Čo robiť, aby sa nám neopakovali vši?

3petka
17. apr 2018

Ahojte baby, chcem sa opýtať čo všetko ste doma robili keď ste zistili že máte vsi. Aby sa to neopakovalo. Všetko sa už perie dezinfikuje. Všetko žehlím. Ešte je niečo či treba poradte

kristres
17. apr 2018

Ahoj, tea tree olej som zriedila (len par kvapiek) vo vode ( asi tak 100ml vody) a pokvapkala postele, vankuse a periny.

galixx
17. apr 2018

Ja som gauc postriekala biolitom aj sedacky v aute

monane
17. apr 2018

všetko treba rozhodne poriadne preprať a vyčistiť. inak dá sa kúpiť aj taký preventívny šampón a raz za čas nie je zlé si s ním vlásky umyť

williamska1
17. apr 2018

tak prakticky všetko čo sa dá treba vyprať, obliečky, ak sa dá tak aj periny, postriekať gauč, všade kde ste sedeli, vankúše na gauči vyprať, všetko 🙂

bosoriak
17. apr 2018

My sme mali u strednej dcery vsi, dala som jej sampon, vyprala periny vsetkym na 90, ani som nezehlila a odvtedy klop klop nic, uz je tomu skoro pol roka. Ono zalezi najma na tom, ci tie zakladne ukony urobia aj ti ostatni rodicia. 🙂

bosoriak
17. apr 2018

A samozrejme povysavat vsetko a plysove a chlpate hracky do nepriepustnych igelitovych sackov na tyzden zabalit.

montemotherone
17. apr 2018

Úplná hlúposť 🙂 vši bez krvy neprežijú 😉 takže hlavne ich treba zlikvidovať na hlave. Inak stačí bežná údržba, tak pre dobrý pocit... Ak ich deti priniesli zo školy (škôlky) treba to oznámiť učiteľke a tá by mala vycapiť oznam o výskyte pre všetkých rodičov, vyzvať ich aby vykonali preventívne opatrenia (umyť všetkým hlavy, bez ohľadu či niečo našli, alebo nie, lebo ono tam už väčšinou niečo deti majú). Iba tak sa toho dá zbaviť. Preto je najlepšie ak to urobia všetci cez víkend. Stačí že to v pondelok prinesie jedno dieťa a zase to koluje.

simsalabim
17. apr 2018

Dolezite je pochopit, ze protivsivave opatrenia nie su jednorazovy proces. Treba ho aspon 2x zopakovat. Vos zije cca 7 dni ako hnida, 7 dni ako nymfa a 7 dni ajo dospela, kedy sa pari a kladie hnidy. To znamena, ze treba proces hubenia zopakovat po 7 a po 14 dnoch po prvej aplikacii, a pripadne este raz. Ak vam unikne 1-2 hnidy, ci nymfy, kolotoc zacina odznova. Pristriedky proti vsiam hnidy neznicia, iba nymfy a dospele vsi.

katkullka
17. apr 2018

Ahoj daj aj do prášku na pranie par kvapiek tee tree. Prevonia to pradlo a odpudzuje aj iny hmyz nielen tie hnusne vsi

hettinka
17. apr 2018

to, čo sa nedá vyprať, vydezinfikovať (plyšáky, vynkúšik) treba zbaliť do igelitu a dať vymrznúť do mrazničky, ja som to tam mala pár dní, pre istotu.
Vlasy po vyčistení som deťom ešte vyžehlila žehličkou na vlasy a bol pokoj.

3petka
autor
17. apr 2018

No ďakujem za rady dúfam že sme to dnes zmákli. Všetko som poprala, sedačku a matrace vystriedala proti hmyzu a ešte som to aj žehlila a naparovala. Vyzerá že už vo vlasoch nič nie je ale hygienu zopakujem ešte aspoň 2x. Najhorší je ten pocit že či náhodou tam ešte niečo je. Sa bojím ísť aj späť. A už som prisla nám to kde som to lapila. Boli sme v jysku skúšať matrace, inak som nikde nebola a ja jediná som si ľahla na ne.

zuzkamargit
17. apr 2018

my tiez tea tree olej s manukou, aj do samponu v dlani kvapkam preventivne

iffka2002
17. apr 2018

ja som dcere cely rok zapletala vlasy, pevne, a este taku šatku nosila povinne (čelenkovú), a ani raz nedoniesla z triedy, hoc u nich mal cely rok niekto a si to tam stale vymienali. Vsi inak preziju bez hostitela tusim len 24 hodin, (hnidy preziju len na vlase od korienkov 2 cm, dalej uz kapu), tak sa vysamponujte a chodte na prespávačku 2 noci k starym rodicom a doma sa to same vyderatizuje🙂 Zachovajte klud a ziadnu paniku 🙂)