icon

Vybratie žlčníka a následky. Máte nejaké informácie?

kulinan
6. máj 2011

ahojte, chcela by som sa opýtať, či vás po operácii žlčníka - po jeho odstránení - informovali o tom ako funguje telo dalej bez tohto orgánu, či vám povedali aké sú riziká fungovania bez neho, že je zvýšené riziko k rakovine hrubého čreva. Ja som po operácii, a takéto informácie som sa dozvedela z internetu a dosť ma prekvapili. Treba si dávať pozor,užívať probiotika a zvíšiť príjem vitaminu C . Ako ste na tom vy? Máte nejaké informácie?

mika33
16. feb 2013

@budulienka dakujem pekne

sofinka18
20. mar 2013

Ahojte, boli ste na CT vysetreni zlcnika?

vincp
28. máj 2013

@sofinka18 ahoj, ja som bola na CT v RK

kovacka1
5. aug 2013

Ahojte, ja som mesiac po operácii žlčníka a mám veľké bolesti, ktoré začali 10 dní po laparoskopii, som z toho zúfalá, lebo pred operáciou som nemala žiadne bolesti. Zistili mi, že mám kameň a bolo by vhodné ho dať vonku, tak som išla a dopadlo to takto, sústavne ma bolí pod prsami a v chrbte akoby som mala zapichnutý nôž, hrôza, neviem, čo to môže byť, či to prejde, poradí mi niekto?

benne
5. aug 2013

@kovacka1 takéto bolesti som mala ja, keď som ešte mala žlčník.. dodržiavaš dôsledne diétu?

kovacka1
6. aug 2013

áno, držím, ale ja som pred operáciou nemala žiadne bolesti, a teraz mám, tak som z toho hotová, iné ženy po operácii ani dietu nedržali a nemali bolesti

milena77
10. sep 2013

aj moja sestra má odstránený žlčník. Mala velké bolesti a skúšali sme všetko čo bolo na trhu dostupné. Pomohli až náhradné sušené žlčové kyseliny s bylinkami na lepšie trávenie http://www.lekarendoma.sk/gallmet-m-prirodne-zl... ale trvalo to pár dní kým sa jej organizmus nastavil na náhradu. Ale tie bolesti čo mala predtým tak tie by som nechcela mať.

kiki68
10. sep 2013

mne zlcnik raz funguje a raz nefunguje,mam ho zle tvarovany,je tam nejaka anomalia vrodena a staca sa do takeho tvaru,ze ho niekedy nevedia ani na USG najst,alebo je zle stoceny,Pocity su potom take,ze mi jedlo velmi zle travi a teda neni mi zrovna najlepsie. uz som to aspon nejak vypozorovala a teda tiez mam dietu,ale pre man to nie je dieta,ja som na to zvyknuta,ze nesmiem udeniny,vyprazane,mastne atd. Tiez sa snazim nejest neskoro vecer a nie nejake tazsie jedlo. Casto jedavam jablka, asi mi to pomaha na travenie alebo co,ze to nahradi tie kyseliny. Tiez nesmiem alkohol, to len sem tam pripitok. Jedna pani,co poznam zase jedava cele struciky cesnaku,no neviem,lebo ja keby to dam tak asi skoncim v nemocke...s cesnakom musim tiez opatrne...

zuzu9251
7. feb 2014

chcem sa opytat či su tie bolesti po prebrati z narkozy velmi hrozne pretoze ma caka operacia žlcnika a velmi ale velmi sa bojim.dakujem

dena989
8. feb 2014

@mika33 ake prve jedla ti dali po operacii?kde si lezala?ja som tiez po operacii v ruzinove v ba.

