Vracia sa pandémia z Číny s novým vírusom?
Na rozprúdenie večernej debaty 😁 Ešte tu túto tému nevidím.
Čo si myslíte o údajnom novom víruse z Číny? Sú toho dnes "plné internety".
Myslíte že bude znova toľko ľudí umierať ako pri covide?
Že bude znova pandémia, oprášime rúška, zákazy, nariadenia?
snad to nie je pravda.
Veď ti nie je žiaden nový vírus . Hmpv bol už v 2001 v Holandsku
Videla som na stránke na ig jednej laborantky kde to rozoberala..virus je známy od roku 2009, s covidom zmutovat nemôže a lieky sú neni, telo musí zabojovať ako pri chrípke…takže si myslím že s anemame coho báť 🙂
@alissa1222 jasne media dnes dali o tom pocitit
zbytocne sa tesis na pandemicke ocr atd
Nejde o nový vírus, každoročne sa v tomto období objavuje množstvo respiračných ochorení, rôzne vírusy ich majú na svedomí. Možno bude rozšírenejši, možno sa o tom bude viac písať vzhľadom na poslednú pandémiu, ale na paniku podľa mňa máme kopu iných informácií, ktoré sa dennodenne dozvedáme.
Ja sa radsej nevyjadrujem, pred covidom som povedala, ze sa nejakej cinskej chripky nebojim a hľa, bol z toho poprask ako hovado, vsetko zalezi na tom, ako sa to vyvinie, ale nemyslim ze to bude ako covid
@dzulli1980 aby sa zakryli precedove dovolenky, treba najst zastupny problem, ktory odputa pozornost
@dzulli1980 zase dalsia co by chcela moderovat vsetky diskusie, ved to necitaj a hladaj dalej 🤦♀️
@dzulli1980 Napríklad si niekto okrem vystrašenia sa prečíta aj to, čo píše @zafir01 alebo @alissa1222 a hneď je tu o jedného vystrašeného menej.
https://www.theguardian.com/society/2025/jan/06...
Celkom fajn zhrnutý článok ,kde si môžte prečítať o tomto víruse ,ako sa správa a pod ..
No ja mam viac hlavu v smutku z toho ze posledne dva roky v Europe stupli infekcie Mykoplazmy az 4nasobne. A teda radsej si dam opat covid ako zas liecit tuto pliagu.
V mojom okoli to mal snad kazdy v poslednej dobe, neutichajuce kasle, zapaly priedusiek a pluc, atb vybrate zo 2-3 cykly. O tom media tolko nepisu. Lebo neprislo to z Ciny nenahana to strach. Ale otravne jw to rovnako. 🤷♀️
Na covid predsa nikto neumrel. To bolo len prechladnutie alebo chrípka, umieralo sa až na očkovanie. Takže bez očkovania si safe😉Nech žije "preceda".
Ja som sa o nom dozvedela dnes a hned som aj zistila, ze ho prave doma asi aj prekonavame. Testy na chripku a covid som si robila pred par dnami, vysli negativne. Ako prve mi nastupil kasel, zvysena teplota do 38 stupnov, bolest hrdla, sipot a take chrapcanie na plucach, neprijemna tazoba, unava, zimnica, hnacka, napinanie na vracanie. To iste moja polovicka a dieta tiez. Mam to vyse tyzdna, este kaslem, uz je to lepsie, le pocitovo neprijemne, kedze to sa to prejavilo tak atypicky hned na plucach.
@dzina007 u nás tesne pred prázdninami si deti na základnej škole vo velkom rozdavali mykoplazmy. Fakt idú teraz vo velkom plucne chlamydie a mykoplazmy. Ale tak, že aj 4 balenia ATB, ten neutichajuci kašel. Mama schytala pred 3 rokmi plucne chlamydie a vracaju sa pravidelne späť. Dala sa zaockovať aspoň proti pneumokokom.
@dzina007 mesiac som sa dávala dokopy z mykoplazmy, strašne niečo to bolo horšie ako covid
@buducamama podľa mňa je to tu už viac ako mesiac ľudia majú veľké problémy sa vôbec dostať na wc, bolesti svalou kĺbov totalna slabost,ako aj moja dcéra...každý v rodine iné príznaky...covid testy sú negatívne...a doba liečenia je dvakrát ak nie trikrát dlhšia...otras
@katy084 az take strasne som to ja nemala, ze az by som sa nevedela dostat na wc, ale kasel riaden, no a teplotu som nemala ani pri covide pred 3 rokmi😅, tak som cumela na teplomer, ze preco tam mam 38,5😂
Hlupáci uverili na covid, uveria na hocičo..Ale hádam sa už viacerým rozsvietilo

Nerozumiem, na čo sú dobré takéto diskusie? ... nie je toho strašenia, z vojny, z chorôb, v médiách dosť?