Vybratie žlčníka a následky. Máte nejaké informácie?
ahojte, chcela by som sa opýtať, či vás po operácii žlčníka - po jeho odstránení - informovali o tom ako funguje telo dalej bez tohto orgánu, či vám povedali aké sú riziká fungovania bez neho, že je zvýšené riziko k rakovine hrubého čreva. Ja som po operácii, a takéto informácie som sa dozvedela z internetu a dosť ma prekvapili. Treba si dávať pozor,užívať probiotika a zvíšiť príjem vitaminu C . Ako ste na tom vy? Máte nejaké informácie?
@sintra vies ten pristroj co mam to mam na dichanie aby som nezaspavala hocikedy ked potrebujem spat musim ho zapnut ,bez neho sa mozem zadusit v spanku ,lebo z tej stitnej som tak richlo pribrala ze uz nevladzem ani chodit ,ani dichat a nic nezabera pribrala so za dvaroki kim mi zistili stitnu ,zo sto na stopedesiat kg tak si mozes predstavit preco sa bojim☹
@magdalena43 mas syndrom spankoveho apnoe? No sranda to nebude, to si predtym nezmienila, ze mas problemy s dychanim a taku nadvahu. Nevyhnutne musis upravit stravu, nie je mozne aby si takto rapidne pribrala zo stitnej, ako ta to liecia?
@sintra vies ja mam problem uz desat rokov s chrpticou ,hoci som mala stokil ja som normalne kazducki den chofila na bivikle do prace 10 km az ked sa mi zhorsil stav doktorka mi stale davala magnezie inekcie vseliake vitaminove inekcie a stale som aj pribraval na vahe ,az ked som uz nevladala uz co robit nadarmo som kupovala dietne knihi dukanovu dietu a uz ani neviem vo ,ale nic az som sa ja pitala co som.pitala znamich co to.mozebyt ze ci nemam stitnu ?a pitala som.sa na vysetrnie stitnej ...a ta mi hned.povedala ze ano a ze keby mi to zistila este vcas nemusela som takto dopadnut,beriem l tiroxin125ale zacala som zo 75 a uz silnejsi nemozem ,,ak sa.mi podari schudnut 10, 20kg schudnut vzdi sa mi.vrati na to iste asi ovoli liekom co berem na bolesti ku chrptice bo su na nevidrzanie.
@magdalena43 neboj sa zvladnes uvidis ;) urcite si velmi silna zena a ja ti verim 🙂 . ak ti mozem poradit kup si febichol a daj si pred kazdym jedlom a nebudes mat zachvaty. Ale aj tak si daj trosku dietnejsiu stravu a setri si zlcnik.mne vyberali 2 cm kamen. Tiez som z toho nebola nadsena a teraz je tomu uz rok a ani neviem ze som niekde bola. A na pohotovosti ti nedoporucili ist na sono zlcnika? U mna to bolo ako prve hned ma hnali na endokrinologiu na sono.
@pipinka4 ahoj este som nebola.na pohotovosti ,,len si trpim doma odrana som nejedla az teraz som trosku zemiakovi privarok ,a jednu kavu som mala celi den ,furt len nervi a nervi uz je mi jedno vo sa ma stat nech sa stane aj tak neuniknem nozom , ☹
@magdalena43 a ta nospa ti nezabera? Mne pomohla vzdy.ak ti este mozem poradit najdi si na nete zlcnikovu dietu a podla toho ked sa budes stravovat nebudes zatazovat zlcnik.
@pipinka4 dakujem ti uvidim😉
@magdalena43 a ty nedrzis zlcnikovu dietu? Ako sa stravujes? Co si napriklad jedla vcera (od rana do vecera)? Lebo ja by som si v casoch akutnych problemov so zlcnikom napr. zemiakovy privarok dat nemohla.
Ano nedrzim dietu ,a s coho z 160 eur ?to musim zjejst co mam a niekedy ani radsej nejem nic,,vidrzim celi den na caji alebo suchi rohlik,,,nooo teraz bud mudra no vidiš nemam to lachke ,uz stiri roki trpim nimi ,co mam sa zabit ,?ked nemam na to☹
mne pred 3,5rokmi vyberali kamene mala som 12mensich kamienkou to boli nemozne bolesti teraz po tolkych rokou pocitujem podobne bolesti ale zacinaju od zaludka az po zlcnik bojim sa ist dr.ze zas budem mat kamene myslite ze sa to moze zas objavit
@magdalena43 neviem preco reagujes takto, ale prosim. Ja ta absolutne nepoznam, nepotrebujem byt mudra, ale pri tvojich zdravotnych problemoch si na ceste do hrobu, ked uz mam byt taka sprosta a pokial chces len dalej pasivne trpiet, bez diety, bez operacie, nech sa paci.
