Vplyv liekov na zhoršujúcu sa nespavosť
Zdravim, asi dva tyzdne dozadu sa mi uplne zhorsilo spanie, nie zeby predtym to bolo idealne, ale teraz horsie a horsie. Bola som u psychiatra cca tie 2 tyzdne dozadu, predpisal mi na panicky atak citalec 10mg, 1tableta denne a na vecer lexaurin 1,5mg… len ako to uzivam sa mi zda, ze spanie ide dole vodou. Nemozem kolko krat zaspat a ked aj zaspim, tak spim 2-4hodiny, zobudim sa a zase nemozem zaspat aj 3 hodiny. Nad ranom ak zaspim, nie som schopna vstat. Volala som mu a prespisal mi na spanie, Prothazin a to som teda nezaspala asi do polnoci a po 4 hodinach som bola zase hore… povedal, ze lieky mam uzivat stale. Ale som zufala z toho nevyspania sa. Mal niekto rovnake alebo podobne skusenosti? Dakujem za kazdu pripomienku.
@veronika1827 keď AD zaberu zlepší sa spánok.Treba cas
Ja mám tiež problémy so spánkom. Od dr mám zolpidem ten si ale dávam len max 2x do týždňa. Inak užívam hoggar night je bez predpisu a nie je taký návykový. Na sk tuším nedostať ale v at resp cez amazon bez problémov. A týmito tbl spím jak zabitá, nie som unavená či oťapená z nich na druhy deň. Takže ak máš možnosť kúpiť objednať skús to
@anonym_3581b1 nemusí, môj užíva ad aj sme menili za tie roky a spánok ma taký že len pár hodín v noci. 3-4h a to vše
@anonym_3581b1 nemusí, môj užíva ad aj sme menili za tie roky a spánok ma taký že len pár hodín v noci. 3-4h a to vše
@stellarstar potom nesadli AD.
@anonym_3581b1 užívam AD a spánok sa vôbec neupravil, práve naopak. AD mi sadli super, ale na spánok nemajú žiadny vplyv - zmizli však ataky, úzkosti a depresie. Na spánok mám mirzaten.
@stellarstar potom nesadli AD.
@anonym_0a6a75 píšem že sa aj menili a ani pri jednom sa spánok nedal do ok. Užíval aj trittico ale s tým musel prestať lebo mu nedobre robilo
@anonym_3581b1 takze treba vydrzat s ad a potom by sa mal aj spanok zlepsit? Lebo cim dlhsie uzivam, tym spanok je horsie
Ja mám tiež problémy so spánkom. Od dr mám zolpidem ten si ale dávam len max 2x do týždňa. Inak užívam hoggar night je bez predpisu a nie je taký návykový. Na sk tuším nedostať ale v at resp cez amazon bez problémov. A týmito tbl spím jak zabitá, nie som unavená či oťapená z nich na druhy deň. Takže ak máš možnosť kúpiť objednať skús to
@stellarstar dakujem
@veronika1827 Ja by som rada vediet,uzivam momentakne neurol 0,25mg..je navykovy, predtym somuzivala lexaurin..A oba su AD ? dakujem
@veronika1827 Ja by som rada vediet,uzivam momentakne neurol 0,25mg..je navykovy, predtym somuzivala lexaurin..A oba su AD ? dakujem
@vorkola nie ani jedno z nich nie je antidepresívum AD. Sú to vysoko návykové benzodiazepíny na úzkosť.

Prothazin je veľmi ľahké anxiolytikum - je to liek na alergiu a popri tom mierne uspáva. Ale tento liek sám nepomôže. Lexaurin pôsobí krátko a upokojí, ale neudrží spánok 8h. Odporúčam na večer Mirzaten 7,5 mg (polovica z majnenšej dávky) alebo Trittico, sú to AD a zároveň vás uspia. Ja sama beriem Mirzaten 15 mg. Bez neho nespím, alebo sa budím každú hodinu.