Vrásky pod očami
Poraďte,som na materskej malý v noci nechce spať každé 2 hodiny kojim a to ma cez, rok a urobili sa mi hrozne vrásky pod očami 😮akožeam už po 36 ale to sa už nič s tým nedá či? Botox sa t.dava či kyselina hyalurónová?
@snehulienka639 tiez mam vela kamaratiek, co sa takto chodievaju skraslovat. Akoze ja to schvalujem, mne sa to paci taketo drobne upravy. Vsak preco si nedopriat, ked sa vdaka tomu potom citia lepsie a sebavedomejsie.
@klaudscha11 ja mám už aj za sebou takéto mini skrášľovacie zákroky, osobne na tom tiež nevidím nič zlého, ak je to spravené decentne a odborne. Preto som si aj celkom dlho vyberala, že komu sa zverím do rúk. A dobre som sa rozhodla, lebo rada sa na tú kliniku vraciam opätovne 🙂
@eru331 taký menší áno, ale myslím, že som aj tak od začiatku vedela, kam pôjdem. Ono chodila som na kliniku s očami, robili mi aj laserovú operácia, všetko dopadlo super. Na tomto oddelení to fungovalo perfektne, všetci boli zohratí a k pacientom príjemní. A keďže tam majú aj oddelenie lekárskej kozmetiky, tak som sa bola tam informovať.
@xili99 tak hej, to si mala v podstate potom viac menej už na začiatku jasno potom v tom, že kam pôjdeš. Tak keď na jednom oddelení na tej istej klinike bolo všetko okej, tak si myslím, že rovnakú úroveň starostlivosti a tak celkovo udržiavajú aj na ostatných oddelenia. A s tými očami si tam nejak dlhodobo chodila, či si tam len tú operáciu bola riešiť?
@xili99 co take napriklad si absolvovala? Zakazdym chodis na tu istu kliniku, ci mas to tak rozdelene, ze kvoli tomu ides tam, kvoli inemu inam a tak?
@klaudscha11 vieš čo, áno, lebo tak sa mi to osvedčilo, tak proste chodím už len na tú istú kliniku. Načo budem vymýšľať, keď tam mi to vyhovuje. Nooo takže mám za sebou aplikáciu kyseliny HA, ošetrenie pleti frakčným laserom (to je inak super) a bola som aj na trvalej epilácií.
@eru331 to bolo tak, že ja som mala nosiť okuliare, ale nenosila som ich a často som si tým pádom namáhala oči až sa to dosť výrazne zhoršilo. Až potom, keď to bolo takto horšie, tak som išla tam, nechodila som na túto kliniku s očami úplne od začiatku, ako som začala mať zhoršený zrak.
@xili99 jasne, vsak ked ti to vyhovuje, tak preco nie 🙂 Tak to uz mas celkom dost toho za sebou. Co je vlastne zac ten frakcny laser, to sa naco pouziva presne?
@klaudscha11 riesia sa nim kadejake kozne problemy, zlepsuje sa plet tymto zakrokom. daju sa aj odstranovat drobne nedostatky na pleti. a vlastne osetrujuci lekar ti poviem, kolko tych osetreni je potrebnych u teba. to som len tak velmi zbezne ale opisala 🙂
@hildicapupu netreba ale zabudat na to, ze pri tomto zakroku nie je ten ucinok viditelny okamzite, trva to nejaky cas, niekolko tyzdnov. V pokozke sa zacne tvorit kolagen a to vlastne vyhladzuje potom tie nedokonalosti a vdaka tomu vyzera plet lepsie, mladsie a zdravsie. Isto ak sa k tomu vyjadri niekto dalsi, tak zase nieco ine spomenie, lebo o tomto sa da dlho pisat.
@barborachors môžeš napísať o aký krém sa jedná? Ďakujem,
Tak to si nemyslim, ze hocijaky krem by spravil take zazraky, ze by dokazal vyhladit vrasky. Skor by som to riesila aplikaciou kyseliny alebo toho botoxu. To ja neviem takto posudit, ze co by bolo lepsie, to treba ist na konzultaciu a tam doktor urci, co sa bude kam aplikovat a v akom mnozstve.
