Výber liečby v nemocnici
Ahojte, ležím v nemocnici. Pre mňa ťažký pobyt, keďže lekárov sa všeobecne bojím a nie som tak spolupracujúci pacient. Stala sa taká vec, že dnes na večer mi stúpla z ničoho nič teplota. Lekár, ktorý má dnes službu rozhodol o infúzií. Ja to mať ale zapichnuté v sebe nechcem. Tak som žiadala len lieky v tabletách a tu nastáva kameň úrazu. Sestrička ani lekár nadšený z tohto neboli, dosť frflali. Bojím sa skôr zajtrajšieho dňa keďže, to už tam isto bude aj primár aj skúsenejší lekári a dosť nepríjemná rázna vrchná sestra.
Môže ma niekto z nich donútiť, aby mi pichli infúziu ? Prečo toľko frflali, keď sa dá vybrať aj inú spôsob ako do pacienta tie lieky dostať ? Tabletky zjem, injekciu si pichnúť nenechám.
Intravenózne podaný liek skôr zaberie ako vo forme tabletky
Tak záleží aj na koľko ti stúpla teplota, s akou diagnózou si tam... Ver, že pokiaľ nie je vyslovene dôvod tak by ťa nepichali, rozhodne to nie je pohodlnejšie ako niekomu supnúť tabletku.
Ked si mudrejsia ako oni naco tam lezis? Podpis reverz a nikto do teba nic nebude pichat, vseobecny dr. ti prepise tabletky a problem s infuziou vyrieseny. A ako bolo spomenute intravenozne zaberie liek skor ako v tabletke ale to isto vies ked si taka mudra a presne vies ako ti maju teplotu liecit.
To, že to zaberie skôr, viem aj ja. Na to som sa nepýtala. Len to nechcem mať zapichnuté cez noc, keďže sa v noci prehadzujem a cestujem po posteli.
Ani ja, ani personál z toho nadšený nie je, že sa toto stalo. Tabletka zabrala, teplota trochu klesla. Zas nemám ju života ohrozujúcu.
Personál má poznámky a už som šupnutá do kategórie nespolupracujúci pacient. Keby sa mám horšie, tak si to potom už pichnúť asi nechám.
Len ma zaujíma, či niekto riešil podobnú situáciu ?
Mňa by zaujímalo aké poznámky 🤔
Teraz sa davaju uz kanyly s ktorymi mozes bez ombedzeni fungovat. Ja som po operácii mala 3 dni a nic sa mi nestalo aj som chodila aj sa tocila na posteli aj jedla, neboj to ti nijak neublíží
Pokial si dospela osoba a nemas zivot ohrozujuci stav alebo iste psychicke choroby tak mas pravo odmietnut akekolvek vysetrenie na svoju vlastnu zodpovednost aj liecbu. Ale medzi tvoje prava nezapada diktovanie personalu ako a cim ta maju liecit je to len ich dobra vola ked ta pocuvnu.
nechces liecbu podpises reverz a mozes domov tabletky sa daju jest aj doma 😉
Pozri, pre nieco asi v tej nemocnici si. Lekari su tam od toho aby posudili tvoj zdravotny stav a podla toho sa rozhodli aku liecbu ti naordinuju. Ak ti je subjektivne tak dobre, ze ti stacia tabletky, tak mozes podpisat reverz a ist sa liecit domov. Ak nie si zbavena svojpravnosti, tak sa mozes dvihnut a odist. Ale prepac, si dospela osoba, snad znesies infuziu. Moja vtedy 5 rocna dcera bola 3 dni na infuziach a nebrblala, ako dospely clovek by si to zvladnut mohla. Viem, ze maju niektori ludia strach z ihiel, ale asi odtial potial...
Tabletky jedz doma a zbytočne nezaberaj tam v nemocnici miesto a neotravuj sestričkám a lekárom službu.
Kvôli teplote tam nie som. Riesim inu zdravotnú vec. To len teraz sa objavila nečakane. A nikde nepíšem, že liečbu nechcem. Len som si ju vypýtala v inej forme. Zbytočne tu brblete aj vy. Holt nie každý človek tie infuzie znesie, mam ústa tak viem povedať, čo si nechám, nenechám robiť.
Máš právo ODMIETNUT akúkoľvek liecbu, nemáš právo nariadiť doktorom nejakú alternatívu. Takže právne, môžeš povedať že infúziu odmietas, oni ti ju nedaju a bodka.
Keď slušne povieš že máš obavy z infúzie a poprosíš o iný spôsob riešenia, tak nou problem. A vysvetliš to aj na vizite, alebo primátori a staničnej. V prípade opakujúce ho sa problému, infúziu vezmeš
Sama píšeš, že nie si dobre spolupracujúci pacient a ďalej sa sťažuje s, že už si v kategórii nespolupracujúci pacient🙂a kde máš byť teda?veď im povedz rovno, že si uzkostny typ vypytaj si niečo na ukludnenie a neterorizuj ich.Kanyla Ta nijako neobmedzí na kvalite života ludiia majú aj horšie veci si dosť hysterická, ale tak snáď pôjdeš čoskoro domov.Ja mám rada, keď človek jedna na rovinu povedz im, že máš paniku z kanyly..
Moje obavy vedia, dôvod som vysvetlila. Vzali ho aj keď nadšeni neboli. Tabletka zabrala. Dúfam, že teplota už nevystupi. Zajtra by mi to nemuselo prejist.
@luccija skvelé, že ma hneď oznacujes za hysteristicku a ani ma nepoznáš. Všetko som riešila s kľudom, rozvahou a maximálne slušne. Žiadna výstup som nemala, bolo to len oznamenie čo akceptujem, neakceptujem. Len druhá strana mala poznámky.
Ja som stále zvedavá na tie poznámky 🤔
A na čo sa liečis v nemocnici? Skoré uzdravenie!
o spôsobe liečby rozhoduje lekár, nie pacient...lekár asi vedel prečo sa rozhodol pre infúziu a nie liek.....takže sa im nečuduj ak budú k tebe nepríjemní, keď zjavne vieš čo je pre teba lepšie ako tvoj lekár
Pacient s daným úkonom vždy musí súhlasiť. Nemozu robit nieco proti mojej vôli. Nakoniec to v noci aj tak dopadlo, že infuzia mi v polospanku pichnúta bola. Primár na vizite ma zotretrel, že infuzka sa vyberať nebude, aj keď ráno mi už bolo zas lepšie.
Okej, a čo keď príde k emergency stavu a budú tí musieť urgentne niečo pichnúť? Nepovedala si nám v podstate nič, len si ideš dookola to svoje. 🤷

Tak podpis reverz a chod s tabletkami sa liecit domov. Asi maju dovod na ordinaciu liecby v takej podobe, ktorá zrejme rychlejsie a efektnejsie zabera.