Vraj viditeľná nadváha: ako sa vyrovnať so šokom?
Bola som dnes na vstupnej lekárskej prehliadke, keďže som menila zamestnávateľa. Lekárka sa medzi inými spýtala na výšku váhu. Keď som povedala 170, 65 tak odvetila: "slečna, 65 by ste si možno priali mať, no ja potrebujem reálne číslo." Keďže jej nefungovala váha, tak mi zmerala obvod pásu a zhodnotila, že mám vyššiu nadváhu a že by som kvôli zdraviu mala zhodiť takých 10kg. Ostala som trochu šokovaná, celý život som skôr bojovala s tým, že som bola podvýživená a snažila sa pribrať, čo sa mi aj podarilo, vďaka cvičeniu s trénerom a špeciálnom jedálničku, no teraz som bola prvýkrát konfrontovaná s druhou stranou mince. Trochu mi to podkopalo minimálne na dnes sebavedomie.
@anonym_02fa99 no, vychudnutá nie som, to mi je jasné. Ale skôr by ma zaujímalo, že či som na prvý pohľad zaradená hneď ako tá s nadvahou
@anonym_autor no chudá nie si teda a 65kg tiež určite nemáš... Súhlasím že by si mala zhodiť, neviem si predstaviť že si bola niekedy podvyživená. Sorry, chcela si názor
@anonym_autor ty si si myslela, ze mas podvahu a ZRAZU ti doktorka povedala, ze mas nadvahu a teba to sokovalo? nemyslis vazne...
@anonym_02fa99 no, vychudnutá nie som, to mi je jasné. Ale skôr by ma zaujímalo, že či som na prvý pohľad zaradená hneď ako tá s nadvahou
@anonym_autor na fotke je žena s nie malou nadváhou.
Určite sa však aj takýto typ postavy niekomu páči.
Už sa zapojil ten chlap, čo ho vzrušuju len ženy s vyššou nadváhou a uráža všetko štíhle ?
@anonym_autor podľa foto 80 kg a sebavedomie tak na 50kg.
No, tých 65 čo som tvrdila lekárke som neodhadla. Doma som sa zvážila a aktuálne mám 76. Schválne som to sem nedávala, lebo som chcela vediet, že či ta nadváha je viditeľná. Ak by som napísala váhu, tak podľa nej tam nadváha samozrejme je.
@anonym_autor akurat som ti isla napisat, ze toto 65 kkg nemoze byt, lebo ja mam tolko, som nizsia mam 165 cm a vyzeram teda o dost chudsie
@anonym_790dc7 Ked da dole 20 kg, bude mat 56 na vysku 176 ci kolko. To nevyrysuje ziaden sval, sval lubi papat. Takze zostane vychudnuta a splasnuta. Telo tvaruju svaly a 56 je malo.
@drahomirrra presne a má super základ na perfektnú postavu keby zamakala ani by nebolo treba veľa len tak postupne udržateľne..ja by som brala..na nejaký čas mierny deficit plus dostatok bielkovin vody silové cvičenie a a 1-2 kardio plus kazdy den dostatocny pocet krokov a bola by jak lusk
@drahomirrra presne tak a tie tabuľky 🙈netreba sa riadiť tým ale zdravým rozumom a mierami..ja mám 50 kg, pás 60 podľa toho som podvýživená a v skutočnosti mám dosť tuku ešte navyše na spodnom bruchu..takže asi tak
@drahomirrra toto je pekná práca ak to tak bolo 😍išla si na udržiavacie alebo si mala nejaký čas surplus? (Z tvojej foto preedpokladám že asi si nechcela chudnúť moc ale dotvarovať takže veľký deficit nebol či?)
No, tých 65 čo som tvrdila lekárke som neodhadla. Doma som sa zvážila a aktuálne mám 76. Schválne som to sem nedávala, lebo som chcela vediet, že či ta nadváha je viditeľná. Ak by som napísala váhu, tak podľa nej tam nadváha samozrejme je.
@anonym_autor jednoznacne je vidiet nadvahu! Proste to treba brat tak ako to je. Urcite mas aj pomerne vysoke % telesneho tuku
@anonym_autor podľa mňa keď si oblečená to vyzerá tak, ze si objemna,to robí ale ten väčší zadok a stehná. Brucho povolené a na chrbte pod podprsenkou zbierajuce sa faldiky. Podla mňa na čase začať cvičiť. Zožeň si trénera a nech nastaví aj jedálniček a bude to v pohode. Nie si klasický obezna len ten nešťastný typ hrušky to ma v tomto ťažšie,že aj keď nemáš 100 kíl a brucho ako dedo vyzeráš veľko.
@drahomirrra toto je pekná práca ak to tak bolo 😍išla si na udržiavacie alebo si mala nejaký čas surplus? (Z tvojej foto preedpokladám že asi si nechcela chudnúť moc ale dotvarovať takže veľký deficit nebol či?)
