icon

Vtieravé myšlienky

11. júl 2022

Dá sa to nejako liečiť? Niekedy je to na nevydržanie, neustále obviňovanie sa za niečo, nespavosť, pocit , že sa niečo stane. pomohli by na to nejaké bylinky?

142230919213
11. júl 2022

Psychológ 😉

roja01
11. júl 2022

Teraz som v inom prispevku odporucala na vtierave myslienky, ktorych sa nevies zbavit, toto: Mnohe ste proti cirkvi, proti nabozenstvu, no velmi pomaha preklenut negativne myslienky, ktorych sa nevies inak zbavit dookola si v duchu opakovat (aj 100x za sebou) jednoduchu motlitbu. A ked casom pridas trochu precitenia toho textu, tak si overis ako to pomaha. Na to je napr.dobra Jezisova motlitba. Niektori ludia pouzivaju aj pozitivne vyroky, ktore si neustale opakuju.

panelacikova
11. júl 2022

@roja01 toto snáď myslíš zo srandy, že? prosím ťa, ako toto pomôže absolútne neveriacemu človeku? to akoby som si recitovala sládkovičovu marínu

panelacikova
11. júl 2022

autorka: choď za OL a zdôver sa mu. buď ťa pošle za psychológom alebo sám navrhne nejaké mierne AD, či inú formu "liečby". ako dlho ti to trvá, trápi?

roja01
11. júl 2022

@panelacikova to je mechanicke odvedenie pozornosti.

mijo53
11. júl 2022

@panelacikova Sládkovičova Marína je krásna, opakovanie by možno aj pomohlo

panelacikova
11. júl 2022

@roja01 tak to sa môže potom zabaviť čímkoľvek. od pozerania filmu cez knihu až po šport.

whatever1
11. júl 2022

Pravdepodobne trpis "OCD". Navstiv psychiatra.

roja01
11. júl 2022

@panelacikova film a pod. je na kratky cas a moze byt negativne ladeny. Motlitba alebo afirmacia je casto pouzivany sposob mechanickeho zamerania pozornosti na kladne vyroky, ktore pomahaju tym, ze ich mozno pouzit hocikde, hocikedy, bez putania pozornosti okolia a este svojim pozitivnym obsahom podporuju psychiku. Navyse su jednoducho zapamatovatelne. Ja som to nevymyslela, je to prastary sposob liecenia.

panelacikova
11. júl 2022

@roja01 prastarý spôsob liečenia je modliť sa dookola? 🙂 OK. tvoj názor. ja by som si radšej pustila nejaký film. taký, aký by mi bol momentálne po chuti. vlastne, mala som také chvíle v živote a nie raz. a práve film či dobrá kniha (nie biblia) mi pomohli odpútať sa od týchto myšlienok a príjemne zaspať 🙂

slovakboy
11. júl 2022

Zhlboka dychaj s pomalým dlhým výdychom kľudnym a opakuj si napr. tieto slová pri výdychu: zdravie, zdravie, zdravie… láska, láska, laska…… pokoj, pokoj, pokoj, pokoj … krása, krása, krása, krása, krása,…, milota, milota, milota, milota, …. priateľstvo, priateľstvo, priateľstvo, …vďaka, vďaka, vďaka, vďaka… Tieto a podobne pozitívne vzdychy ti pomôžu sa uvoľniť. Pokús sa pri hlbokom dýchaní na pár sekund na nič nemyslieť. Na nič. Skús aspoň 5-10 sekúnd. Myšlienky sa vrátia ale keď to budeš trénovať polepší sa ti. Nie vkuse ale napríklad raz za niekoľko minút. Aby ťa to neznervóznilo. A vypni správy sociálne siete rádio a vnemy. Ak ti nejde myslieť na nič tak mysli na sviečku alebo jablko alebo slnkom zaliatu lúku plnú kvetov alebo hocičo pekné. Môže to byt aj iná planéta fantázia môže pracovať. Mozog nevie rozlíšiť medzi fikciou a realitou a správne myšlienky ho budú liečiť. Nepojde to hneď ale bude sa to zlepsovat.

slovakboy
11. júl 2022

@panelacikova opakovanie mantry alebo meditácia alebo opakovanie modlitby so správnym dýchaním je liečivé. Poznajú to všetky veľké náboženstvá.

taktotedanie
12. júl 2022

Skor rovno psychiater ako psycholog, pokial psycholog zhodnoti, ze potrebujete liecbu odosle vas tak ci tak za psychiatrom..