icon

Vybraté krčné mandle a po 10 rokoch hnisavé hlieny ?

angelinja
23. jan 2019

Ahojte mam 33 od 21 rok mam byvrate krcne mandle v celk narkoze.doteraz zuadny probkem ibcas bolest hrdla vyriesena haslerkami.no od minul stvrtku ma zacalo hrozne bolwt hrdlo isla sim k dr ktora povedala ze nieje na atb.v sibotu som si vsimla ze za oblukom vlavo mi narastla nejaka nova sliznica akoby mam mandle zhrozena som utakala k dr podla ktorej to vraj neni na atb ale daka mi listok krcnej.krcna zhrizzena zarecene hlieny hnisy

angelinja
autor
23. jan 2019

Ihned dala atb.chcem sa spytat mali ste poculi ste o pidobnom?som zhrizena ta narastena sliznica je to akoby proste na kizi naraste dalsi utvar vibec nemizne.nikdy som uz ani len nepomyslela ze toto sa mize stat.k mojej nemiznej lejarke sa nevyjadrujem ta s nicim nevie pomoct.keby mi dala lieky na zacuatku urcute by sa titi nestalo.co su myslite caka ma zniva nejake zrezanie?dakujem

evica01
23. jan 2019

No vsak ako moze byt hnis v cele alebo v licach (vies co myslim), tak tebe nasiel cestu niekde tam v hrdle.
Nic nezvycajne. Da sa to preliecit atb alebo jemnym zakrokom kedy sa to prereze.
Odporucam v ziadnom pripade nepit bublinkove napoje.

angelinja
autor
23. jan 2019

@evica01 boze co to je jemny zakrok ktory sa prereze...mas skusenosti?dakujem

angelinja
autor
23. jan 2019

ale opakujem sombez mandli krcnych uz desat rokov

lejka01
23. jan 2019

Mne vyberali v celkovej anesteze asi ked som mala 14 rokov...nemoze to byt afta? Mne sa to tam niekedy vytvori a hrdlo z toho boli ale vlastne to boli ta afta...strati sa cca po 2 tyzdnoch...alebo to moze byt hnisavy abces, vtedy som to mala na mandliach a rezali mi to predtym ako mi ich vybrali, ale tak to som nevedela ani svoje sliny prehltat tak to bolelo...jemne narezanie neexistuje 😟

paulinkaa2
23. jan 2019

@angelinja neni to angina?

angelinja
autor
23. jan 2019

@lejka01 nie je to cervene a zhora to ide od nosohltanu trochu nizsie , afta to neni urcite

angelinja
autor
23. jan 2019

@paulinkaa2 angina existuje aj pri nemandliach?to som zrozena naozaj preto sa pytam i niekto nieco o tom pocul, som na nervy..ked si predstavim ze zas mam nieco dalsie riesit

angelinja
autor
23. jan 2019

lebo tito doktori to je uz ciste zufalstvo clovek aby im hovoril svoje diagnozy ale oni aj tak budu len kkat na vytery z ust a nosa a CRP to je jedine co vedia..ale uz sedliacky rozum a diagnoza a pocuvanie pacienta to im nic nehovori...aj ked tam chodite a prizvukujete

beatik3
23. jan 2019

ty si teda myslis, ze by ti mali by ti mali vybrat mandle? ci ako , neviem teraz, co by si chcela?

lubbi1
23. jan 2019

no keby ti bola dala hned nejake lieky tak si tam mozno nemusela mat tolko hnisu, ze by sa tam vytvoril taky "pupak" alebo ako by som to nazvala, proste tam mas tolko hnisu, ze sa ti to vydulo ako keď máš vačok nad zubom. treba ale dufat, ze zaberu antibiotika a nebudes tam uz musiet ist

angelinja
autor
23. jan 2019

@beatik3 nie ja uz nemam mandle 10 rokov a teraz prvykrat odvtedy mam hroznu bolest hrdla mam uz ATB ale v hrdle sa mi vytvoril abces?, zhrubnutie na jednej strane?akoby mam zas mandle alebo co..tak to sa pytam ci ma niekto skusenosti s tym ze clovek nema mandle a ma takyto problem velky s anginou..?alebo co to je...

angelinja
autor
23. jan 2019

@lubbi1 presne ja si tiez myslim len clovek si nepomoze to su pani lekari najmudrejsi a ked spravi chybu tak iba povie lekarka:" ze no vidite aka diagnoza a ja som tam nic nevidela"..co by jej clovek mal povedat zato..tak myslis ze ATB to moze dokazat stiahnut?

asia83
23. jan 2019

@angelinja Strašne zle sa po vás čítalo. No čo som pochopila, nebojte, nemyslím, že by vám narástla mandľa. Mne vyberali mandle keď som mala 23 rokov, pred 12 rokmi a žiadna mandľa mi nenarástla.

mmoni89
23. jan 2019

Moze byt angina aj ked nemas mandle

angelinja
autor
23. jan 2019

@asia83 ano viem prepacte pisaala som to z mobilu..a vy uz nemate ziadne problemy?zeby nejaky hnis sa vytvoril?dakujem

angelinja
autor
23. jan 2019

@mmoni89 dakujem

asia83
23. jan 2019

@angelinja Nie, žiadne. Mne to strašne pomohlo, že som dala mandle von. Typickú nádchu mávam, ale hrdlo nie je zahlienené tak ako s mandľami.

angelinja
autor
23. jan 2019

@asia83 aj mne doteraz ziadny problem pravez som hovirla ze to bolo najlepsie rozhodnutie ..nechapem co sa stalo

lorela
23. jan 2019

@angelinja Stávajú sa veci... Súvisiace s vybratím krčných mandlí. Napr. aj abnormálne zväčšené jazykové mandle, ktoré v konečnom dôsledku spôsobujú opäť problémy, aké boli pred vybratím krčných mandlí. Napríklad časté zápaly/bolesti hrdla.

janinah
23. jan 2019

Takže....mandle nemáš,ale mohol tak ostať maličkú kúsoček,volá sa to reziduum a ten robí problém....ale nemyslím,že toto je tvoj prípad....môže sa urobiť utvar- cysta,absces,nádor hocikde na sliznici,teda aj na sliznici úst,nosohltana....angína je zápal mandlí,toto nemáš....stav sa vyvíja,čo včera jeden lekár nevidel a druhý to dnes vidí- včera to tam nemuselo byť resp. bolo,ale vyzeralo to inak....nie som laik v tomto.