Vybočenie nosovej priehradky a septoplastika. Má niekto s tým skúsenosť?
Čaká ma operácia nosovej prepážky pretože ju mám vybočenu, v dôsledku čoho sa mi často opakovali zápaly dutín a ďalej mi našli v nosovej dutine cystu.
Rada by som vedela, či s tým má niekto skúsenosti, ako to celé prebieha a ako dlho ste boli v nemocnici,poprípade sa liečili doma.A aké sú riziká a pod.Ak má niekto skúsenosť napíšte,dosť som z tej operácie nervózna.
@martinusik91 no, ja som chodila k inému krčnému a ten ma najskôr poslal na CT, aby poriadne videl, čo tam presne mám. Potom ma s cd-čkom odporučil k Rácovi. Ten ma najskôr objednal na konzultáciu a prvá vec, čo urobil bola, že kukol na to cd-čko. A musela som si ho zobrať aj na operáciu. Keď som raz čakala na pooperačnej kontrole, tak tam bol taký starší pán a bavil sa so sestričkou, že ho dr. Rác poslal preč už skoro zo sály, lebo že nemal to cd-čko, že mu doma vypadlo z karty.Nečítala som poriadne celú diskusiu, tak neviem, kto ťa odporučil na operáciu a na základe čoho, ale radšej sa potom na to spýtaj.
@zabka1000 bola som nedavno na ct mozgu to mi hadam celu hlavu tam dali mam odtial cdcko no dufam ze to bude stacit. Dakujem moc za info
@martinusik91 http://orlrac.sk/ operoval ma Mudr.Rac v Povazskej, ordinaciu, kde sa chodi na kontrolu ma v Nemsovej, tam ti spravi aj vysetrenie pred operaciou a sestricky daju termin.potom si vybavis uz len predoperacne
@livia81 pisala som tam a mam prist rovno do nemocnice vies mi prosim vysvetlit kde v nemocnici to je a ci je to ambulancia alebo oddelenie? Dakujem
babi,mate problem aj s dychanim nosom alebo skor zdravotne-caste zapaly dutin...???
@ninusa0077 aj aj vsetko mozne aj zuby bolia aj usi hlava. To dychanie to som si nejak zvykla ze je tak zle ale ze to moze tolko problemov robit som nemyslela. Dufam ze sa mi riadne ulavi. A tesim sa na to dychanie ked uz bude potom
@martinusik91 je to oddelenie , vysvetlit to neviem, ale urcite ta tam nasmeruju
@livia81 nasla som uz mam termin bude ma asi walenfels operovat. Velmi prijemny clovek hadam to dobre dopadne
@martinusik91 drzim palce, urcite to bude ok, odporucam ti kupit si este pred operaciou nejake flase vincentky, male striekacky a mne sa osvedcil tento sprej, ked sa minie tak si tam dolejesxuz novu vodu z flase
@livia81 dakujem ten mam doma uz len napln dokupim prave mi volali a uz nakonci januara idem😱
@martinusik91 poprosím ťa kde ti dali termín v Považskej bystrici alebo v trenčíne v nemocnici ? dík
@tanika v povazskej mi dali mala by som ist v pondelok
@martinusik91 ja mám v nose polypy a počula som že sa u Rača dlho čaká sa k nemu dostať ale ešte teda sk na termin operácie. Za aký čas si dostala termin a profim vo ti ide robiť ?
@tanika ja som prisla na zaciatku januara a mali volny cely februar. Ja mam toho viac posunutu prepazku zhrubnute sliznice zvacsene mandle tie prve dve veci ide isto robit tie mandle neviem caka na ctcko len ja mam syna choreho vysoke teploty a dusivy kasel a uz kaslem aj ja tao som asi dosla. Rozmyslam ze sa objednam az niekedy na zaciatok maja lebo toto je des tieto choroby. Pochybujem ze ma zoperuje takto a do pondelka neviem ci to prejde
@martinusik91 presne je to des teraz samé choroby aj sa za z toho nemôžem dostať stále sa mi zapaľujú dutiny ide má poraziť imunity v háji
@tanika mna krcna odoslala na prijmovu kde mi odporucili operaciu. Na odporucania som napisala na email dr Racovi a tam ked uz som bola vysetrena mi odpisali ze mam prist rovno na oddelenie do povazskej tam ma pozrel iny dr nie rac a objednali ma
@martinusik91 takze si nebola u nebo v nemsovej vyšetrená?
@tanika nie vobec
Ahojte prosim vas preco sa nesmie nos fukat?
