Vrátila sa vám pamäť po elektrošokovej liečbe?
Ahojte, mám dotaz, tie čo ste absolvovali elektrošokovú liečbu na psychiatrií vrátila sa vám pamäť? Aký máte názor na ECT? A čo robiť aby sa zdr. stav ustalil? Čo viem ja hlavne urobiť nech mi je lepšie okrem toho,že budem brať lieky.
@wanduska327 prečo bola ešte raz na liečení
@alan12 Ako prečo? No preto že mala silné depresie
@wanduska327 a to ju neviliecilo navždy či je to len dočasne
@alan12 Toto netuším ale mne keď to bolo ponúknuté tak vraj ten elektro šok spôsobí to že sa vrátia do normálu ako si bola pred tým ale neviem koľko krát to treba podstúpiť...mne jedna doktorka vravela že mala pacientku ktorej to okamžite pomohlo asi je to individuálne
@wanduska327 a ty si o tom neuvažovala
@alan12 uvažovala....ale ponáhľa mi nakoniec muziko terapia a terapia šokom
@wanduska327 ako funguje terapia šokom aj muziko terapia
@alan12 Ja som mala silné Panické ataky nevedela som sa pri nich ovládať pocikavala som sa atď....funguje to tak že pri ataky ta strčia napríklad do studenej vody....
Mne sa to stalo 3 x a od vtedy vďaka Bohu atak nebol
Muziko terapia puštaju ti muziku
@wanduska327 anpomohlo to tej babe na silnú depresiu?nebies ako sa ma teraz a koľko sokov mala
@wanduska327 kde jej rozbili elektrosoky
@alan12 Niesom si istá niečo na R
Bol niekto na psychiatrii na nastavenie liečby a pomohlo mu to. Viete popísať ako to prebieha.
zdravim vsetkych, vnesiem vam sem trocha svetla...
ECT je jedina alternativa k tazkym psychickym stavom bipolarnej poruchy ci schizofrenie...
pri tazkej bipolarnej poruche je najprv faza manie , po podani ECT za kratky cas pride depresia, aj ta sa musi riesit cez ECT potom musi clovek brat lieky...
tento aspekt je najdolezitejs a je jedno ci ste ECT podstupili alebo nie.... brat lieky , ake a kolko...
idealne co najmenej ! Po takychto ochoreniach je jedinou istotou lithium -carbonicum co je pravdepodobne jediny stabilizator nalad, ziaden valproat a dobry spanok. Ludia po ECT mozu mat so spankom problem co je normalne , preto je vhodne uzivat liek na spanok .
Ak vam psychiater predpise 3 ci 4 rozne lieky, pravdelodobne ma v tom chaos a pozadovany stav sa nemusi dostavit, pretoze niektore lieky mozu byt navzajom v kontraindikacii... preto je nastavenie liecby po ECT take dolezite. Zabudnite na alkohol....nesmiete ani kvapku , inak ste v tom opat, dalej zabudnite na stres a vyhybajte sa okolnostiam, ktore mozu rychlo zapricinit velke zmeny nalady ... potom budete fungavat OK.
Este par slov k tomu ECT... ( elektrosoky )
po ECT je urcite vyladok kratkodobej pamate pritomny, clovek sa ale casom vrati do normalu..
ECT je ucinne pri tazkych psychyckych ochoreniach ,ale nie pri stavoch mentalneho charakteru... toto sa niekedy tazko rozlisuje, ale je to tak.
@nikkas pozdravujem, ja za seba mozem s istotou povedat, ze toto bola nasa jedina cesta.
Ziadna trvala strata pamate sa nedostavila. Je pravda, ze po zakroku si pravdepobne clovek nebude pamatat nic z toho pobytu straveneho na psychiatrii, ale to je len vyhoda...
ECT bolo aplikovane na Antolskej v BA a v Pezinku , kde su na to odbornici.... drzim Vam palce !
@nikkas pocet ECT terapii je individualny , ale tusim 6-8, je to v zavislosti od toho aky jestav pacienta....
len pre komplexnost dodavam, ze pri silnej depresii clovek prakticky nereaguje , ma zvacsa iba suicidalne myslienky a konanie... treba rychlo konat a davat na neho stale pozor ....
@nikkas pozdravujem, v prvom rade musi ist na vysetrenie k psychiatrovi, ktory zvazi dalsie kroky... este ak je doma , treba davat pozor aky kvalitny ma spanok pocas noci, v takychto pripadoch potrebujete pomoc okolia , toto nie je iba o jednom cloveku.... dalej je otazne ake lieky berie... ak berie rozne lieky a aj neuroleptika, moze medzi nimi dochadzat ku kontraindikacii , potom clovek vyzera ako nadopovany , ale stav mu to nezlepsi...
ahojte chcela by som vas trosku vyviest z toho mysliet si ze ect je tyranie cloveka a ze clovek pri tom trpi NIE! to nieje pravda mam 17 rokov a podstupila som tuto liecbu mala 9 sokov ktore po nejakom case velmi pomohli aby ste boli v kludne nic necitite lahnete si na sal daju vam pridtroje okolo hlavy daju vam taky ten kyslik pichnu do zily anestezu a ani neviete ako zaspite potom sa zobudite daju vas na lozko a vy spite a tecie vam infuzia nieje to nic hrozne vypadne vam kratkodoba pamat ale kedze ste v nemocnici tak vam maximalne vypadne len to ze aky bol prijem alebo co vam kamarat povedal vcera ze co mal na obed okej? clovek sa toho nemusi bat je to nieco co vam ma pomoct ma vam to dostavit rychlejsiu funkcnost liekov a VEĽMI obrazne povedane mate popritom AKOZE zabudnut na to zle hovorim to naozak obrazne povedane ale naozaj je to bezbolestne co vas moze boliet je tak maximalne hlava alebo vam bude nevolno ale to vam mozu sposobit aj lieky je to uplne normalny zakrok takze ak vam to odporuci lekar alebo nad tym uvazujete chodte do toho samozrejme ze sa moze stat ze vam to nepomoze na prvy krat slebo vobec sme kazdi ini sto ludi sto chuti kazdi potrebuje nieco ine kazdopadne drzim vam vsetkym palce keby mate nejake otazky kludne sa pytajte odpoviem vam

@jaq Mne bola kvôli silnej depresii navrhnutá elektro liečba...uvažovala som silno nad tým....pretože baba ktorá bola somnou na liečení ju podstúpila a pomohlo jej to...
Ja som vyskúšala terapiu šokom a hudbou