Vraj panická porucha

28. feb 2024

Ahojte baby nemali ste niekto tento problém, dlhodobo ma boli prava lopatka a na hrudi-hrudna chrbtica.
Išla som k obvodnej ta ma napichala páru dní dobre, potom som začala cvičiť s fyzio cvičím od decembra, zlepšenie minimálne..doktorka ma poslala na neurologiu. Doktor ma vysetroval asi hodinu, všetko sa vypytoval fakt to vyšetrenie bolo dôkladne. Dnes som bola na EEG mozgu, kde mi povedal ze sú tam mierne zmeny. A vyhodnotil to ze trpím panickou poruchou. Ze mi to začína, pritom nemám nikdy pocity uzkosti, depresie a podobne len fakt mam stále ten chrbát lopatky v napätí, stále ma to boli na hrudi. Povedal mi ze som napätá a musím na čas brat antidepresiva aby sa to upravilo. A tu začínam, normálne sa bojím si nasadiť AD aj keď sú úplne slabe aby mi nebolo ešte horšie. Sestrička povedala ze aspoň načas aby som nebola taká napätá a trochu sa dala do pohody a príde aj zlepšenie chrbtice. Moja otázka, prešli ste si tým niekto? Začali ste brat AD aj napriek tomu ze ste nemali pocity nato aby ste ich museli brat? Neviem co mam robiť, či veriť doktorovi a začal brat aby som sa cítila lepšie a opadlo napätie chrbta ☹️ táto správa ma dnes vôbec nepotešila. Môžu byť takéto stavy PP?

gemerka17
28. feb 2024

Môžu a nemusia. U panickej poruchy sú aj iné ťažkosti, tie tvoje sú len taky maličký príznak úplne na konci, avšak bolest lopatky s tým spoločne určite nič nemá.
Určite by som nenasadzovala AD na základe neurologa, on nie je kompetentný na to, aby nalepkoval pacienta psychiatrickymi diagnozami.
V tvojom prípade zájdi za psychiatrom a povedz čo ti povedal neurolog a bud diagnozu potvrdí (o com pochybujem) alebo ti doporuci výmenu lekára. Nebolo by ani od veci ešte skúsiť 1 sedenie so psychologm, aby posúdil či máš daný stav z psychiky.
Ohľadom lopatky a chrbtice by som najprv riešila magneticku rezonanciu cez neurologa alebo ideálne ortopeda. Keď budeš mať všetky základné vyšetrenia za sebou potom treba dávať závery. Neviem načo ti robil EEG mozgu. Ak ťa bolí hlava, treba urobiť aj MR mozgu.