mika33
5. mar 2014

ahoj. prepac ja som tu uz davno nebola. ja som bola v LM. po operacii nam dali jedlo,ktore by som dietou nenazvala. zemiakova placka

vranka4
13. mar 2014

ja som tretí deň po operácii,operovali ma v BB ,bolesti ustupujú,prvé dva dni boli dosť silné,ale teraz je to už oveľa lepšie,väčšinou pri zmene polohy,pohybe..prvý deň,aj druhý len tekutiny,včera kašovitá strava,samozrejme diétne

sonulka81
8. apr 2014

@dena989 ahoj a keby si bola ked máš 4mes dieťa?ja mám 11 týždňovú dcéru kojím tak na polovicu a hrozí mi operácia...odkladám kvoli malej ale bolesti sú strašné takže dlho to asi už nevydržím...

dena989
8. apr 2014

@sonulka81 ahoj, ja som bola ked mala malá 2 mesiace, tiež som na pol kojila, ale potom som úplne prišla o mlieko. Ale ja som nejedla, lebo som mala aj po operácii bolesti. Musela som tiež ísť, lebo už som mala zlé pečeňové testy, nie je to sranda, môže sa z toho dostať riadny zápal a potom už len výber žlčníka nestačí. Ak má kto byť s dieťaťom chod čo najskôr, lebo potom bude už dieťa iba ťažšie a ťažšie a bolesti neodídu, teda ja som čakala a neustúpilo to. Do týždňa si fit. Ja som to odkladala, odkladala a potom ma už sanitka zobrala, takže som nemala nič prichystané

sonulka81
8. apr 2014

@dena989 no mňa asi tiež zoberie...v pondelok idem na sono a potom s výsledkami na chirurgiu a aj na termín...ešte som chcela počkať staršia má 4.5 prijímanie tak uvidíme čopovedia v pondelok

dena989
9. apr 2014

@sonulka81 4.5. Uz nebudes vediet ze si mala operaciu. Najlepsie je si vsetko pripravit a ist na pohotovost do nemocnice a povedat ze mas neznesitelne bolesti a hned ta zoperuju a netreba nic vybavovat.ale to len tak na okraj radim 😀 ja som uz po a dnes som jedla hranolky po skoeo 8 mesiacoch. Je to vykupenie.

dena989
9. apr 2014

@sonulka81 odporucam ti pit Lubovnikovy caj ale neviem ci sa moze pri kojeni.ten mi to uplne ukludnil.po operacii.lebo stale som mala bolesti

sonulka81
9. apr 2014

@dena989 no ja som bola už dvakrát na pohotovosti a ani raz mi neurobili sono,dali mi výmenný lístok a objednaj sa.tak som bola a že 30.4 najbližší termín...ha ma môže aj poraziť...dovtedy ☹

dena989
9. apr 2014

@sonulka81 mna riesili v bratislave hned. Drzim ti palce. Kto to nezazil nevie co su to za bolesti a celkove vycerpanie z nich.ja som uz ani nejedla skoro az do operacie. Skus ten caj a nieco na travenie zatial.

babatko77
20. apr 2014

ahojte baby tak mna chytili zachvaty v 7 mesiaci tehu bolelo ma vzdy v chrbte a myzkeka som si ze ma seklo az ked mal mqly 2 mesiace som zistila ze ide o zlcnik tak som asi 8x absolvkvala pohotovost. uz mi dr na pohotovksti dohovarala nech to dam von ze sa zahravavam zo zivitom ked ma cbyti pankreas cely zivot problemy. tak maly ma rok a pol a konecne som sa odhodlala som 17.4 ma operovali laparoskopicky trvalo to 2 hodiny lebo som silnejsia. ked som sa prebrala hned som aj zaspala som 3 dni prespala vpodstate pri lezani nemam ziadne bolesti skor pri chodeni ma boli pod pravym rebrom resp picha :( tak snad je to len hojenie alebo co lebo je to neprijemne a brucho mam este stale nafuknute vyzeram jak 2mes pred porodom.

sonulka81
6. máj 2014

@babatko77 no ja mám termín v pondelok 12.5 tak uvidíme ako to dopadne.A so stravou si ako teraz na tom?alebo po operácii si čo jedla?