@vecicky1805 To nie su moje fotky, ja som momentalne v objemovke (30tt) 😁😁😁 to som dala iba na ukazku, co urobi sval s telom 🙂
@anonym_autor Postavu máš super, typ 🍐 a ak si ty spokojná tak kašli na tú "chytrú premotivovanú doktorku " Sen veľa dievčat mať takú 🍊
@anonym_9dd91a za mna nejde o to, ze by nemala autorka peknu postavu, ten zadok je pecka, ale ide o to, ze 76 kg na jej vysku uz naozaj nadvaha je a dr jej spravne povedala, ze 10 kg by bolo fajn schudnut. Nic na zamyslenie, alebo urazenie, len proste je to fakt kvoli zdraviu. Doktorka urcite neni premotivovana.
Chcem napisat pre vsetky, ktore tu pisete, ze ma " privela tuku". Stavim sa; ze toto pisu presne tie "dietárky, ktore si myslia, ze mat malo tuku = byt zdravy. Ale to je mytus. Vacsina vychudnutych ludi je presne tak isto nezdravych a ma nabeh na srdcovo-cievne choroby, cukrovku atd. ako ti, ktori maju privela tuku. Zalezi totizto na mnozstve svalov. Pri cukrovke a osteoporoze je mnozstvo svalov esencialne. Takze nestaci beh, kruhove treningy, jumpingy, tabaty a pod. aby ste boli zdravsie. Urcite budete zdravsie ako keby ste nerobili nic, ale zena na fotke, bez ohladu na to, ci je to autorka alebo nie, ma vela svalovej hmoty a aj ked ma na tych svaloch tuk, je to urcite zdravsie ako ked je to chuda postava bez svalovej hmoty.
@scorpionflower1 Toto beznej populacii, ktora sa riadi podla BMI, alebo dob modelky Twiggy tazko vysvetlis. Tu sa razi teoria, cim vyschnutejsia (rozumej nizsie vislo na vahe, akoby to bolo smerodajne), tym lepsie. Je fakt, ze u autorky by som sa vobec nezamerala na cielene chudnutie, skor na silove, skutocne riadne silove cvicenie so stravou, povedzme -15% kal deficit z TDEE. Do roka bude z nej bikini fitness, ak je hento jej real zadok bez fotoshopu, tak bude vyzerat skvele, zdravo a svaly jej postavu vytvaruju samy.
Lekarka ma pravdu je to vyššia nadváha už len kvoli zdraviu by si mala schudnúť.Ten zadok je už moc a. oblečená vyzeras určite už tučná
@anonym_autor rit mas svetovu, a celkovo postava dobra co sa tyka % tuku mozno bude trosku vyssie ako nejaka "norma", nepocuvaj pi*e co tvrdia ze si tlsta, nadvaha moze byt ale to % tuku vies ovplyvnit kardiom a vysokym prijmom bielkovin, taktiez odporucam cvicit cele telo nielen nohy a bude top, pre lepsie info si sprav inbody meranie za 10e kde zistis aky mas pomer tuku a svalov
@anonym_autor je tam 10 kíl navyše úprimne povedané,nie v zlom
Ja mám 165cm a 65kg, mám o polovicu menší zadok a som o dosť chudšia ako ty.
@anonym_177ce4 musím sa zapojiť ja mam teda o 5 cm viac 170 cm a 63 kg ale S velkost nenosím vôbec nič a už veľmi dlho...tu vôbec nejde o to kto ma akú váhu a výšku každý máme tie svaly a tuk rozložené nejako inak. A pri mojej výške 170 cm keď som mala 65 kg už som sa cítila fakt zle.
@vecicky1805 To nie su moje fotky, ja som momentalne v objemovke (30tt) 😁😁😁 to som dala iba na ukazku, co urobi sval s telom 🙂
@drahomirrra aha tak nič 😂😂😂 som si chcela porovnať skúsenosti 😂 tak nech objemovka dobre dopadne 😂
@anonym_autor co by som ja dala za 65kg pri 167cm 🙏 uplne dobra vaha to je. Keby si mala 75kg ako ja, tak ano, to uz je nadvaha, to vidim aj citim.

Chcem napisat pre vsetky, ktore tu pisete, ze ma " privela tuku". Stavim sa; ze toto pisu presne tie "dietárky, ktore si myslia, ze mat malo tuku = byt zdravy. Ale to je mytus. Vacsina vychudnutych ludi je presne tak isto nezdravych a ma nabeh na srdcovo-cievne choroby, cukrovku atd. ako ti, ktori maju privela tuku. Zalezi totizto na mnozstve svalov. Pri cukrovke a osteoporoze je mnozstvo svalov esencialne. Takze nestaci beh, kruhove treningy, jumpingy, tabaty a pod. aby ste boli zdravsie. Urcite budete zdravsie ako keby ste nerobili nic, ale zena na fotke, bez ohladu na to, ci je to autorka alebo nie, ma vela svalovej hmoty a aj ked ma na tych svaloch tuk, je to urcite zdravsie ako ked je to chuda postava bez svalovej hmoty.