Vplyv krčnej chrbtice na oči a nervy
Môže krčná chrbtica mať vpliv na požkodení oka alebo nervov hlavy
@zuzana1986111 Mala som zahmlievanie a mne najviac ľavé oko robilo problém. Všetko to robí krčná. Je to masaker ale fakt mi s týmto pomohlo cvičenie. Och tak to už je dosť 2 roky na nosenie 🙂 odnauc ho určite si pomôžeš aj týmto
@zuzana1986111 podobné to začínalo aj u mňa
@lilyianka aký matrac si si prosím kúpila na krcnu ...už som z toho jeleň
@lucinkaboz ahoj, krčna chrbtica má stále bolí, sem tam mávam také blikanie, ale keď cvičím je mi lepšie.
@zuzana1986111 Ahoj, tým blikaním myslíš také záblesky? Mne sa stáva, že pozriem napr. na stenu a tam blikne taká iskrička a zmizne, alebo tie iskričky vidím v tme, zjavia sa a zmiznú - mám to po celom zornom poli, bola som s tým u dvoch očných. Trvá to už tri týždne a prišlo to z ničoho nič, predtým som mávala skôr také zahmlievanie a problém so zaostrením - obe očné tvrdia, že je to krčná chrbtica (mám tam nález), ale mne sa to nezdá, bojím sa či to nie je niečo vážnejšie, pretože nález som mala aj doteraz, ale tie čudné záblesky sú nové. Ďakujem za odpoveď.
@dominikak4 áno aj ja to tak mávam aj v tme niekedy také iskričky vidím aj na stene, už si to nejak ani nevšímam,tiež som bola u očnej a všetko v poriadku aj na CT hlavy, tiež v poriadku a krčna ma bolí hrozne
@zuzana1986111 ďakujem, upokojila si ma.
@adelakom12 ahoj co vám na to pomáha?
@dominikak4 aký máš prosím nález na krcnej
@lucinkaboz ani neviem, nemám pri sebe ten nález, je tam nejako vysunutá platnička, ktorá, ale nezasahuje do miechy. Nemôžem napríklad chodiť na masáže krku, raz som tak bola a ochrnula mi ľavá ruka na cca týždeň. Nevedela som s ňou hýbať a bola necitlivá na dotyk, bolo to z tej masáže a bolo to veľmi nepríjemné. Zatlačili na tú platničku, spuchlo to tam a bol problém...je to v oblasti tej ľavej končatiny. Ortopéd mi na to vtedy dal lieky a postupne to odpuchlo a bolo to zas ok. Som t.č. tehotná a celé tehotenstvo mávam silné migrény s výpadkami zraku na začiatku. Bola som opakovane na očnom a oči sú ok, neurologička si myslí, že je to z tej krčnej chrbtice (tie migrény aj tie záblesky) a tak ma poslala na rehabilitácie. Tam mi lekárka povedala, že tým že som predčasne narodená a necvičili so mnou, tak mám tú krčnú chrbticu nejak zle. Nemá to typické zakrivenie, že to majú predčasne narodené deti a teraz tým, že som ešte tehotná, tak sa to tam zle prekrvuje a tak mám tieto problémy - aj tie záblesky sa zhoršili, ale už si to nejak nevšímam keď teda viem z čoho to je. Rehabilitácie som musela prerušiť, nerobili mi v tehotenstve dobre, a po každej návšteve som zostala chorá (asi oslabená imunita tehotenstvom), tak hádam ich dokončím keď porodím. Teraz som na RD so starším synom, ktorý má dva roky, tak som sa v zime proste snažila vyhýbať kolektívom nech sa udržím ako tak v pohode a síce mám migrény, ale som zdravá - do pôrodu už hádam nejako vydržím, lebo už ani neviem ležať na chrbte a tam odo mňa chceli, aby som 30 minút bez pohnutia ležala a nahrievala to, potom so mnou cvičili zase poležmo, bolo to dosť bolestivé, no nedávam to teraz....A vyžadovali 3x do týždňa návštevy a to ani dieťa nemám kde nechať. No....nedá sa to. Inak neurologička tvrdí, že keď zo mňa vyberú malú tak sa mi zlepší krvný obeh a migrény zmiznú, záblesky asi nie, ale tak budem to potom nejako riešiť, teraz ledva chodím - som v 35tt.
@adelakom12 dobrý deň ako sa vám to prejavuje?
@lilyianka
Dobrý deň , náhodou som pri hľadaní mojich problémov narazila na ten Váš - dúfam, že už bývalý. JA mám PRESNE TO ISTE.
Je to horor a nočná mora v jednom.