@michaela025 Tebe nepovedali, že ti vybrali aj žlčník?
@sintra ale nehnevaj sa nemusis hned tak ,,ja som ti nepisala ze si sprosta,to si sama sebe ty,ja nie boze chran , a co sa tika operacie pravda ze pojdem ale to nezavisi len odomna ale aj od chirurga az v novom roku bude miesto na termin zatial musim vidrzat ,a co sa tika ze bez dieti do hrobu to my zelas ,,,,no hm ,radsej nepoviem nic kazdi ma svoj.nazor ,,aj ty aj ja ...
Poniektoré príspevky načisto "pochovali" gramatiku pod čiernu zem ☹ Že vám nie je hanba....dospelé ženy a takto písať....LEN niektoré ☹
@cecilia68 nevyberali mi zlcnik
@kulinan Zdravim. Neviem ci je tato tema este aktualna, ale ja zacinam mat teraz po 10 rokoch od operacie problemy ze.ma neuveritelne nafukuje a casto nacakane rychlo prezenie. Budem si davat probiotika ale nepaci sa mi ze ma nikto neinformoval ze je ru nejake riziko. Typicke pre nasixh lekarov. Co si nezistis to ti nikto nepovie.
@jana242424 Prečo to nafukovanie pripisujete žlčníku? Treba si strážiť stravu.
@pipinka4 dobry den tak uz to mam zasebou chvala bohu a lekarom mali somnou co robit s tolkimi chorobami co ja mam,,20.-eho jan opetovali tizden som bola v nemocnici,a 15.-eho vybrali posledne klipsy,a teraz sa mi hoji pomaličkymala som tam styrikamene a sestnasťklipsy ,neverila som ze to dam,plakala som ako detsko male este aj na sale ,dakujem za povzbudenie pomohlo v slabej a tažkej chvili som myslela na tvoje slova dakujem
@magdalena43 jej no super som velmi velmi rada ze sibto zvladla 🙂 neboj uz bude lepsie uvidis ;) ja som vedela ze to das 🙂
@pipinka4 dakujem a ty ako sa mas?dufam ze dobre.pekny večer ty prajem😉
@magdalena43 ja mam tiez momentalne nejake zdravotne problemy ale inak v pohode 🙂 dakujem za ooytanie a aj tebe pekny vecer 🙂
ahojte...som tu nova a ciatm ze tu rozoberate zlcnik..ja som po operacii 14 dni..stehy su uz vybrate..nic neboli...az dnes som vyskusala kusok rohlika a malinko masla..a odvtedy mam silne bolesti.tam kde bol zlcnik..a neviem co s tym..snad to prejde..pijem len vodu a jem suchare momentalne..ma la ste aj vy niektora takero bolesti po nevhodnom jedle?
@zlatica3510 zlati ano a este aj dnes takmer rok po operacii cirim biekedy pichanie.
Ahoj, myslim ze si este nemala jest maslo. Chce to cas je to cerstva rana. Daj si bylinkovy caj najlepsie repik s matou a dietuj aby sa to ukludnilo.
viem ze som nemala,,,ale bol to len kusok..dnes som isla na pohotovost,tam kde ma operovali..lekar mi dal injekciu od bolesti..ale bolesti pretrvavaju..ak to bude boliet,zajtra idem na infuzky...na ultrazvuk...
Teda. Drzim palce. Dufajme ze to budu len nervy pripadne nieco podrazdené. Nech je to cokolvek treba to riesit. A hlavne sa ukludnit. Viem aka som ja bola vycerpana po zlcniku.
Vsetko dobre dopadne.
Dnes konecne na vysetreni koli bolestiam dn3s skoro po 5rokou zistim ze kamene mi zobrali aj zo zlcnikom takze budem mat problemi zo zal8dkom
@michaela025 daj vediet Prosim ta ako si dopadla
@zuzica4 neskoro ma objednali na gastro vysetrenie tak do vtedy budem v bolestiach

@pipinka4 dakujem no uvidim hadam vidrzim cez vianoce volako...:-[