icon

Vráti sa covid po skončení vojny?

31. júl 2024

Ahojte myslíte že bude ešte pandémia ? Taká že budeme musieť byť zas doma ? Testy, očkovania, izolácie atď ?
Čo si myslíte o tom že hneď ako začala vojna na Ukrajine tak čo ide skončil a že keď skončí vojna, začne opäť covid ?

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
martul
1. aug 2024

Teba nezaujíma pandémia ani vojna na Ukrajine.
Ty sa len dnes nudíš, tak si sa rozhodla, že trošku rozprúdiš vášne na MK.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
1. aug 2024

@dadka1997 bože,zase ty a tvoje teórie. Ani ja, ani moje dieťa, ani môj muž sme nemali Covid! A nebudem tvrdiť, že hoja ďuňďa nič nebolo a nič to nie je. Môj kmotor skončil v prvej vlne na prístrojoch. Kolegyni zomrel manžel na covid,bol ťažký cukrovkar,ona to prežila len tak, tak.

livuska124
1. aug 2024

Že vás niektoré hanba nefackuje, že napíšete, že ľudia sa nenechajú znova oblbnúť, alebo že to bola vlastne len chrípočka..... prídete to povedať môjmu manželovi, ktorému na covid zomreli traja starí rodičia? Prídete to povedať pozostalým mojich troch kolegýň, ktoré zomreli na covid? Alebo mojej kolegyni, ktorá bola niekoľko mesiacov v nemocnici na prístrojoch s covidom a doživotnými následkami a v druhej nemocnici jej zatiaľ zomrel na covid 32 ročný syn?
Áno, áno, viem, celosvetové spiknutie, doktori naschvál neliečili lebo potrebujú preriediť populáciu, nemocnice boli vlastne prázdne, mŕtvi boli bábky a pacienti boli zaplatení herci, patológovia naschvál písali úmrtia na covid, a pritom ľudia nezomreli na covid ale s covidom, lekári podplácali ľudí aby im mohli toto napísať do úmrtnej správy.... (PS v čase najväčšej vlny, keď bolo najviac úmrtí mi zomrel otec a čuduj sa svete, nie na covid, ani to nemal nikde uvedené, ani nám za to nikto nechcel zaplatiť,....). Slovensko - raj konšpirátorov, ach..... 🙈

maranco
1. aug 2024

Je veľmi pravdepodobné, že ďalšie pandémie prídu.

Ako sa k tomu postaví Slovensko je otázne. Skôr si myslím že bude prevládať sebeckosť bezohľadnosť a snaha nabaliť sa, opatrenia budú symbolické aby nik od štátu nežiadal odškodnenie za zatvorenú prevádzku/školu. A liečba/očkovanie bude pre VIP (viď Cibulková)/po známosti/ a tých čo si môžu dovoliť poriadne zaplatiť.
Možno nejaké poľné vojenské nemocnice postavia a lekárom nariadia povinné služby nad rámec zákonníka práce.
Zastupujúci premiér PP pri začiatku covidu keď bol nedostatok rúšok vyhlásil že o ochranu zdravia sa musíme starať/pričiniť sami, nemôžeme sa vo všetkom spoliehať na štát.

vanilkovazmrzka
1. aug 2024

Zlatko kovid je stale 😂 to je ako keby si sa opytala ci bude este chripka alebo angina.

babulkomale
1. aug 2024

@annm81 a ti, ktori vsetko posluchli a aj tak zomreli, tych kto odskodni, teda pozostalych?

annm81
1. aug 2024

@babulkomale Ehm, prečo by ich mal niekto odškodniť? Dodržiavanie opatrení malo viesť k nesmrteľnosti, či ako?

babulkomale
1. aug 2024

@annm81 za trvale nasledky v pripade prezivsich a za umrtia sposobene napriklad ockovanim sa predsa v celej civilizovanej spolocnosti odskodnuje, nie?

annm81
1. aug 2024

@babulkomale Ak sa bavíme o očkovaní, tak áno, tak by to malo fungovať - že za preukázané závažné následky očkovania by malo byť odškodnované z nejakého na to zriadeného fondu. Nič to nemení na tom, že očkovanie preukázateľne fungovalo a môžme mu ďakovať, že to nebolo omnoho horšie.

