aviváž? Mamina to tiez nechápala a prinorani si avivaze dopriala..potanme som jej ju riedila🙈 no aj tak nepomáhalo. Bolo to peklo. Skus sa zamerať na stravu, v zivote by som neverila,ze to môže mať súvis. Trvalo to niekoľko rokov a nemala som ani potuchy. V poslednej dobe sa to zhorsovalo, tak som begala po lekaroch kvoli inym veciam. Nakoniec mnoho intolerancii,ktore sposobovali prevazne zapaly rozneho charakteru, svalové krce a v menšej miere traviace ťažkosti. Aj dnes, napríklad zjedla som kysnutu buchtu, nos sliznice opuchnute, boľavé a kebyze si nedavam pozor, som tam, kde predtým. To len ako rada. Iba vyskusaj,zapisuj si podrobne, co si jedla a kedy ti je ako. Ja som vela odpozorovala, ale nieco odhalilo gastro. Potom som ale bola aj na testoch za 300, ale som vďačná,lebo ma.posunuli k lepšiemu. Drzim prsty
@cernusik ďakujem, napíšem ti ip