@klaudscha11 keď tak pozerám, čo baby už stihli popísať, tak ani neviem, že čo by som ešte k tomu dodala. Keďže mám skúsenosť so Spinnom, tak ti môžem poradiť tam si pozrieť ešte nejaké doplňujúce informácie k týmto spomenutým 🙂
@ninapat stáva sa aj také, že je niekto presvedčený o tom, že to pravé je pre neho botox, že tým sa vyrieši to, čo ho trápi a čo chce zmeniť a ono koľkokrát je to tak, že stačí v úvodzovkách len kyselina. Skôr tá sa používa takto pri takýchto drobných kozmetických zákrokoch a vylepšeniach.
@wokokoza to chodievas nejak casto? Lebo takto, ked si to napisala, tak to tak znie. Ale akoze ano, toto je pocit na nezaplatenie, ked proste sama zo seba sa tesis a citis sa fajn. A pritom to nie je nejaka taka vec, co by bola, ze nedostupna, alebo nejak financne narocna.
@eru331 to mas pravdu, tiez poznam takyto pripad, kedy kamoska chcela strasne len botox, botox. tak isla proste s tym, ze ona ho chce, ale lekarka ju hned upratala a dala jej dobre argumenty, ze preco radsej kyselina. treba si proste nechat poradit a nebyt zbytocne tvrdohlavy/ tvrdohlava.
@xili99 si myslim, ze na takych dobrych klinikach, ktore uz maju aj nejake meno vybudovane, ze bez tohto nebudu novym klientom ani nic robit, ziadne zakroky, aplikacie, upravy. Podla mna normalna vec, ze treba poznat aj nejak toho pacienta, akoze jeho zdravotny stav a podobne, kym sa do niecoho pustia.
@klaudscha11 to by som nepovedala, že úplne nejak často. Ale už som si tak nejak na to zvykla. A zase často chodiť netreba, lebo nejaký čas to predsa len drží/ má účinok. A nechcem vyzerať ani nejak umelo a neprirodzene, takže s mierou 🙂
@xili99 len ohladne tejto kyseliny mas skusenost s nimi, ci aj nieco ine si absolvovala? Mne sa to uz niekedy zlieva, ze co kto pisal, tak sa nenahnevaj, ak si to nahodou spominala.
@xili99 vsak to anoooo, to je tak pri kazdom takomto skrasleni, zakroku, alebo ako to nazvat. to vsade takto musi byt. alebo teda malo by byt, ti profesionali to takto robia. ale tak ked ides len nejakej kozmeticke alebo co, tak tam je to ine, tam to asi takto zodpovedne neprebieha.
@ninapat veď práve, toto je taký fakt, na ktorý mám pocit, že sa zabúda, a niekedy asi aj vedome. Ale tak ja mám dobrú skúsenosť s klinikou, čo som písala už predtým, takže nemám akože dôvod to meniť a hľadať, že kam inam by som išla. Keď zase na niečo pôjdem, tak zase len do Spinnu, tak mi to vyhovuje proste.
@ninapat Ale tak natrafit moze dobre, i ked je pravda aj to, ze sa moze stat, ze neutrafi dobre. Ale tiez by som to neriskovala. Ked mi to niekde vyhovuje, tak nebudem predsa odtial odchadzat a skusat inde 🙂 A este takto ked aj viacero tych procedur, osetreni alebo ako to komplexne nazvat, poskytuju. Tak naco chodit inam proste 🙂
Napríklad ja som chcela, aby to bolo prirodzené, keď som išla na aplikáciu. A niektoré tie kliniky to robia presne opačne. Dajú ti viacej, nech majú s tebou pokoj 😀 No radšej pôjdem častejšie a nech to je prirodzené.

@klaudscha11 to mi presne kamoska hovorila, ze ona bola na kyseline a ze ked uz si to jej priatel vsimol, ze jej to s pletou nieco spravilo, tak to je co povedat. Ale nie je to zase ani tak vyrazne, ze by to nejak vyrazne bilo do oci. To zalezi asi od toho, ze aky profik je ten lekar, co to robi, ze aj vie normalne posudit, kolko treba tej kyseliny dat, aby to bolo pekne a prirodzene.