Najskôr bolesti hlavy v spánkovej oblasti, postupne bolesť cez ucho, oko, licna kosť až zuby. Absolvovala som vyšetrenie u zubara, ORL, rengen dutin, neurolog veľa krat, teraz mam ist na Mg hlavy kvôli vylúčeniu 3 -klanný nerv, a mam ist na rehabko kvoli krčnej chrbtici. XY krat tvrdim, že je to z krčnej chrbite, ale ako si ma nik nepočuva. prosím, ak si tuto spravu prečítate, neviem, ako to tu funguje, či Vám príde správa do mailu, PROSIM, viete mi odpisať, čo Vám reálne pomohlo ? čítala som , že výmena matraca za tvrdý, potom zjavne výmena vankúša ? a chodili Ste k fyzioterapeutovi?
a čo Vám našli na vyšetrení pri rehabilitácii ? niečo zaseknuté? zablokované? utlačené? Ja už som takto 2 mesiac a už sa mi ani nechce žiť, každý deň dookola to isté, raz lepšie, potom horšie... V piatok idem k fyzioterapeutovi, ale či mi pomôže ? Kľudne Vám dám tel. na mňa, ak by som Vám mohla zavolať ? by Ste mi veľmi, veľmi pomohli. Ďakujem Miriam L.
@miriamlapinova ahoj,áno ako som už veľakrát písala,mne pomohol nový matrac a poduška. Keďže som dlhé roky robila kancelársku prácu,mala som totálne stuhnutú krcnu chrbticu. K fyzioterapeutovi som nechodila. Ale ako píšeš ty,prešla som si dlhú cestu rôznych vyšetrení,na niektorých ma rovno vysmiali 🤷♀️ ale tiež orl, očné,zubné,neurológ,dokonca som bola u troch. Prvý povedal bez ničoho,že je to zápal trojklanneho nervu,bez akéhokoľvek vyšetrenia a natrepal mi "paradne " lieky,z ktorých som sa motala, takže som ich vysadila. Druhý doktor (vybaveny) mi dal rehabilitácie a infúzie. Počas týždňa infuzii som bola v 7.nebi. to bola paráda,nič ma nebolelo,krása. Po vysadeni to prišlo. Bolesť ešte väčšia ako predtým, človek nemal chuť ani existovať.
Na rebabilitaciach som sa nič extra nové nedozvedela,cviky som poznala už z minulosti,akurát,že ma tam masirovali.
Išla son k tretej neurologicke a tá mi poradila tak základnú vec ako tvrdý matrac a anatomicky vankúš. Samozrejme som pravidelne chodila aj na masaze a cvičila jogu na krcnu chrbticu.
Tento môj stav, kým sa prišlo na to co mi pomôže trval skoro rok. Niekedy som toľko liekov od bolesti pojedla, až sa čudujem,že sa mi nič nestalo. Inak plakala som od bolesti doma,v robote,všade a teda aj od zúfalstva.
@lilyianka Ďakujem krásne za odpoveď. Teda jednoznačne Ti nepovedali, že máš niečo na krčnej chrbtici utlačené, alebo zablokované? Jednoducho len masáže a cvičenia bez toho, aby si pochopila, čo vlastne tej krčnej chrbtici je ? A ten zápal 3 -klanný nerv, aj u mňa chce doktorka vylúčiť, preto idem na MR. Ale následne teda zajtra fyzioterapeut, čo dúfam, že sa pohnem z miesta ....
A toto by mali lekári vedieť, že aj z krčnej chrbite môžu byť takéto stavy....
Ale ja viem viac z internetu, ako od lekárov.
Ak by Ťa ešte niečo napadlo, napíš mi prosím.
Teda sa Ti tie stavy už nevrátili? Keď cvičíš pravidelne, je to už ok?
Mimi
@miriamlapinova mne iba povedali,že mám zablokovanu q poriadne stuhnutu krcnu chrbticu. To bolo cele. Nič sa neriesilo,iba to ako som spomínala vyššie.
Mne sa toto dialo v r.2015 a ako mam iný matrac a podusku, tak som v pohode. Problém nastane na dovolenke,ak je zlý matrac ( väčšinou býva makky) alebo podusku, väčšinou je klasická,lebo anatomické kde by mi dali. Tak som si aspoň vankúš so sebou vozila....
Ak má začala bolieť hlava,hneď smer masér... chodila som aj 2x mesačne,pretože tie hrozne stavy sok prežívať nechcela. Teraz som na tom ôk.

@misa2704 a mavas problémy aj s očami? Mna hlavne tie oči trápia a hlava bolieva skoro kazdy deň a teraz cvičím kazdy den doma a mam svalovicu na krku,ešte horsie mi je. Malého 2 rocneho stale na rukach nosim....