sonulka81
6. máj 2014

@dena989 ahoj tak ja mám v pondelok termín..aj sa teším aj sa istým spôsobom bojím

renka157
6. máj 2014

Ahojte babky ja už tiež nemam žlčnik a veľmi rychlo som oň prišla.4.7 som mala zachvat prvy 5.7. som sa išla objednať a podotkla som že 19.7.odchadzam na dovolenku tak ma objednali na 8.7. na druhy deň ma operovali 11.7 ma pustili no a stehy mi nevybrali do dovolenky lebo vraj idem do vody tak som plavala s nimi.Na plaži ked mi bolo dlho som si ich sama povyberala a bude to rok a môžem zožrať aj koňa.Nie je to nič ale treba sa samozrejme trochu šetriť a babätka radšej nedvihajte .cmuk držim palce všetkym Vam ktore mate pred.

siska53
6. máj 2014

@sonulka81 neboj,je to pohoda,oproti cisarskemu malina. Po operke mi v nemocnici len,suchare dali. Uf a to ja este dojciaca matka som bola. Doma som si konecne dala rozok a uvarila si,mrkvu. Este necely mesiac som drzala dietu,no zaradovala som postupne coraz viac potravin. Jedine ma este jeden rok tak prehanalo,zo zaciatku kazdy den,neskor uz len obcas. A aj laktacia vydrzala napriek 4dnovej pauze (len 3kojenia a 1odsavanie,lebo sa mi pokazila odsavacka).

mariam2552
6. máj 2014

Tiez som si tym presla moja dcera mala len 3 tyzdne a aj ked sa od drobceka ide tazko je lepsie ist kym je mensie. Predsa je len lahsie. Treba sa setrit ja som nedrzala dietu po operacii kedze som mala
Dietu takmer cele tehotenstvo, ale 6 mes.od operacie sa mi bolesti vratili hl. po namahe.Asi je to trapenie na cely zivot.

sonulka81
6. máj 2014

@mariam2552 ja som prišla o mlieko neviem či tými záchvatmi,ešte sa mi podarí vytlačiť od 60-120 mlieka za celý deň len ja mám problémy s nízkou tepovou frekvenciou mám 45 úderov srdca za min čo je norma okolo 60.

dena989
7. máj 2014

@mariam2552 tie bolesti co mas teraz su take silne ako zlcnikovy zachvat?ja som mala bolesti po operacii ale teraz uz pohoda.pomaha Pancreolan ak mi je tazko.

mariam2552
7. máj 2014

Nie az take drasticke. . . Len ako ked nastupuje zachvat bolest pod lopatku a pichanie pri nadychu dam cholagon a prejde. A radsej sa vyhybam strave co mi vadi len po operacii som mohla vsetko tak som sa tesila🙂 robili mi aj odbery pecenove testy a vsetko mam ok tak neviem dufam, ze sa to strati. Ono zlcovody ostavaju a tam je ten problem

sunny_one
16. okt 2014

Ahojte, chcela som sa spytat, ako dlho ste boli doma po operacii zlcnika. Ja som bola operovana v pondelok, v stredu som isla domov. Dalsi pondelok som chcela ist uz do prace, ale nevidim to realne, kedze sa citim este cela ubolena. Este stale mam taky zvlastny pocit na mieste, kde byval zlcnik a tiez v oblasti pupka a pod pupkom. Viem, ze je to individualne a niektori ludia boli fit uz par dni po operacii, zda sa vsak, ze moj pripad to nebude ... ani smiat sa este nemozem :P

sendy182
16. okt 2014

@sunny_one ja som mala 4 mesačného syna doma keď mi vyberali žlčník......v nemocke som bola 4 dni...doma po vybratí stehov potom cca ešte týždeň som ma to pobolievalo.....takže je to individuáne.....podľa toho aku prácu robíš..... počkala by som a asi o 3 týždne šla do práce....uvidíš.....dôležitá je rekonvalescencia....ako dlho máš mať diétu?