avicii18
1. aug 2024

Keď skončí vojna na Ukrajine, tak možno príde Kovid II., ale osobne to tipujem skôr na útok mimozemšťanov a s tým súviacu histériu...

babulkomale
1. aug 2024

@annm81 ako fungovalo? Ze ti, ktori sa nestihli lebo bolo najprv 80+ sa dusili na ventilacii a ked sa potom dalo zaockovat, tak kazdy jeden co sa zaockoval, mal ovela horsi covid ako ked zaockovany nebol? A to dokonca opakovane? Ze 3x zaockovana manzelka priniesla covid k imobilnemu manzelovi na lozku ku ktoremu nikto iny nechodil a este aj ona ochorela?
Ockovat sa po silnom prekonani ochorenia predsa odporuje vsetkym medicinskym pravidlam. S nie jednym lekarom som sa o tom rozpravala a radila.

annm81
1. aug 2024

@babulkomale Odkiaľ máš tieto svoje tvrdenia? Štatistiky hovoria totiž úplne jasne - zaočkovani mali významne menej často závažný priebeh ochorenia a menej často umierali.

A vieš čo by bolo vhodné riešenie pri ďalšej pandémii? Že za takéto ničím nepodložené klamstvá šíriace konšpiračné bludy, by si zaplatila mastnú pokutu, ktorá by šla do fondu na odškodňovanie za vedľajšie účinky.

tanyan
1. aug 2024

@annm81 Ako môžeš niekoho skúsenosti (vlastné či z blízkeho okolia) označiť za nepodložené klamstvá a konšpiračné bludy? Všetci pracujú iba s tými informáciami, ktoré majú k dispozícii - na oboch názorových stranách. Naozajstná pravda je aj tak vždy niekedy uprostred...

babulkomale
1. aug 2024

@annm81 konšpiračné bludy? Ľudia z najbližšej rodiny toto zažili, mne skoro zomrel manžel a svokor.
Si riadne mimo, keď osobnú skúsenosť človeka označuješ ako konšpiračný blud.
A to si myslím dokonca zdravotníčka. Smutné. Nepasuje do tabuliek, že?

annm81
1. aug 2024

@tanyan 1. Nie pravda nie je vždy uprostred.
2. "kazdy jeden co sa zaockoval, mal ovela horsi covid ako ked zaockovany nebol?" je osobná skúsenosť???
"Ockovat sa po silnom prekonani ochorenia predsa odporuje vsetkym medicinskym pravidlam. " - toto tvrdenie je tiež osobná skúsenosť?

annm81
1. aug 2024

@babulkomale kopírujem text vyššie:
2. "kazdy jeden co sa zaockoval, mal ovela horsi covid ako ked zaockovany nebol?" je osobná skúsenosť???
"Ockovat sa po silnom prekonani ochorenia predsa odporuje vsetkym medicinskym pravidlam. " - toto tvrdenie je tiež osobná skúsenosť?

Keby si si tie tabuľky bola pozrela, tak by si nepísala tieto bludy, pretože tabuľky zozbierané z celého sveta ukazujú presný opak tvojho tvrdenia. Alebo preto, že napr. na tú chrípku sa tiež bežne očkuje aj po tom, čo ju človek už niekedy v minulosti prekonal.

babulkomale
1. aug 2024

@annm81 pre teba bludy, pre nas bohuzial velmi trpka skutocnost s dozivotnymi nasledkami.

babulkomale
1. aug 2024

@annm81 inak od covidu sme boli operovani viaceri z rodiny a ked doslo na anamnezu a otazky o covide a ockovani, tak kazdy jeden lekar povedal, ze keby sa normalne liecilo ako sa malo, kazdy jeden clovek podla.zdr.stavu, vobec nemuselo zomriet tolko ludi.
Zavriet sa v ambulanciach a neliecit ludi, na to sa uz zabudlo, ze? Doma sa dusili a trapili.

annm81
1. aug 2024

@babulkomale zjavne nerozumieš, čo znamená štatistika a čo overené fakty. Tvoje tvrdenie NEZODPOVEDÁ realite.

tetapetra
1. aug 2024

@babulkomale môj kmotor išiel sám po svojich do nemocnice, nakoľko mu odmietli poslať sanitku. Je mu ľúto čo sa vám stalo, bohužiaľ pravda je taká, že sme neboli absolútne pripravení na niečo také. Epidémia? V tejto dobe? Pred 5rokmi by som ťa vysmiala aj ja. Keď tak akurát v Afrike. Ja mám opačnú skúsenosť. Chránila som sa, pohyb sa obmedzila do práce a späť, obchod online alebo jeden veľký nákup. Zaočkovať som sa dala medzi poslednými.

