Vybraté krčné mandle a po 10 rokoch hnisavé hlieny ?
Ahojte mam 33 od 21 rok mam byvrate krcne mandle v celk narkoze.doteraz zuadny probkem ibcas bolest hrdla vyriesena haslerkami.no od minul stvrtku ma zacalo hrozne bolwt hrdlo isla sim k dr ktora povedala ze nieje na atb.v sibotu som si vsimla ze za oblukom vlavo mi narastla nejaka nova sliznica akoby mam mandle zhrozena som utakala k dr podla ktorej to vraj neni na atb ale daka mi listok krcnej.krcna zhrizzena zarecene hlieny hnisy
No vsak ako moze byt hnis v cele alebo v licach (vies co myslim), tak tebe nasiel cestu niekde tam v hrdle.
Nic nezvycajne. Da sa to preliecit atb alebo jemnym zakrokom kedy sa to prereze.
Odporucam v ziadnom pripade nepit bublinkove napoje.
ale opakujem sombez mandli krcnych uz desat rokov
Mne vyberali v celkovej anesteze asi ked som mala 14 rokov...nemoze to byt afta? Mne sa to tam niekedy vytvori a hrdlo z toho boli ale vlastne to boli ta afta...strati sa cca po 2 tyzdnoch...alebo to moze byt hnisavy abces, vtedy som to mala na mandliach a rezali mi to predtym ako mi ich vybrali, ale tak to som nevedela ani svoje sliny prehltat tak to bolelo...jemne narezanie neexistuje 😟
@angelinja neni to angina?
@paulinkaa2 angina existuje aj pri nemandliach?to som zrozena naozaj preto sa pytam i niekto nieco o tom pocul, som na nervy..ked si predstavim ze zas mam nieco dalsie riesit
lebo tito doktori to je uz ciste zufalstvo clovek aby im hovoril svoje diagnozy ale oni aj tak budu len kkat na vytery z ust a nosa a CRP to je jedine co vedia..ale uz sedliacky rozum a diagnoza a pocuvanie pacienta to im nic nehovori...aj ked tam chodite a prizvukujete
ty si teda myslis, ze by ti mali by ti mali vybrat mandle? ci ako , neviem teraz, co by si chcela?
no keby ti bola dala hned nejake lieky tak si tam mozno nemusela mat tolko hnisu, ze by sa tam vytvoril taky "pupak" alebo ako by som to nazvala, proste tam mas tolko hnisu, ze sa ti to vydulo ako keď máš vačok nad zubom. treba ale dufat, ze zaberu antibiotika a nebudes tam uz musiet ist
@beatik3 nie ja uz nemam mandle 10 rokov a teraz prvykrat odvtedy mam hroznu bolest hrdla mam uz ATB ale v hrdle sa mi vytvoril abces?, zhrubnutie na jednej strane?akoby mam zas mandle alebo co..tak to sa pytam ci ma niekto skusenosti s tym ze clovek nema mandle a ma takyto problem velky s anginou..?alebo co to je...
Moze byt angina aj ked nemas mandle
Takže....mandle nemáš,ale mohol tak ostať maličkú kúsoček,volá sa to reziduum a ten robí problém....ale nemyslím,že toto je tvoj prípad....môže sa urobiť utvar- cysta,absces,nádor hocikde na sliznici,teda aj na sliznici úst,nosohltana....angína je zápal mandlí,toto nemáš....stav sa vyvíja,čo včera jeden lekár nevidel a druhý to dnes vidí- včera to tam nemuselo byť resp. bolo,ale vyzeralo to inak....nie som laik v tomto.

Ihned dala atb.chcem sa spytat mali ste poculi ste o pidobnom?som zhrizena ta narastena sliznica je to akoby proste na kizi naraste dalsi utvar vibec nemizne.nikdy som uz ani len nepomyslela ze toto sa mize stat.k mojej nemiznej lejarke sa nevyjadrujem ta s nicim nevie pomoct.keby mi dala lieky na zacuatku urcute by sa titi nestalo.co su myslite caka ma zniva nejake zrezanie?dakujem