@martinusik91 sk ako si by tom ? Ja dom bola na konzultácii na orl Tn u primára a operácia istá 26.2.bude má operovať on super príjemný svetlo vysvetlil Zr mi zhrubnutia sliznica po silnom zápale blokuje predné a sj zadné etmoidy a ústie do frontal. Dutiny polypy nevidel . Treba to proste odstranit tu sliznicu s bude dobre. Inak to nepôjde ráno na 7,30 príjem a na druhý deň sk nebudú komplikácie tak doobeda na prepustia potom u nich kontroly . Idem radšej do Tn predsa je tým 24 hodín orl pohotovosť keby niečo ja nie som za jednodnovky . Bojím? Ale už aby som tým bola lebo sa mi to zhoršuje stále sa mi zapaľujú dutiny , všetci chorí teraz katastrofa tlaky v hlave, trocha cítim už aj uši už nech mám potom . Ako si ty na tom ?
@tanika no mne ochorel syn a potom aj ja tak mi to presunuli a idem teraz vo stvrtok. Uz mi zacina fajne lepit bola som na ct a mam jednu dierku total upchatu druhu zhrubnutu prepazku posunutu nosnu mandlu velku este nejaku muslu velku ci co a nahromadeny hlien ten mi odsaju... Takze kraaasa bojim sa aj uz chcem mat po tom
@martinusik91 a inak máš teraz nejaké problémy ? Teda upchatie nosa , zápal dutin nič si o. K
@tanika no ja mam upchaty nos skoro stale sopel ale nekycham nekaslem nemam teplotu tak by to malo byt ok dufam
@martinusik91 takze to sa nás super mne sa upchava nos síce trocha iba ale zato mám tlak v hlave a boli medzi očami proste mi to tam blokuje a tspaluje tá zhrubnutia sliznica no des ja už aby bolo 26.2.a nech mám potom .davali mi aj termin 19teho len som sa obava že ako dostanem menzes pretože minuly mesiac mi blbol tak som radšej dala toho 26teho😏prajem nech ti to všetko dobre dopadne a skóre uzdravenie nakoľko mne už mušle zarezávali 2015 viem vo ty čaká liečila som sa mesiac aj viac potom sa mi spravili vzrasty a tie mi museli 2016 vybrať takze ja už za sebou niečo mám rozhodne posiluj imunitu to je základ nech sa ti tam nespraví po operacii zápal ja som bola v Piešťanoch na jednodnovke a nikdy viac prepustili a keď boli problémy čo boli tak má riešili na pohotovosti orl a vieš jeden ťa operuje a oni ťa potom riešia keď je problém preto sa bojím ísť do Považskej.ak by ti to krvácalo rozhodne by som nesúhlasila s prepustenim v ten deň to isto nie . Rozhodne tam treba podľa mna ležať keby niečo . Prajem nech všetko dobre dopadne ozvi sa ako si na tom .....
@tanika no ja som mala ist na jednodnovku do za a teraz ked pozeram tu povazsku tak mam schvalenu hospitalizaciu takze ma isto neprepustia v ten den ostavam tam. A ked som pozerala diagnozu co mi dal tak ze chronikcky zapal vsetkych dutin tak uz chapem co ma stale bolia usi zuby hlava celo... uz chcem mat po tom a dufam ze to bude ok ako necakam ze ma to bude steklit ked sa zobudim ale tak uvidime... len dufam ze mi to uz nepresunu
@ninusa0077 juj a tot prepzka moze toto sposobivat? Choroby a tak? Lebo ja zle dycham.nosom,stale uochaty,hlieny zatekaju aj ked som.zdrava..casto byvam chora. Viemze ju mam posunutu,to mi na ORL povedali. LEn ked mne sz uz dobrovolne nechce pod noz,ako decku mi operovali predsienovy defekt, potom dve sekcie a pruh so zlcnikom..
Aj teraz som chora,chytila som tu otrasinu,co je rozsirena.. Bakterialnu..dnes trosku lepsie.. Uz som aj zvazovala zajst na orl a poradit sa.. Lebo to dychanie ustami,resp.sice aj nosom,ale nic moc.. Kazdu chvilu chora..mne to zlezie potom na hrdlo..
@martinusik91 takze super budeš tam drž sa nech je už len dobre lebo dutiny to je kastrofa ja už dá neviem dočkať operacii lebo poslednom čase horšie a horšie ako dom písala hlava čelo uši des určite zo zvládneš neboj a napis mi ako sa ......

@zabka1000 CT? Som nevedela ze treba