babulkomale
1. aug 2024

@annm81 zadubená a zaslepená. Neskutočné.

annm81
1. aug 2024

@babulkomale Zaujímavé obvinenie od niekoho, kto ignoruje fakty POTVRDENÉ celosvetovými štatistikami, oficiálnymi autoritami, výskumnými pracoviskami aj ďalšími združeniami odbornikov.

babulkomale
1. aug 2024

@tetapetra nikomu neprajem co sme zazili, vdaka skvelym lekarom sa aspon niektori z toho dostali.
Ale kedze som sa dozvedela, ze to nebola skutocnost, asi zajdem za psychiatrom a vezmem aj zdr. dokumentaciu, ktora tym padom je asi falosna.

annm81
1. aug 2024

@babulkomale Bože, ja nezvyknem takto písať, ale keď ma tituluješ ako zadubenú, tak po tvojom príspevku o 13.17 sa ťa musím spýtať, či si fakt tak nahlúpla, že nerozumieš tomu, že vôbec nejde o spochybňovanie tvojich osobných skusenosti? Ale o to, že šíriš všeobecné neplatné tvrdenia?! Psychiater tu asi nepomôže, ale vrátiť sa niekde na strednú školu a dobrať si zaklady logiky by pomôcť mohlo.

Alebo snáď chceš tvrdiť, že poznáš každého jedného očkovaného osobne? Nepoznáš! Tak ako je možné, že prezentuješ takúto osobnú skúsenosť, ktorú si nemohla získať? Ako je možné, že tvoje tvrdenie o nejakej medicínskej praxi je v rozpore s bežnou medicínskou praxou, ktorú si môžeš kdekoľvek overiť?

A že tebe lekári niečo tvrdili, je ťažko uveritelné, keď klameš už v dvoch iných veciach? Nehovoriac samozrejme o tom, že drvivá väčšina odborníkov tvrdí niečo iné- nie tebe osobne, ale v odborných článkoch, tlačových správach atď.

tanyan
1. aug 2024

@annm81 Štatistika je oproti osobnej skúsenosti len hra s číslami. Niekoľko oficiálnych autorít po získaní ďalších informácií neskôr významne upravilo či zmenilo svoje vyjadrenia. Napríklad aj WHO mňa osobne v rámci vývoja veľmi sklamalo flexibilitou svojich vyjadrení.
A na margo tvojej reakcie by som rada dodala, že "pravda" je vždy len subjektívne vyhodnotenie aktuálne dostupných informácií. História už mnohokrát dokázala, že "pravda" sa po získaní ďalších poznatkov a informácií stala "hoaxom" či "nepravdou."
K druhému bodu si opomenula subjektívny faktor - každý jeden z môjho okolia / rodiny / známych... Ja sa vyjadrujem tiež len k ľuďom / o ľuďoch, ktorých poznám a nie k neznámym z opačnej strany zemegule.
A k tomu dovetku... Ktorý lekár by odporučil napríklad očkovanie proti kiahňam po ich prekonaní? Iba ten, ktorému ide o body a peniaze a nie o zdravie.

annm81
1. aug 2024

@tanyan Znova sa pýtam to isté - sú tie tvrdenia vyššie osobnou skúsenosťou? Nie sú. Zodpovedajú realite? Nezodpovedajú. Áno, možno v budúcnosti sa dozvieme nové fakty a upravíme svoje tvrdenia. Má daná diskutujúca také fakty? Nemá. Ako kto významne upravil svoje trdenia v prospech toho, čo sa tu tvrdí?

Porovnávať očkovanie proti kiahňam a covidu je úplne odveci. Dala som ti príklad s chrípkou, ktorý dokazuje, že tvrdenie o neexistencii takej praxe je lož. Môžeš teda uviesť sto ďalších príkladov a nič na nezmení na tom, že dané tvrdenie je nepravdivé.

danyelia
1. aug 2024

@akbara77 Akí konšpirátori? Koho som si zvolila? Z akej naivity? 😃 Ja Ti nerozumiem...😁